Znowu pada , zielsko rośnie jak szalone , kwiaty też ładnie kwitną ale szkoda że nie można ich oglądać z bliska bo mokro ..kilka moich krzewów z oddali oprócz magnolii sama wszystko ukorzeniałam ..
Hej, hej Bożenko
ale masz wiosennie i kolorowo w ogrodzie, ja też takjak wszyscy nie moge sie doczekac fotek z tymi twoimi kwitnacymi rh.
Ale poza tymi rh masz duzo innychh kwiatów, sliczna magnolia i cebulowe, a narzekałas ,że masz tylko rh i już. Pieknie u ciebiei te duże drzewa w tle... super !
Miłego odpoczywania albo udanej pracy w ogrodzie - czego tam tylko chcesz...
Ja zaplanowałam na sobote ostre działania rabatowo-ogrodowe bo przyjeżdza do mnie mój synus z żona i wnusia...nareszcie, juz sie nie moge ich doczekać. Zobaczymy czy pogoda nie pokrzyżuje moich planów...
Klonik posadzony na rabacie przed domem
rabata troszeczkę obkancikowana tylko magnolia się nie rozwija i nie wiem dlaczego?
No i tulipanki
No i dziś będzie ciąg dalszy prac taki plan - zobaczymy.
byłam na wycieczce ... dla tego drzewka tłukłam się godzinę ale warto było ... magnolia kojarzy mi się z młodym drzewkiem czasami wręcz świeżynką o pokroju krzaczka ... a tu ... potężne drzewo z morzem kwiatów
Czytałam i płakałam Iwonko, moje emocje wymknęły się spod kontroli ale to dobrze bo poczułam ulgę. Jestem od dawna taka spięta nawet ciężka praca mi nie pomaga Stanowczo za wiele muszę znosić przeciwności losu ale to nie jest temat w tym miejscu. Magnolia jest taka magiczna, subtelna i delikatna jak ty. Przepiękny kolor, sprawiłaś mi ogromną przyjemność. Największą jednak tym ze w czerwcu wybierasz się do Krakowa. Niczego nie pozwolę ci trzymać no chyba że dobrą herbatkę na schodkach. Co ja piszę nawet kanapę na taras wyniosę dla ciebie abyśmy milo i wygodnie ze sobą spędziły te cudowne chwile. Naprawdę przyjedziesz? Chyba ten ekran wycałuję że szczęścia.Lecę do Ciebie
W tym roku powinny dobrze kwitnąc bo zima pąków nie zniszczyła ale są bledsze niż w innych latach bo dłuzej były bez wody. nie mam kiedy ich poopryskiwac bo stale coś sie dzieje. Jak zakwitną zdjecia oczywiście bedą.Pozdrawiam Sebciu.