Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 14:11, 11 mar 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Piorunująca metamorfoza! Wzorcowe masz rabaty. Twoje półkola chcę "odgapić" bo potrzebuję ich przy jednej rabacie.

Lubię półkola pomimo że linie proste eleganckieW tym roku obrzeża już będę mocować na stałe bo po zimie trochę nierówne.

Ogród Cioci cz. 3 14:08, 11 mar 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Urocza ta Twoja wiosna w donicach, w ogródku oczywiście też
Ciekawe też takie porównania rabat po latach, ślicznie masz Gosiu!

Dzięki Aniu Troszkę kolorów już jest ale czekamy na więcej

Ogród Cioci cz. 3 14:06, 11 mar 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Porównanie robi wrażenie ciekawe że rabaty miały swoje linie i je zachowałaś- tak globalnie to stwierdzam (wiadomo że pewne zmiany były), w każdym razie upiększyłaś ogród niesamowicie.

Dzięki Ula. Wczoraj skorzystałam z pogody i wycięłam trawy i hortensje.Trochę posprzątałam. Rośliny w blokach startowych

Ogród Karoliny 13:30, 11 mar 2020

Do góry
Wiem że linie drzew rozrysowałaś na czerwono i zielono , ale jak to , jedno drugiego nie będzie zasłaniać? nie umiem sobie tego wyobrazić .
Przerwa na kawę... 13:10, 11 mar 2020

Do góry
Wczoraj miałam chwilę wolnego więc zabrałam się za rabatę pod wiatą.
Dla przypomnienia - tak było.

A tak jest. Wymieniłam obwódkę z bukszpanów na ciskową. Przesadziłam 2 bukszpany, bluszcz, dosadziłam hortensję Strong Anabelle z mojej sadzonki, ciemierniki i podzieliłam i przesadziłam paprotkę, która nadal ma listki.

Do tych elementów "architektonicznych" zimozielonych dojdą latem paprocie, hosty i hortensje. Na razie jestem zadowolona. Potem w lato zobaczę czy nie trzeba będzie ograniczyć ilości host, bo teraz ich nie widzę.
Jeszcze tylko płotek pomaluję i będzie na razie OK.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:01, 11 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sadzę śnieżyce, dużo śnieżyc i przebiśniegów

Wszystko piękne (ach te pierwiosnki, już kwitną?) ale to poniżej najpiękniejsze. W sezonie przedwiośnia będę stałym gościem (także wirtualnym).

Dlaczego najpierw wkładałaś je do doniczek? Żeby nie obeschły, żeby podzielić i rozstawić?

Multum pracy macie i robicie, wspieram i zdrowia życzę.
Pomoc emerytce przy metamorfozie 12:50, 11 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

no i sie narobiło a wyglądało tak prosto ,jest projekt to do dzieła i co -schody no bo jakie posadzic te bordowe drzewa klony czy sliwy a moze jeszcze cos innego polecacie -bardzo prosze o pomoc
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:09, 11 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ależ te pierwiosnki wnoszą dużo pieknego koloru.
Takiego mało spotykanego na wiosnę.
Piękne miejsce stworzyłaś Danusiu.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:01, 11 mar 2020

Do góry
Andrzej_ napisał(a)

Kobieto, czy nie rozważyłabyś posadzenia czegoś naprawdę ładnego? np. dereń kousa, tu w odmianie Rutdan. Szkoda miejsca na takie pospolitości jak dereń biały. Fota z 26 maja 2019.

I jeszcze o kalinach japońskich w wymienionych wcześniej odmianach - nie rosną zbyt szybko w górę, potrzebują raczej miejsca na szerokość. Wtłoczone w szpaler stracą cały urok i ładny pokrój.
Była też propozycja kaliny koreańskiej - kwitnie raczej razem z magnoliami, bo w 2 połowie kwietnia, czego chciałaś uniknąć. Nieco później kwitnie angielska i ma dużo ładniejsze i większe bomby kwiatostanów.

Andrzeju, jak najbardziej zamierzam sadzić w ogrodzie takie piękne cosie jak Twój dereń. Nawet jednego już obie kupiłam, jednak będzie właśnie robił za gwiazdę rabaty a nie za żywopłot . Tu potrzebuję czegoś co będzie rosło w szpalerze i robiło za drugą po tujach linię żywopłotu (tuż za ogrodzeniem rośnie mi dom a ja mam w pobliżu taras). Stąd pomysł na może niezbyt wyrafinowane ale szybko rosnące i niezbyt kłopotliwe derenie. Takie smaczki jak derenie kousa, wspomniane kaliny czy planowana na tej rabacie przed dereniami magnolia mam zamiar sadzić pojedynczo by wyeksponowac ich walory .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:24, 11 mar 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Pomęczę Was jeszcze dereniami na tej rabacie. Czy Aurea wyglądałaby lepiej zestawiona z Elegantissimą?

Kobieto, czy nie rozważyłabyś posadzenia czegoś naprawdę ładnego? np. dereń kousa, tu w odmianie Rutdan. Szkoda miejsca na takie pospolitości jak dereń biały. Fota z 26 maja 2019.

I jeszcze o kalinach japońskich w wymienionych wcześniej odmianach - nie rosną zbyt szybko w górę, potrzebują raczej miejsca na szerokość. Wtłoczone w szpaler stracą cały urok i ładny pokrój.
Była też propozycja kaliny koreańskiej - kwitnie raczej razem z magnoliami, bo w 2 połowie kwietnia, czego chciałaś uniknąć. Nieco później kwitnie angielska i ma dużo ładniejsze i większe bomby kwiatostanów.
Ogród bez reguł 11:22, 11 mar 2020

Do góry
Klony w moim parku - a. saccharicum - kwitną już na całego

Ogród bez reguł 11:15, 11 mar 2020

Do góry
Już za chwileczkę, już za momencik zakwitną śliwy wiśniowe Nie znam się na nich, to pewnie Pissardi, ale dużo ich mam w okolicy.

O takich drobiazgach nie wspominam, bo to przecież każdy już ma No chyba żeby nie...?

Ogród Karoliny 11:01, 11 mar 2020

Do góry

Bawiłam się w wizualizacje.
Za drogą wysokość tuj określasz tak, żeby się odsłonić. Klony tu już w aspekcie letnim, za to tawuly szare w pełni kwitnienia. Rabata z miskantami jeszcze uśpiona, jako obwódka cyprysik Filifera Aurea Nana. Na pierwszej wizualizacji miskanty kwitną, obwódki brak.
To, czy zastosujesz jakieś rośliny pod ewentualnym drzewem od południa, czy trawę, czy zupełnie coś innego zależy od Ciebie. Czy masz wystarczająco dużo czasu na pielęgnację, jaki chcesz mieć widok z okna? Może ktoś zaproponuje coś zupełnie innego?
Pozdrawiam.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:29, 11 mar 2020

Do góry
Moi Drodzy,
ja dopiero uczę się zestawiania roślin. Doradźcie, proszę, czy to, co narysowałam ma sens. Czy dobrze będzie wyglądać w rzeczywistości? Proporcje, kolory?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:19, 11 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zeszłoroczne pierwiosnki

Śliczne te pierwiosnki ..i donice też mi się bardzooo podobają
Crocus - krokus (szafran) 10:14, 11 mar 2020

Do góry
Romance.
Crocus - krokus (szafran) 10:04, 11 mar 2020

Do góry
Cream beauty.
Crocus - krokus (szafran) 10:01, 11 mar 2020

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 10:00, 11 mar 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Cuudne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies