Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Miało być inaczej 15:58, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Irenka pewnie instrukcji obrazkowej szuka.

A może rysuje

Myślisz? No, jeśli ona umie to narysować, to już inaczej do niej sie zwracać nie będę, jak per "Mistrzu"
Ja jestem beztalencie totalne do wszelkich rysunków

No, liczę na to, że jednak przybliży nam w jakiś sposób swój opis.... nie odpowiada na nasze prośby, to pewnie szykuje nam coś ekstra
Miało być inaczej 15:54, 26 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

A może rysuje

Myślisz? No, jeśli ona umie to narysować, to już inaczej do niej sie zwracać nie będę, jak per "Mistrzu"
Ja jestem beztalencie totalne do wszelkich rysunków
Miało być inaczej 15:51, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

A może rysuje
Miało być inaczej 15:50, 26 lip 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:43, 26 lip 2012

Do góry
O, po cichu się czyta? Śladu nie zostawiając

Odszczekuję ślad został
Zielony galimatias 15:42, 26 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Ale widzę, że nie galimatias opanowuje również piszących - ja buka Irenko nie miałam Więc, żeby nie wprowadzać smutnego nastroju powiem, że buk przeżył

Ewuś, tak nie wolno ekran i papierzyska oplułam

Evchen napisał(a)
No to ja Ci powiem, że też jestem ciekwa co dalej bo pomysłów brak.. jakoś komórki szybciej pracują na "obcym" gruncie... Chyba zacznę wyobrażać sobie, że to nie moje poletko...

O, to jest sposób - wyobrazić sobie ,że to nie moje poletko Bo ja też tak mam - u innych widzę, pomysły przychodzą, a u siebie nawet gotowców nie umiem przełożyć na własny grunt

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:35, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, wróć do instrukcji obsługi róż, bardzo proszę, bo nic ale to absolutnie nic nie kumam
I nie tylko ja

Ja też
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:28, 26 lip 2012

Do góry
Irenko, wróć do instrukcji obsługi róż, bardzo proszę, bo nic ale to absolutnie nic nie kumam
I nie tylko ja
Ogród nad Rozlewiskiem 15:16, 26 lip 2012

Do góry

Boćka naszego nie było

Fajnie, że tu trafiłaś
Miało być inaczej 15:14, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
I Ty myślisz, że ja zrozumiałam? Absolutnie nie kumam
Czytałam z pięć razy
I ni w ząb...

Może jeszcze kilka razy przeczytam...
gałazka 5 liści, uciąć, potem gałązka pięc liści usunąć..
Te pięc liści to gdzie? na nowej gałązce? Na starej?

Gdzie instrukcja obrazkowa? Poprosze, jak tylko obrazki przyswajam

To ja się tylko dołączam do Twoich słów Teresko..... też nic nie kumam..... ale głupek ze mnie
W Gąszczu u Tess 15:14, 26 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
a ja poproszę o link, do tego projektowania, może coś wypatrzę dla siebie

Kochana, chyba wątki pomyliłaś

Nie dysponuję takim linkiem i niestety pojęcia nie mam, gdzie go szukać.
Miało być inaczej 15:03, 26 lip 2012

Do góry
I Ty myślisz, że ja zrozumiałam? Absolutnie nie kumam
Czytałam z pięć razy
I ni w ząb...

Może jeszcze kilka razy przeczytam...
gałazka 5 liści, uciąć, potem gałązka pięc liści usunąć..
Te pięc liści to gdzie? na nowej gałązce? Na starej?

Gdzie instrukcja obrazkowa? Poprosze, jak tylko obrazki przyswajam
Miało być inaczej 15:01, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Agnieszko, dzięki
a wracając do twojego ogrodu, nie przypuszczałam, że masz aż tyle róż i tak super ci kwitną! mnie Ewa pokazała taki zabieg pilęgnacyjny przy różach, dzięki któem szybciej ponownie kwitną i super się sprawdza, mają na nowo pąki;

Tak szczerze mówiąc, to ja nie bardzo wiem jak wycinać przekwitłe kwiaty... wiem jak to robić w wielkokwiatowych ale rabatowych i okrywowych to nie za bardzo. Chętnie bym się dowiedziała jakie to sposoby

A ja bym się chętnie naumiała, jak wycinać przekwitłe kwiatostany w wielkokwiatowych

Pojęcia nie mam, bo róż dotąd nie miałam.

Wstyd jak beret, róż w ogrodzie nie mieć

Może ktoś ma namiary na jakiś filmik... to by było dla nas najlepsze Ja wielkokwiatowe obcinam nad trzecim liściem i zawsze później kwitną..... ale też przydałyby mi się jakieś super porady
Miało być inaczej 14:55, 26 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Agnieszko, dzięki
a wracając do twojego ogrodu, nie przypuszczałam, że masz aż tyle róż i tak super ci kwitną! mnie Ewa pokazała taki zabieg pilęgnacyjny przy różach, dzięki któem szybciej ponownie kwitną i super się sprawdza, mają na nowo pąki;

Tak szczerze mówiąc, to ja nie bardzo wiem jak wycinać przekwitłe kwiaty... wiem jak to robić w wielkokwiatowych ale rabatowych i okrywowych to nie za bardzo. Chętnie bym się dowiedziała jakie to sposoby

A ja bym się chętnie naumiała, jak wycinać przekwitłe kwiatostany w wielkokwiatowych

Pojęcia nie mam, bo róż dotąd nie miałam.

Wstyd jak beret, róż w ogrodzie nie mieć
Ogród na 300 metrach kwadratowych 14:27, 26 lip 2012

Do góry
Wilanów? Pięknie, trzeba się wybrać
W Gąszczu u Tess 14:20, 26 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Teresko, nie zauważyłam wcześniej, ze masz drugi wątek.... to pewnie dlatego że nie zaglądam raczej do projektowania... nie uważam się za eksperta Bardzo ładny masz ten ogród, duże drzewa są imponujące... ja bardzo chciałabym mieć takie w ogrodzie... lubię takie ogrody. U siebie nasadziłam sporo drzew, ale są jeszcze małe.... muszę jeszcze długo poczekać. Żeby szybciej osiągnąć efekt posadziłam trochę szybko rosnących... brzozy, wierzby, modrzew.... w nie przejmuję się tym ,że śmiecą. Myślę, że Twój wątek powinien być w naszych ogrodach.... to przecież bardzo ładny ogród z duszą.... trzeba tylko może coś poprawić, ale przecież we wszystkich ogrodach robimy to stale Pozdrawiam

Witaj, Agnieszko w moim ogrodzie Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem przeniesienia wątku do naszych ogrodów, bo faktycznie, tam jest jego miejsce Wszak jest, istnieje, i to od wielu już lat.
A te poprawki, jakie trzeba w nim wprowadzić to kosmetyka przecież Lifting tylko

A wstrzymuje mnie tylko to, że nazwy wątku nowej wymyślić nie umiem Bo tytuł muszę koniecznie zmienić.
W Gąszczu u Tess 14:15, 26 lip 2012

Do góry
EwaG napisał(a)
Tess, z tym cyprysikiem to tylko takie małe przekomarzanie było. Podsadzony czymś może wyglądać tylko lepiej.

Oj, Ewo, nawet nie wiesz, jaką mi ulgę tymi słowami sprawiłaś

Bardzo szanuję Twoje zdanie, doświadczenie i fachowe oko, i naprawdę słucham rad

Choć ogród jest mój, i robię go dla siebie, nie dla innych, to chcę, naprawdę chcę, żeby był piękny

Więc z nutkajskim także zrobiłam to, co wydało mi się dobre dla całości ogrodu.

Kochana jesteś

A czym proponowałabyś podsadzić? Myślałam o hostach, pewnie czytałaś.
W Gąszczu u Tess 14:06, 26 lip 2012

Do góry
Tess, z tym cyprysikiem to tylko takie małe przekomarzanie było. Podsadzony czymś może wyglądać tylko lepiej.
Ogród na 300 metrach kwadratowych 13:53, 26 lip 2012

Do góry
Ewciu i Agniecho z numerami, Sylwio z dwoma s w środku, Magnolio miła, Pszelarnio- moja imienniczko, Noemi, Popcarol, Tess i wszyscy inni goście kolejna mała impresja trochę ogrodowa, trochę nie. Jak się zbiorę to zamieszczę więcej zdjęć wątku o polskich ogrodach (a zbieranie tu jest nie od rzeczy, bo już drugi raz piszę tego posta, najpierw na Internet Esplorerze, oczywiście zdjęcia się nie wgrywają, więc kopiuję treść przechodzę na Chroma; w między czasie okazuje się, że jednak nie skopiowałam treści, a usunęłam ją; jak tu się nie wkurzyć na samą siebie, takie frazy bezpowrotnie stracone ).

I (mam nadzieję, że nikogo nie urażę i żadnych podtekstów tu nie ma; typu: A teraz drogie dzieci...)

Nie mogłam się opanować, musiałam zrobić to zdjęcie (i kilka innych):

To będzie zaczarowany ogród 13:10, 26 lip 2012

Do góry
Kasiu, zmiany przecudne, już pisałam
a mozesz pokazać fotki, jak rabata bylinowa teraz wygląda?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies