Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Pszczelarnia 10:10, 04 cze 2013

EwaG napisał(a)

Przypadkowo ją nabyłam, i wsadziłam w zielone otocznie pod drzewem (hosty i paprocie). Nawet nieźle wygląda, ale z obserwacji wynika, że przy dość suchym podłożu powinna być w głębszym cieniu. W półcieniu przy podlewaniu mam nadzieję, że wytrzyma.

I dlatego powinnam swoją jedyną przesadzić. A najlepiej dokupić jej jeszcze towarzystwo - kolor piękny.
AniaDS 12:58, 04 cze 2013

Widzę, że wszędzie pogoda podobna, nie ma to jak deszczyk.. kolejny dzień z rzędu .
U mnie już miejscami woda w ogrodzie stoi.
grupa_trzyma... 15:09, 04 cze 2013

Szkoda gadać, ten deszcz zniszczy wszystko. A jeszcze nie tak dawno prosiliśmy o deszcz, bo w ogrodzie była już pustynia...przyroda nie ma za grosz wyczucia.
Magda70 15:21, 04 cze 2013

Aga jak Twoje czosnki???
magnolia 15:38, 04 cze 2013

zostawiam Ci na zachętę:
malkul 16:32, 04 cze 2013

hiihihihih wygląda ja przytulająca się matka z dzieckiem, pięknie To twoje?
Gabriela 19:36, 04 cze 2013

Agnieszka, właśnie spotkałam Cię u Bogdzi, więc jesteś na forum, donoszę że wkleiłam zdjęcia syropu pini. https://www.ogrodowisko.pl/watek/919-ogrod-w-budowie-nieustajacej?page=256#post_3
agniecha973 19:46, 04 cze 2013

noemi napisał(a)

główka pracuje u nas non stop .... ja dzisiaj , w tej piękny dzień , zażądałam postoju przy drodze , przy której, przypadkowo przecież, była szkółka

Umiałabyś mi wytłumaczyć gdzie ta szkółka? Jeśli warto tam jechać.

Pszczelarnia napisał(a)

I dlatego powinnam swoją jedyną przesadzić. A najlepiej dokupić jej jeszcze towarzystwo - kolor piękny.

O tak, Kassandra cudna jest z wyglądu. Ja też zmniejszyłam jej trochę ilość światła.

AniaDS napisał(a)
Widzę, że wszędzie pogoda podobna, nie ma to jak deszczyk.. kolejny dzień z rzędu .
U mnie już miejscami woda w ogrodzie stoi.

Aniu, u mnie też już się robią stanowiska dla roślin lubiących strefę płytkiej wody.

Naszą rzeką w mieście rządzi poniekąd wielka zapora, z której od niedzieli upuszczają wodę. Rzeka pełna, ale jeszcze mieści się w łożysku. Podobno dziś miała zapaść decyzja o zwiększeniu ilości upuszczanej wody. Może być nieciekawie. A zapora to bardzo ciekawe miejsce na wycieczkę w spokojnym sezonie. lfficial&channel=fflb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=aCeuUZikC4WTswaj04HYDg&ved=0CC0QsAQ&biw=1280&bih=661" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.pl/search?q=zapora+le%C5%9Bnia%C5%84ska&client=firefox-a&hs=e4b&rls=org.mozillalfficial&channel=fflb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=aCeuUZikC4WTswaj04HYDg&ved=0CC0QsAQ&biw=1280&bih=661

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Szkoda gadać, ten deszcz zniszczy wszystko. A jeszcze nie tak dawno prosiliśmy o deszcz, bo w ogrodzie była już pustynia...przyroda nie ma za grosz wyczucia.

Aga, świetnie to ujęłaś - brak wyczucia! Zupełny!
agniecha973 19:50, 04 cze 2013

Magda70 napisał(a)
Aga jak Twoje czosnki???

Ani widu ani słychu. Ale jeszcze w nie wierzę. U mnie ziemia cięższa i może głębiej posadziłam niż Ty w doniczkach. Czekam cierpliwie, bo cebulki były w b. dobrym stanie. Najlepiej jak nam zakwitną w sierpniu, he he.

magnolia napisał(a)
zostawiam Ci na zachętę:

Dziękuję za pamięć. Bardzo ładnie się zapowiadają. Na zachętę i na pocieszenie.

malkul napisał(a)
hiihihihih wygląda ja przytulająca się matka z dzieckiem, pięknie To twoje?

Magnolii. Ale pytanie chyba do niej było.

Gabriela napisał(a)
Agnieszka, właśnie spotkałam Cię u Bogdzi, więc jesteś na forum, donoszę że wkleiłam zdjęcia syropu pini. https://www.ogrodowisko.pl/watek/919-ogrod-w-budowie-nieustajacej?page=256#post_3

Gabrysiu, już biegnę. Dzięki.
popcorn 19:56, 04 cze 2013

Aga, jakie czosnki Ci nie wyrosły? Te z Aldika i Biedrony? Moje rosną... też mam glinę, ale może nie taką złą...

pozdrawiam!!