Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 17:46, 10 maj 2020

Do góry

Patrzę na zdjęcia i lista roślin się wydłuża,bo dochodzi jeszcze sasanka i 3lawendy

Ogród na glinie 17:46, 10 maj 2020

Do góry
Cytrynowe irysy miały kupione do towarzystwa inne, w kolorze ciemnego fioletu. Niestety tamte jeszcze nie kwitną.

Purple Sensation
Słoneczny Ogród 17:38, 10 maj 2020

Do góry
A jeszcze zapomniałam dopisać, że żagwin kwitnie no i granica między sąsiedzka mi zakwitła

na wprost widac borówki a za nimi w stronę łąki mam warzywnik
Ogród na glinie 17:37, 10 maj 2020

Do góry
Firletka na froncie delikatnie kwitnie, ale jest po dzieleniu.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:36, 10 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)
Aha, miałam warzywnik pokazac

Szpinak już ścinam

Rzodkiewka już gotowa

Tworzą się nowe grządki na ziemniaki i ogórki.

No i mam gotową inspirację na warzywnik .
Ogród na glinie 17:33, 10 maj 2020

Do góry
Niesamowite, że te floksy nadal kwitną.
Ogród na glinie 17:32, 10 maj 2020

Do góry
Około 3 tygodnie temu rozerwałam przerośnięte żurawki. Obcięłam korzenie razem z długim pędem, by je skrócić, odmłodzić. Były przymrozki, liście zrobiły się rdzawe, ale już rosną. Z 45 sadzonek tylko 4 sztuki nie ruszyły. Może za krótki pęd miały i przeschły...
To powiększenie to są naprawdę mikro listeczki.
Słoneczny Ogród 17:29, 10 maj 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
No hejka a gdzie ptaszki?
Skalniak - cały czas coś nowego się pojawia, jednak rośliny i kamyki fajnie się uzupełniają.

Aaaa ptaszki... nie robiłam im ostatnio za dużo zdjęć.

Gosia racja, no bo patrz na skalniaku jakiś tulipan, pierwiosnek one mało widoczne no ale widac dobrze floksiki rózowe i fioletowe, dąbrówka teraz kwitnie na niebiesko,mocne plamy liści berberysów Admiration, już zaczynają azalie (w sumie jedna zaczęła prędzej kwitnąć,a następne zaraz dołączą), już prawie kwitną orliki, skalnica biała jest w pąkach, później kosaćce syberyjskie i piwonie, dosadziłam przetacznik różowy z tych moich- on potem będzie kwitł, jeszcze liliowce w czerwcu dojdą,potem się uspokoi i pod jesien zakwitną Marcinki za oczkiem.
A nie to nie wszystko, bo za oczkiem jest jeżówka chyba HotPapaja, no i posiałam tam jednoroczne -cynie, wspomnę jeszcze o maciejce też tam prosto za oczkiem.
Mam też trochę trzykrotki fioletowej posadzonej w prostej linii w kilku kępach, to za marcinkami je mam i juz zaczynają.
Słoneczny Ogród 17:13, 10 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)
Daria, nie wiem czy patrzeć na te cudne pyszne bezy (jestem łasuch) czy na te bajkowe kadry ogrodowe. Tyle kolorów, no pięknie u Ciebie.

P.s. A takie bezy zrobię w weekend bo mam gości, w końcu po tylu tygodniach!!!

Hehe patrz na wszystko
Ale dziś nie ma słodyczy, mam za to widoki i zaraz podeślę fotki

Jak zrobisz bezy to pokazuj!

BasiaLT napisał(a)
Jakie cudne torciki.... aż ślinka cieknie.

Najpierw kupiłam od znajomej która robi te bezy w grudniu na swoje urodziny, ale aż 100zł kosztował ten tort. Potem na syna urodziny w lutym sama zrobiłam i od razu wyszedł rewelacyjny, goście mi nie chcieli uwierzyć , że to ja zrobiłam (taki komplement ) a teraz nie mam gości więc zrobiłam dla siebie i syna (a M nie je słodkiego)takie gotowe porcje i powiem tak BEZA PAVOLOWA JEST SUPER z serkiem mascarpone
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:12, 10 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Twoja pigwa kwitnie na biało? Ja mam i kwitnie na rożowo, myślałam, że wszystkie jednakowe, a okazuje się, że chyba nie

Moja kwitnie na czerwono-pomarańczowo.
Miejski ogród w wersji mini 17:04, 10 maj 2020

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Moje pierwsze sadzonki pomidorów .
Już niedługo zamieszkają w warzywniku . Teraz jeszcze muszę dokupić dla nich jakieś towarzystwo .

jakie tluste
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 17:01, 10 maj 2020

Do góry
Co to za nalot na tujach?
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 16:57, 10 maj 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Odnośnie drzew zapytaj Iwonki / Inki, ona ma duże rozeznanie

Muszę do niej zajrzeć dzięki zostawiam orlika

Kłopoty - problemy z trawnikiem 16:56, 10 maj 2020

Do góry
Cześć. Proszę o pomoc Założyłem trawnik w zeszłym roku na wiosnę. Po dwóch tygodniach od siewu przestałem go obsesyjnie podlewać, ale robiłem to przynajmniej raz w tygodniu jak była susza w zeszłym roku. Wygląda beznadziejnie od początku był rzadki, to nie są zmiany spowodowane czymś niedawno. Są miejsca gdzie jest gęsta i zielona, ale to tylko wysepki - akurat poza kadrem tych zdjęć, reszta jak widać - żółta lub w ogóle brak. Co to może być? Może ktoś rozpozna przyczynę po zdjęciach.
Mam kilka typów:
1) zbyt zasadowa wapienna gleba
2) za bardzo zbita ziemia - jest gliniasta i jak jest sucho to jest zbita na kamień
3) za mało nasion użyłem podczas siewu (chociaż trzymałem się instrukcji na opakowaniu)

Da się coś z tym zrobić oprócz przekopania i zakładania od nowa? Wolałbym tego uniknąć, bo mam siatkę na krety. Niestety położoną niechlujnie (nie przeze mnie), więc miejscami jest bardzo płytko.

Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 16:47, 10 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cos posadzisz koło ciurkadełka? Jakiś niziutki klon japoński by pasował, albo trawy

Ooo Sylwia jak fajnie że myślisz z klonami się nie lubimy a mize raczej..one nie lubią mnie miałam trzy przed domem, wszystkie trafił ślagna kolejnego się nie pokażę mimo że są cudne..
Pokażę Ci to miejsce z innej strony...

Trzeba to koniecznie optycznie wydzielić.. żeby lezaczka nie było widać z altany i odwrotnie...trawy też mi wpadły do głowy...Musze chwilę jeszcze poczekać bo ta brzoza mi nie wystartowala, a była wykopana chyba dość brutalnie to czy będzie tam rosła może pewne rzeczy generować A jaka trawę masz na myśli?? Mam też linkę na pniu do zagospodarowania..hmmm
Ptasi gaj 16:46, 10 maj 2020

Do góry
Dzisiaj ładna pogoda ale widać, że nadchodzi zmiana słońce we mgle.
Oczko gotowe jeszcze podłączyć wodospad.

Nalewanie wody

Ogród Cioci cz. 3 16:36, 10 maj 2020

Do góry
I jeszcze przerobiona okolica oczka wodnego
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:35, 10 maj 2020

Do góry
Orliki zakwitły, nie mogę się na nie napatrzeć

Ogród Cioci cz. 3 16:33, 10 maj 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
Gosieńko pomysły to Wy macie ekstra, ta Wasza bomboniereczka to taki majstersztyk pięknie... buziaczki

Dzięki kochana
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:32, 10 maj 2020

Do góry
Aha, miałam warzywnik pokazac

Szpinak już ścinam

Rzodkiewka już gotowa

Tworzą się nowe grządki na ziemniaki i ogórki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies