Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:08, 25 kwi 2013

Do góry
Irenko, szybciutko pobiegałam po Twoim ogrodzie i widzę,że wiosna u ciebie nabrała przyspieszenia. Magnolia cudna, tulipanki tak pięknie kwitną i szafirki... ślicznusie
U mnie dopiero wychodzą, ale przy takiej pogodzie jutro będą już cieszyć
Pozdrawiam cieplutko.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:59, 25 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Gdzies Ty znowu poleciala?

No jestem, goracy okres, to i latam z ogonem tu i tam
Ale fotka, Kasiek, szok. Cudna ta magnolia
Rododendronowy ogród II. 16:29, 25 kwi 2013

Do góry
Ale kwitną pierwiosnki! i magnolia tuz tuż
wiosna piękna, pozdrawiam
koperkową będę szukac
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:39, 25 kwi 2013

Do góry
Ta magnolia to gwiaździsta? Cudna jest!
Daszek fajny, a jaki ładny kolor sasanki! pozdrawiam!
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:04, 25 kwi 2013

Do góry
Zbyszku magnolia przepiękna pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:47, 25 kwi 2013

Do góry
Ania a gdzie zamawiałaś ?

Agnieszka już widzę gromadki sasanek na tych wapiennych kamykach -trochę torfu i miałyby jak w raju (a może w Jurze)

Mariusz mam nadzieję że nowości się pojawią jak ruszę w Polskę - mimo kategorycznego zakazu ściągania nowych roślin

Magnolia kwitnie coraz bardziej

z siewek zostawiłem tylko te najciekawsze reszta poszła do rodziny

a tak powstaje daszek cieniujący nad paprociami

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:40, 25 kwi 2013

Do góry
Karola, niedługo ty będziesz to wszystko podziwiać, warto

Kasiek, magnolia cudna, ale kwitnie, dzięki

Danusiu, masz rację, zapach odurzał, będę sadzić na potęgę hiacynty a i u mnie już kolor jest, zaraz co nieco pokażę

Zuzia, w kontraście z Holandią, mój ogród skromnie wygląda, ale niemniej cieszy, że coś kwitnie, bo generalnie u nas jest cieplej i szybciej wszystko kwitnie, niebywałe

Haniu, cieszę się, ze mogłam to pokazać i tak jak piszesz, gdyby nie Agata, nie widzielibyśmy aż tyle i było wspaniale, a jak dołączyła reszta, jeszcze weselej było, bo to już spora grupka

kwitną te tulipany, w Holandii były posadzone w wielkiej ilości, wrażenie niesamowite, ale moje mnie
cieszą też, bo własnymi łapkami sadzone

Ogród Ewy :) 14:09, 25 kwi 2013

Do góry
Jestem na bieżąco
ciemierniki masz wyjątkowo dorodne
a magnolia pewnie dziś już cała w rozkwicie
a figę niezmiennie podziwiam, to unikat

zostawię ci kwiatki z Holandii, za rok tak będę mieć, moja kolorystyka

Rododendronowy ogród II. 14:02, 25 kwi 2013

Do góry
Witam Bożenko i przepraszam, że tak sporadycznie zaglądam. Brakuje czasu na wszystko. Piekna ta Twoja magnolia i pierwiosnki zachwycają. Miałam kiedys takie i gdzieś mi zniknęły.
Pozdrawiam
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 13:40, 25 kwi 2013

Do góry
Turzyca 'Buchanana' ma się dobrze...

Magnolia 'Susan'... lada dzień

...ładne widoki, nieprawdaż?

Rododendronowy ogród II. 12:34, 25 kwi 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Witaj,
masz racje zaczne hartować te lilie i tyle...
Ale u ciebie magnolia ma pąków duzo... ile ma lat ? Ja posadziłam w ubiegłym roku na wiosne, jakoś tak w czerwcu ale jest malutka jeszcze i wydaje mi sie że ma 1 pąk....

Moja już trochę lat ma chyba z 8-9, dosyc duża jest.Jak zakwitnie pokażę.Byłam dziś u Tracza w Sosnowcu , magnolii zatrzęsienie.Pierwiosnki własnie u niego kupiłam.Pozdrówka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:38, 25 kwi 2013

Do góry
Mariusz, Hania, Agatka, Zuza, Ania z betonowego, Kasia Bawarka, Liliowa Danusia.. .czytam wszytko tylko nie każdemu odpisuje bo czasu total brak..... jakaś masakra czasowa w pracy, domu i ogrodzie..... ja z tego bałaganu to do końca życia już chyba nie wylazę.... Najpierw praca, potem ogród a w domu to już nic nie robię, dobrze, że szwagierka podrzuci czasmi jaki obiad, bo inaczej byśmy z głodu padli.
Dziękuję szwagierce i dziewczynom, że chce sie im jechać do zgłupiałej ciotki i dokarmiają

Masakra... ale tak szybko wszytko przekwita, że che Wam pokazać co sie dzieje w ogrodzie.....

Bawarka.. magnolia cudniasta..... u nas na Podkarpaciu magnolie są prawie w każdym ogrodzie.. niektóre to już wielkie drzewa.. i zawsze je podziwiam... sama mam 5 magnolii....... i szkoda że na więcej miejsca brak. Żadne kwiaty tak nie cieszą jak te wiosenne... i tego nic nie zmieni Mam y za długą zimę, by nie cieszyć sie z tych peirwszych.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:59, 25 kwi 2013

Do góry
O Boże, chwilę mnie nie było, a tyle gości przy furtce! Miło dzień się zaczął, i tak może trwać miło aż do zmroku Odpowiadam po kolei:

Sylwio,tak czy owak będę, mam robote w szklarence, wiec na głowę mi nie naleci. Spotykamy się. Najwyżej przyjdziesz z parasolem.
Jolu, zajrzałam do Ciebie .Tylko straszy
Zuzo,tobie tez słonecznego dnia i zdrowia przede wszystkim.,bo i Ty masz dużo do roboty w ogrodzie
Aniulo,cieszę się,że znalazłaś to czego szukałaś. Tez lubię pierwiosnki, szczególnie jak są w masie.
Karolinko Teraz ranniki tylko są zieloną masą, a pod koniec maja zżółkną i zgina.Baw się dobrze na wyjeździe! Zazdroszczę.
Kasiu Wzajemnie słonecznego dla Ciebie,a magnolia cudowna! Nie wiem czy z mojej zeszłorocznej co będzie, nie dość, że mikra, to sarna jej ogołociła czubek.brrr

Wszystkim Paniom dużo zdrowia i serdecznych kontaktów!

Rododendronowy ogród II. 10:55, 25 kwi 2013

Do góry
Witaj,
masz racje zaczne hartować te lilie i tyle...
Ale u ciebie magnolia ma pąków duzo... ile ma lat ? Ja posadziłam w ubiegłym roku na wiosne, jakoś tak w czerwcu ale jest malutka jeszcze i wydaje mi sie że ma 1 pąk....
Mój jesienny ogród 10:47, 25 kwi 2013

Do góry
Robert, powtórzę się, przepięknie tam! Wycieczkę miałeś super! Pokażesz te susły?
Magnolia wielkie drzewo wspaniała! W PL tak wielkiego nigdy nie widziałam!

trzymaj się ciepło, życzę Ci przedłużenia wizy skoro chcesz zostać jeszcze, powodzenia!!

Zobacz jak trawka od Ciebie ładnie przeżyła zimę i kwitnie Nie wiem ja się zwie.. pamiętasz?
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 10:32, 25 kwi 2013

Do góry
Pięknie Dianko, a moja magnolia się leni i nic jej nie pęka.
Zielony galimatias 09:57, 25 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Puścić pąka

Chciałabyś!
Moja magnolia puściła pąka
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:54, 25 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Podziwiałam sesję z Moniką
sprzęcior wypasiony u was, ale jak masz taki areał, to mus
i jaka fajna wiosna i przede wszystkim magnolia prawie kwitnie, hura

Na tą magnolię to chuchałam i dmuchałam całą zimę, żeby przeżyła - nie mogłam prezentu zmarnować!
Buziam Irenko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:51, 25 kwi 2013

Do góry
Podziwiałam sesję z Moniką
sprzęcior wypasiony u was, ale jak masz taki areał, to mus
i jaka fajna wiosna i przede wszystkim magnolia prawie kwitnie, hura
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:26, 25 kwi 2013

Do góry
Diana ale kolory cudne u Ciebie!!! Moja magnolia trochę mniej zaawansowana od twojej ale tez już pączek pęka. Na razie jeden...ale to maluszek w zeszłym sezonie sadzony więc cieszę się że wogóle zakwitnie
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies