Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 17:20, 13 maj 2020

Do góry
Karola, w maju pięknie jest
zaczęły pierwsze kamasje

chyba już dziś nie zmarzną kwiaty Elizabeth

a Betty zachwycała drugim rzutem kwiatów

Pamiętajcie o ogrodach 17:19, 13 maj 2020

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 17:19, 13 maj 2020

Do góry
Irenko siewek nie mam wogóle, nie tylko kuklikowych ale innych też. U mnie się nic nie wysiewa, no oprócz orlików.

Kasiu kwitły w pierwszym roku bo kupowałem w szkólce już kwitnące. W tym roku na cztery jeden coś niedomaga (na razie ma tylko jeden kwiatek).

Wg zdjęć z zeszłego roku gdzieś w okolicy lipca.
Owsicy nie mam raczej kostrzewę też takiego koloru ale teraz coś mi brązowieje.

gaura (dzisiejszy zakup)

kokoryczka ( a ta ma już rok)

Bez/Lilak - Syringa 17:18, 13 maj 2020

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Zbyszku... a nazwy ?
Dwa ogrody 17:15, 13 maj 2020

Do góry
a obok przenoszone tej wiosny hosty, lilak Krasawica Moskwy po przejściach bratki miały być różowe, ale cóż, kiedyś rosły pod nim czosnki skalne, ale poszły na rabatkę

i jak już o doniczkach, to część rojników posadziłam w ceramiczne skrzynki w ramach ograniczania ilości małych doniczek

stoliki zabrane spod ściany budynku, nawet rojniki nie wytrzymywały patelni w ub. roku

brateczki w tej donicy mają się doskonale, pigwa za chwilę zacznie kwitnąć na biało

Ogród do odnowy 17:14, 13 maj 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Turzyca palmowa dziś

Moja o polowe mniejsza, nawet suchego nie zarosła
Dwa ogrody 17:03, 13 maj 2020

Do góry
Iza, to fakt. Maj i deszcz to zieleń i bujność roślin. Czasami mam wrażenie, że za chwilę wyjdą z rabat
W sobotę pobiegałam wreszcie z doniczkami, w tym roku bliżej rabat, na tarasie tylko największe, w których posadzę pelargonie. Te mniejsze zapełniam powoli innymi roślinami, co mi tam wpadnie do głowy.

tej plastikowej latarenki już nie ma a w rozplenicach pokazało się zielone

największą a zarazem najpłytszą balię też zagospodarowałam, białe i błękitne ułudki, zawilce.

Ogród do odnowy 16:59, 13 maj 2020

Do góry
Turzyca palmowa dziś

Chwasty w trawniku 16:40, 13 maj 2020

Do góry
Kto podpowie co to za chwasty? Trochę mi tego urosło na nowym trawniku
Bez/Lilak - Syringa 16:38, 13 maj 2020

Do góry
(nazwę poszukam) ........................................................................Syringa hyacinthiflora ESTHER STALEY...

bezimienny przeniesiony z starej działki
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:34, 13 maj 2020

Do góry

Ogród na glinie 16:25, 13 maj 2020

Do góry
Połówka poszła do podziału.

Na szybko myślałam gdzie by posadzić te hosty. I wylądowały pod ambrowcem. Może one dadzą tu radę.

Myślałam by wsadzić jedną do donicy, ale narazie nie mam takiej donicy do postawienia w cienistym miejscu.
Poza tym ile można tej same odmiany. Mam już całe poletko Christmas Tree. A zaczynałam od dwóch niewielkich roślin.
Ogród na glinie 16:21, 13 maj 2020

Do góry
Donic zabrakło. Na szczęście miałam przygotowaną nową rabatę, to część roślin tam poszła na przechowanie.

Karpa funkii była tak ciężka, że przecięłam ja na pół i nadal była bardzo ciężka.

Takie piękne liście. Żal było ruszać.
Dwa ogrody 16:18, 13 maj 2020

Do góry
Karolino, troszkę się uzbierało dobra
Może pod koniec tygodnia wreszcie ruszę się po raz pierwszy do mojej pani ogrodniczki po jednoroczne. Tam na pewno tłumów nie ma.
Szkoda, że nie wyszło z kurnikiem, dla pana za daleko, a mój ciągle w fazie projektu. W końcu kury do ogrodu będę musiała wpuścić...
Ula, tylko takie tam rozmowy Brunnerom nie obcinaj pędów z przekwitniętymi kwiatami, siewek będzie dużo.
Wpisem o ożance mnie wzruszyłaś. Ja też mam sadzonki czy nasiona od osób z O, to normalne, że nadmiarem można się podzielić, jeśli ktoś potrzebuje.
Ewo, ten tulipan to Charming Lady. Narcyzy botaniczne ubiegłoroczne to Pueblo i Canaliculatus, zostawiłam plakietki. To może być Pueblo.

Iza, kompozycje mówisz? Ciągle te same
z ubiegłego tygodnia

Mój ogrodowy pamiętnik 16:17, 13 maj 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ale miałaś go w gruncie?
A w ogóle Monia to bardzo mi brakuje Twojego ogrodu .

Tak miałam w gruncie. Szybko przyrastał.

Miło mi, że ktoś wspomina mój ogród u mnie teraz bardzo kolorowo, tulipany powoli kończą
Zostawiam ci coś ode mnie , ale mogę usunąć jak chcesz.

Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 16:16, 13 maj 2020

Do góry
Mam 3 brzozy doorenbosy, kupione „bo są mało wymagające i nie chorują” jak mnie pouczono w szkółce. A tak się składa, że ciągle mam z nimi problem bo maja obżarte liście. znalazłam na nich takie gąsienice, opryskał mospilanem w ndz (jest dziś jest środa) i mam wrażenie że dziur przybywa... co z tym dalej robić? Czyms znowu opryskać? Gąsienic na ta chwile nie widzę... baaardzo proszę o pomoc bo za chwile bidule będą bezlistne!
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:15, 13 maj 2020

Do góry
takmi kwietniowy przymrozek zalatwil czeresnie

tu przesadzilam troche buksikow i zrobila sie obwodka kolejne miejscenabralo oglady

w warzywniku
Ogród na glinie 16:15, 13 maj 2020

Do góry
U mnie front rozkopany. Będzie przyłącze gazowe.
Było tak

A teraz jest tak

Rośliny w donicach za domem.

Dębowe zakątki 16:14, 13 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Świetna sesja boćkowa

Dziękuję Irenko

Takie coś ostatnio zrobiłam
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:12, 13 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)
U ciebie zawsze pyszne ciacho.
Przesadziłam i klapły, podlewałam i wstały, Boży kwiat. Nawet kilka podzieliłam, jak przekwitną zrobię kolejne dzielenie

jak ja nie upieke to R sie bierze sam za pieczenie. Babke piaskowa ma opanowana do perfekcjonizmu

Haniu mam nadzieje, ze za rok bedziesz miala wystarczajaco na ciasto i wszystko co Ci sie zapragnie

U nas zimni ogrodnicy troche ochlodzili atmosfere. pada i temperatura spadla. Na szczescie do zera i nizej ma jezcze daleko.

Zaczely kwitnac irysy

sadzone jajka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies