:
w tym roku udało mi się kupić krwawnicę- wsadziłam w dość mokrym miejscu , liczę że ładnie się rozrośnie bo widziałam ją w szkółce w większej kępie i wyglądała prześlicznie
Mam także penstemon od 2 lat- zaczął się nawet lekko wysiewać , oby siał się na potęgę - bo zachwycił mnie na rabatach w Wojsławicach . Aż mi przykro, że tak daleko mieszkam od Wojslawic bo chyba bym tam była co miesiąc - tak jest tam pięknie
Liduś,
na razie to nie za bardzo jest się czym chwalić- mężaty musi zdjąć swoje zabezpieczenia i obciąć wystająca folię i styropian. Liczę, że wiosną będzie show!
Jeśli o szparagach mowa, to umieszczę mój jako roślinę ozdobną, miałam go wiele lat, niestety po zeszłorocznych rewolucjach niezbyt starannie zabezpieczyłam kłącza, a kępa miała przeszło 2 m wysokości i może z 1,20 szerokości. Miałam go kilkanaście lat, ale ku swojej radości dojrzałam malutką roślinkę i zabezpieczyłam
Mrozik trzyma, słonko chwilami świeci...
ten buczek w czasie upałów zgubił wszystkie listki, później wypuścił nowe i trzyma je do teraz
berberysy też jeszcze mają listki
na rogalowej chochoły rozplenic
w nóżkach śnieg, a u góry jeszcze kwiatuszek...
Ierwszy atak zimy
Przeglądam fotki z tego sezonu, znalazłam ładniejsze ujęcie tego dęba. W tym roku były spadki temperatur, więc nabrał kolorów czerwonego wina. Jest wart zakupu. Ja mam go od małej 30cm sadzonki. