Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Rododendronowy ogród II. 09:09, 03 maj 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękny ten Twoj ogrod Bozenko w poczatkach rozkwitku a co dopiero bedzie jak rh zakwitna. Teraz ta zielen jest najpiekniejsza a jeszcze u Ciebie na tle tego lasu to cudnie to wygląda. Magnolia tez bardzo ładna. Jednak drzewa liściaste mają najwiekszu urok i z biegiem lat to żałuje, ze tyle igliwia u mnie.U juz dwa dni leje ale w oczach rosnie wszystko Pozdrawiam serdecznie

Ja kupiłam działke przy lesie liściastym a marzył mi sie iglasty więc zaczełam oczywiście od sadzenia drzew iglastych. Dobrze ze sie szybko opamiętałam bo zasłoniłabym ten cudny las iglakową zielenia ktora zimą ma duże znaczenie ale przez pozostałe pory roku jednak liściaste rośliny dają zmiennośc wyglądu ogrodu, więc koniecznie trzba je miec. pozdrawiam Danusiu.
Rododendronowy ogród II. 09:02, 03 maj 2013

Do góry
Piękny ten Twoj ogrod Bozenko w poczatkach rozkwitku a co dopiero bedzie jak rh zakwitna. Teraz ta zielen jest najpiekniejsza a jeszcze u Ciebie na tle tego lasu to cudnie to wygląda. Magnolia tez bardzo ładna. Jednak drzewa liściaste mają najwiekszu urok i z biegiem lat to żałuje, ze tyle igliwia u mnie.U juz dwa dni leje ale w oczach rosnie wszystko Pozdrawiam serdecznie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 08:52, 03 maj 2013

Do góry
Aniu super zakupy zrobilas Jednak lepij kupowac jak sie widzi i mozna wybrac.Jak zobaczyłam Twoje hosty takie dorodne i nie drogo to poczekam z zakupami i jak pojade na spotkanie to zrobie zakupy A z magnolia to juz marzenie spełniłas? Lilie Ci zakwitna Wiec wszystko okSama radosc U nas cała noc ulewa i dalej pada ale juz spokojniej ,mglisto i zimno ale za to wszystko w oczach urosło. Tylko niestety juz slimaki sa i musze posypac bo inaczej po liliach i wszystkim co wychodzi. Milego swietowania
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:09, 02 maj 2013

Do góry
Jakie piękne tulipany, a magnolia...hm
Ogród Nebel 21:07, 02 maj 2013

Do góry
Piękna Magnolia ! I korony cesarskie tez Śliczne, wszędzie porządeczek i ład taki śliczny cyprysik też od Ciebie dostałam, rośnie u Taty w Osloninie , odwiedze go w sobotę i zrobię zdjecia bo nie byłam tak kilka miesięcy i strasznie jestem ciekawa jak wszystkie rośliny przezimowały w tym wiele od Ciebie miłego wieczoru, pozdrawiam serdecznie M
Ogród ogrodniczki 20:52, 02 maj 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
I inne kwiatki i rabatki.

Basiu - śliczna miodunka. Fajnie kwitnie a i liście ozdobne ma. Dzięki za identyfikację cebulicy jak zakwitnie to stwierdzę czy to faktycznie to samo Magnolia cudowna - a ja się pochwalę że od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką magnolii Magnolia ×soulangeana 'Picture'. Ze względu na pogodę na razie jeszcze jest w donicy
Byłam dzisiaj na zakupach i widziałam fajniutkie miniaturowe rh - jedne fioletowe drugie kremowo-żółte... ale ja uwielbiam takie cudeńka... jednak nie kupilam bo rabatkę z rh i wrzosowatymi będę przerabiała w przyszłym roku... ale ciężko było zrezygnować. Bardzo mi się podobają te Twoje kwitnące na zdjęciu maluchy...
A u mnie teraz grzmi... Pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:41, 02 maj 2013

