Ta propozycja Moniki jest świetna. Kulki można zrobić w wszystkiego, nawet z jaśminowca. Kwestia aby każdą roślinę (krzew mam na mysli) przycinać. Nawet w sześcian. Niekoniecznie w kulkę.
Podstawą jest dobre, żyzne podłoże. Ale jeśli już rosną (np. w piachu) i źle przyrastają - można nawozić, od maja. Muszą rozpocząć wegetację. Kompostem jak najbardziej wtedy ściółkować.
Każdy termin jest dobry jeśli masz automatyczne nawadnianie. Bo można ustawić zraszanie krótkie ale kilkakrotne. A jeśli pracujesz i nie będzie komu zraszać - to jak Kokesz napisała - będzie przesychać.
Danusiu trzymam kciuki za Kreskę. Jeśli wypada jej że stawu kolanowego to ma zwichniecie rzepki , jeśli z stawu biodrowego to dysplazja.U małych ras występuje częściej problem z rzepką.leczenie zależy od stopnia zwichnięcia ale przeważnie po zabiegu psiak wraca do sprawności. Będzie dobrze ☺
Aniu, fakt, to przewodnik stada, pierwszy ją wziął na ręce w schronisku. Słucha się jak nie wiem co, a mnie - niekoniecznie
Odnośnie nóżek - Już rozmawiałam z lekarzem i umawia spotkanie z bardzo dobrym chirurgiem "twardym" - mam nadzieję na dobre zakończenie. W każdym razie ja zrobię wszystko, co w mojej mocy. Reszta zależy od Kreski.