Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Co i jak? Nowicjuszka 18:23, 24 maj 2017

Do góry
Mirka pokaz te liliowce. Dzisiaj kupilam 2 szt liliowcow "stell.. 2 szt dosyc fajne rozrosniete po 13 zl drogo, ale tam niech strace.
Tam gdzie ty kupowalas juz nie bylo towar wyczerpany. Jeszcze w albamar były, ale juz nie chcialam paczki, bo doszlam do wniosku, ze w tej chwili sa piekniejsze u naszych ogrodnikow.

Tez placilam przez internet rozne inne rosliny w granicach 5-6 zl takie drobiazgi a teraz w tej samej cenie takie dorodne, wiec nie ma co szalec wczesna wiosna. Szkolki podkrecaja a my sie nakrecamy.

Tak prawde mowiac juz nie bede sie napalac bo to nie ma sensu.

Nawet roze,ktore kupilam przez internet ledwo u mnie puszczaja paczusie, a po sasiedzku 10 zl drozej roze doniczkowe piekne dorodne.

Jutro kupie do doniczek roze miniatury do doniczek "roxy", "lupo".
Jeszcze u mnie nic w donicach nie rosnie. Wynioslam pelargonie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:14, 24 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Gożdzikowa piękne czosnki. Ja nigdy nie przywiązywałam do czosnków wagi a one takie piękne. Przegapiłam sprawę jesienią a mogłam kupić.
Zawsze tak jakoś patrzyłam na te cebule i coś mnie odpychało.

Wiesz, że pomarzły mi wszystkie lilie jakie miałam pomarszczone liście i zalążki kwiatów. Z tych 3 co kupiłam na wiosnę tylko jedna będzie kwitła, druga w ogóle nie wypuściła z cebuli czyli zgniła druga wypuściła ale bez kwiatów.

Elu ja swój pierwszy czosnek kupilam tak w ciemno..jedną cebulę
a wtym roku dokupilam białe i drobne głowkowate ( jeszcze nie kwitna ) i takie jak na fotce

Ogród z uśmiechem 11:38, 24 maj 2017

Do góry
Jolu tak mnie cos naszlo i dobrze przegladalam twoj watek i doszlam do str 231 do alfabetu rozanego. Wspanialy pomysl jak wspaniale róze. Niktore mam.
Wieczorem usiade i bede dalej ogladac.
Tez nakupilam roz w zeszlym roku i w tym roku musze to jakos skatalogowac, zeby nie zapomniec jak sie nazywaja.
Odcienie zieleni 2 08:15, 24 maj 2017

Do góry
Witam Ewelina. Widzę, że tworzysz. Cieplutko chce się coś robić.
U mnie się na razie wszystko odradza ale powolutku bo dużo zmarzło.
Wody już nie mam, na rabatach muszę podlewać bo znowu sucho. Jak nie urok to.....

Ooo, szkoda tych zmarzluchów, u mnie najbardziej rh ucierpialo, w ogóle nie kwitlo w tm roku, poza 1 szt.Co Ci pomarzlo?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 07:32, 24 maj 2017

Do góry
Sylwia witam. jestem na str. 2054 jak widzę twoją piwonię to porównuję do swojej która ma dopiero zalążki kwiatowe jak 10 gr.
Zdziwiona jestem, bo pierwszy raz kwitnie i na każdej łodydze ma kwiat, nie jestem pewna czy to różowa czy biała bo nigdy nie kwitły więc po 3 latach już nie rozróżniam która jest która.

Orlików też mam dużo, same się rozsiewają i wszędzie rosną w tym roku mróz je trochę ściął więc jest ich mniej ale są.

Poza tym pięknie masz, trawka wykoszona, stolik stoi. Wiosna pełną gębą u ciebie. U mnie też ta piękna pogoda nadgania w rozwoju krzaków. Mam dużo strat w krzewach ale co zrobić.

Elu moja peonia dopiero drugi rok kwitnie jak kupowałam to pani nie pamiętała jaki ma kolor. dwa lata czekałam na pierwszy kwiatuszek, ale warto było poczekać. Peonie bylinowe mam całe w pąkach , już je podwiązałam bo wysokie są, najwyższa sięga mi do pasa, chyba będę musiała jeszcze raz wyżej podwiązać. Siewek orlików w tym roku mało a z tych co w łące siałam chyba nic nie będzie nie widzę, żeby miały być.Kolory cieszą , ale trawa znowu do koszenia
U mnie też straty są
Gożdzikowa - wiejski ogród 00:48, 24 maj 2017

Do góry
Gożdzikowa piękne czosnki. Ja nigdy nie przywiązywałam do czosnków wagi a one takie piękne. Przegapiłam sprawę jesienią a mogłam kupić.
Zawsze tak jakoś patrzyłam na te cebule i coś mnie odpychało.

Wiesz, że pomarzły mi wszystkie lilie jakie miałam pomarszczone liście i zalążki kwiatów. Z tych 3 co kupiłam na wiosnę tylko jedna będzie kwitła, druga w ogóle nie wypuściła z cebuli czyli zgniła druga wypuściła ale bez kwiatów.
Odcienie zieleni 2 00:41, 24 maj 2017

Do góry
Witam Ewelina. Widzę, że tworzysz. Cieplutko chce się coś robić.
U mnie się na razie wszystko odradza ale powolutku bo dużo zmarzło.
Wody już nie mam, na rabatach muszę podlewać bo znowu sucho. Jak nie urok to.....
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:26, 24 maj 2017

Do góry
Sylwia witam. jestem na str. 2054 jak widzę twoją piwonię to porównuję do swojej która ma dopiero zalążki kwiatowe jak 10 gr.
Zdziwiona jestem, bo pierwszy raz kwitnie i na każdej łodydze ma kwiat, nie jestem pewna czy to różowa czy biała bo nigdy nie kwitły więc po 3 latach już nie rozróżniam która jest która.

Orlików też mam dużo, same się rozsiewają i wszędzie rosną w tym roku mróz je trochę ściął więc jest ich mniej ale są.

Poza tym pięknie masz, trawka wykoszona, stolik stoi. Wiosna pełną gębą u ciebie. U mnie też ta piękna pogoda nadgania w rozwoju krzaków. Mam dużo strat w krzewach ale co zrobić.
Ogród Cioci cz. 3 00:13, 24 maj 2017

Do góry
Małgosiu witam. Przejrzałam jeszcze raz twój wiosenny ogród. Pięknie wszystko kwitnie.
Azalia Pantyjska wspaniała dzisiaj widziałam taką samą bedąc na spacerze w Powsinie. Wysoka na 2 m szeroka na 3 m.

Mamy wreszcie słońce i cieplutko.
Co i jak? Nowicjuszka 23:54, 23 maj 2017

Do góry
A mnie się wydaje Mirka, że im czegoś brakuje. Widzę, że one podsypane są chyba korą czy się mylę? Czosnek nie lubi kwaśnej ziemi lubi wapienną.
Podsyp czosnki jakimś nawozem może azofoską i podlewaj nie mogą mieć sucho.
Nie obcinaj jeszcze tych liści bo pobieraja pokarm dla cebul.
Dopiero jak kwiatostany okwitną to możesz kwiatostany uciąć liści nie.
Zresztą jesteś w dobrej komitywie z Toszka to się zapytaj.
Co i jak? Nowicjuszka 23:05, 23 maj 2017

Do góry
Trawy to jeszcze mają czes dopiero co z ziemi wychodzą. Szałwię masz ładną też u mnie rośnie dosyć dobrze. Horta też ładni ci sie rozrasta.

Ta piękna pogoda trochę podgoniła ze wzrostem u mnie, ale co zmarzło to już nie da uratować np. magnolię i bzy tak mi szkoda.

Mirka jak dostaniesz paczkę z liliowcami to zrób foty jakie flance ci przyszły może bym tez zamówiła.
Co i jak? Nowicjuszka 22:59, 23 maj 2017

Do góry
Mirka a co się stało bukszpanom? Jakieś suche się trafiają w środku. Czosnki tez liście mają suche. Czy tak sucho u Ciebie.

U nas tez 2 tygodnie nie było deszczu, też podlewam na wzniesieniach bo jednak słońce grzeje każdy dzień.
Wody juz nie mam i się cieszę. Lepiej podlać niż taplać się w błocie.
Anna i Ogród 20:59, 23 maj 2017

Do góry
Witam Aaniu. Moja rutewka juz kwitnie ma kilka kwiatow ale kwitnie ma 40 cm.
Poza tym mam duzo strat po mrozach, ale juz sie wszystko odradza. Najbardziej chwasty i skrzyp szczegolnie na skalniaku, musze pomalowac starane.