Do góry
Iza ta magnolia rozjaśnia cały ogród, dobrze że gdy zacznie przekwitać inne będą przyciągać uwagę,
widziałem listę zakupów hostowych powiem tylko : o kurde
Rododendronowy ogród II. 19:40, 02 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bogdziu, wspaniała magnolia
i transparent u Ciebie przegapiłam wczoraj,
ale pozdrawiam...
U mnie leje, siedzę plackiem i maję w ogrodzie nadrabiam

Maję dobrze nadrobic bo to ciekawy program i ogrody ładne. Ja troszkę popracowałam w ogrodzie ale na dłuższy czas niestety przerwa bo ma padac.Pozdrawiam Ula.
Nasz przydomowy ogródek 19:35, 02 maj 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Zdaję raport z działalności wiosno-lata u nas na dzień dzisiejszy.
Magnolia kwitnie.

To ujęcie bardzo mnie zainteresowało.
Zarówno pierwszy jak i drugi plan.
Ogród Nebel 17:42, 02 maj 2013

Do góry
pięknie..u mnie magnolia już w pełnym rozkwicie
Ogród Nebel 17:38, 02 maj 2013

Do góry
To co dzisiaj kwitnie w Gdańsku,
najpierw magnolia...

i jeszcze dwa następne zdjęcia...

Rododendronowy ogród II. 17:33, 02 maj 2013

Do góry
Bogdziu, wspaniała magnolia
i transparent u Ciebie przegapiłam wczoraj,
ale pozdrawiam...
U mnie leje, siedzę plackiem i maję w ogrodzie nadrabiam
Ogród Janiny 14:05, 02 maj 2013

Do góry
Znowu pada , zielsko rośnie jak szalone , kwiaty też ładnie kwitną ale szkoda że nie można ich oglądać z bliska bo mokro ..kilka moich krzewów z oddali oprócz magnolii sama wszystko ukorzeniałam ..

mój żywopłot

magnolia

mój ogródek przydomowy

moje prymulki jeszcze całkiem nie rozkwitnięte

Rododendronowy ogród II. 10:15, 02 maj 2013

Do góry
Hej, hej Bożenko
ale masz wiosennie i kolorowo w ogrodzie, ja też takjak wszyscy nie moge sie doczekac fotek z tymi twoimi kwitnacymi rh.
Ale poza tymi rh masz duzo innychh kwiatów, sliczna magnolia i cebulowe, a narzekałas ,że masz tylko rh i już. Pieknie u ciebiei te duże drzewa w tle... super !
Miłego odpoczywania albo udanej pracy w ogrodzie - czego tam tylko chcesz...
Ja zaplanowałam na sobote ostre działania rabatowo-ogrodowe bo przyjeżdza do mnie mój synus z żona i wnusia...nareszcie, juz sie nie moge ich doczekać. Zobaczymy czy pogoda nie pokrzyżuje moich planów...
Ogródek na betonie 09:54, 02 maj 2013

Do góry
Sliczna magnolia, moja nie chce kwitnąć, chyba coś z nią nie tak.
Mazury i mój kawałek ziemi 07:36, 02 maj 2013

Do góry
Klonik posadzony na rabacie przed domem
rabata troszeczkę obkancikowana tylko magnolia się nie rozwija i nie wiem dlaczego?
No i tulipanki
No i dziś będzie ciąg dalszy prac taki plan - zobaczymy.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:44, 01 maj 2013

Do góry
Moja magnolia Suzan jest malutka, sadzona była w ubiegłym roku jesienią i ma tylko 1 kwiat ijeszcze sie nie rozwinął ale i tak mnie cieszy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:27, 01 maj 2013

Do góry
byłam na wycieczce ... dla tego drzewka tłukłam się godzinę ale warto było ... magnolia kojarzy mi się z młodym drzewkiem czasami wręcz świeżynką o pokroju krzaczka ... a tu ... potężne drzewo z morzem kwiatów

nie mogłam odejść ...
Działka prawie w Borach Tucholskich 23:09, 01 maj 2013

Do góry
Miłek cudowny
Magnolia zachwycająca
Pozdrawiam Zbyszku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies