Po trzech latach na forum większość rzeczy pamiętam, a jesli czegos nie pamietam wiem kogo zapytać

Ważne rzeczy, porady, linki zachowuje w notatniku w ipadzie. Najwazniejsze pozycje kopiowałam w calosci do odrębnych katalogów np. Ciecie , roze w moim ogrodzie, wymagania roślin. Od ponad dwoch lat wpisuję w notatniku gatunki kupowanych roslin w specjalnym katalogu.
Historie ogrodu sprawdzam w folderze ze zdjeciami, ktore mam zmagazynowane w katalogu OGRÓD, podzielony na kolejne lata i sortuje je miesiącami
Najważniejsze prace
wykonane np opryski, nawozenie zapisuję w papierowym kalendarzu ogrodnika, w ktorym też czytam porady jakie pracy należy wykonywać w danym miesiacu
Wszystkie inspiracje zdjęciowe trzymam na pinterest podzielone w róznych tablicach
Przed rozpoczęciem kazdego sezonu zapisuję w Kalendarzu Ogrodnika listę prac do wykonania wiosna (ale tylko rewolucje) i probuje ustalic przybliżona ich kolejność, priorytety
Planowanych oprysków i nawozenia nie zapisuję, bo znam to na pamiec, 12 lat błedow i wypaczeń robi swoje
Wiecej grzechów nie pamiętam