Tulipany ladne w tym roku i dlugo kwitna to dzieki tej chwiejnej pogodzie.

Pozdrawiam.

Chciałam zapytać o skrzyp. Dużo mam tego ustrojstwa. To skrzyp smarujesz starane? Działa? Jak się tego pozbyć?
Anna i Ogród 19:09, 23 maj 2017

Do góry
Poza tym mam duzo strat po mrozach, ale juz sie wszystko odradza. Najbardziej chwasty i skrzyp szczegolnie na skalniaku, musze pomalowac starane.

Pozdrawiam.

Moja rutewka musiała od nowa puścić pędy bo dzieciaki ją staranowały. Muszę wsadzić tam jeszcze jedną hortkę to będzie bezpieczniejsza
Anna i Ogród 17:39, 23 maj 2017

Do góry

Pozdrawiam.
Ogrodowe kreacje 17:13, 23 maj 2017

Do góry
Witam Aurelia. Przegladam twoj watek. Wilanowskie dywany zawsze piekne o kazdej porze roku. Wiosna cudowne.
Jestem na str 116 u ciebie masz tam ładnego cisa ktory rosnie w pieknej obwodce chyba z cegiel. Do czego zmierzam ladne obwodki sa tez z kamieni otoczakow to dlaczego pakujesz sie w te drewniane plotki obwodkowe?

Powiesz, ze rabata jest wyzej od trawnika to zrob kancik wytnij trawnik z zapasem.
Wpisuje sie tylko tam kogo .....
Ogród Bogusława 16:58, 23 maj 2017

Do góry
Boguslawie to u ciebie taka piekna wiosna, u nas sporo opóznienia. Jeszcze 2 tygodnie temu lało, nastepnje duzy mroz i dopiero od tygodnka wszystko rusza. Spruboje na jednej galazce. A te posadzone samosiejki w donicach niech sobie rosna i w przyszlym roku bede eksperymentowac.
Mam tez duzo samosiejek brzozy tez bede modelowac.

Jak osiagne przyrost taki jak na str 4-5 twojego watku dam znac.
Jeszcze raz dziekuje.
Ogród Bogusława 16:11, 23 maj 2017

Do góry
Dzięki Bogusław o to mi chodziło. Jeden największy przewodnik uczę pić do bambusy USA lub innej tyczy i niech rośnie pod kontrolą

Sosenki będę modelować. JAK możesz jeszcze odpisać na pytanie.
Jak obetne przewodnik obojętnie jaki i zostawię igły po jakim czasie mogą się pokazać nowe przyrosty jak na str 4 twojego wątku. Czy jeszcze w tym roku. Odpowiedz u siebie będę zaglądać do.Ciebie.

Pozdrawiam

Myślę że już jest za późno w tym roku
przewodniki i inne odrosty można teraz wyłamywać, ale czy jak się teraz wytnie cały kawałek to odrośnie nie wiem można na jednej spróbować, następna okazja dopiero za rok, dlatego wielu się zniechęca, pozostaje mi życzyć powodzenia jak się uda pokaż zdjęcia,
Ogród Bogusława 13:59, 23 maj 2017

Do góry
Dzięki Bogusław o to mi chodziło. Jeden największy przewodnik uczę pić do bambusy USA lub innej tyczy i niech rośnie pod kontrolą

Sosenki będę modelować. JAK możesz jeszcze odpisać na pytanie.
Jak obetne przewodnik obojętnie jaki i zostawię igły po jakim czasie mogą się pokazać nowe przyrosty jak na str 4 twojego wątku. Czy jeszcze w tym roku. Odpowiedz u siebie będę zaglądać do.Ciebie.

Pozdrawiam
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:15, 23 maj 2017

Do góry
U mnie tez bzy zmarzly ogromna strata, nawiazaly bardzo duzo kwiatostsnow rosna w zacisznym miejscu ale to nie pomoglo.
Palibiny chyba sa ok przynajmnie po wczorajszym przegladzie.
U mnie derenie tez mocno ucierpialy wszystkie kwiaty zmarzniete nie bedzie owocow.

w Powsinie tez pomarzniete, ale nie wszystkie odmiany
palibiny, juz niestety widac ze niektóre pąki nie rosną i zbrązowiały...zobaczymy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies