Jakby co, inspiracje na skalniaki, łącznie z rysunkami, jak układać kamienie masz tutaj:
no i Jurajski ogród - sama słodycz i mnóstwo pięknych inspiracji kamiennych Zajrzyj, jeśli ten styl Ci pasuje to rób, ale nie w tym miejcu.
Ja to nie wiem, czego chcesz od tego trawnika. Gorzej wygląda jedynie przy krawężnikach kostki, ale to może być przyczyna zbyt grubo betonu dali brukarze i wysycha szybciej, albo ziemi brak i nieco gorzej wygląda.
Ja bym się nie czepiała. No tylko chwasty zwalcz i koniec.
Trzeba było kosić nawet w deszcz. Nie dopuścić do tak długiej trawy. Tak, to efekt przetrzymania trawnika. Odżyje i będzie jeszcze ładny, tylko go nie zaniedbaj. Ale dwa tygodnie to potrwa.
Zlikwiduj skalniak, nie pasuje. Raczej skup się na zasłonięciu tego domu, stworzeniu tła dla łądnych roślin tutaj.
To jest za mały kawalątek na tak wielkie kamienie, poza tym to już niemodne ze tak powiem,. To się robiło kiedyś, w latach 70-tych 80-tych. Teraz jest inna bajka
Nie żałuj, że masz kamienie, niech sobie będą. Jeden, największy wykorzystaj na ciurkadełko, jak u Ani, a nawet trzy kamienie, reszta do wywalenia na ulicę.
Skoro nie wiedzą, co to jest próchnica, to nie powinni prowadzić sklepu ogrodniczego.
Najlepiej zrób własny kompost. Szukaj w takim razie ziemi kompostowej, ukorzeniacza lub coś podobnego, co ma w swoim składzie coś więcej niż tylko torf i nawozy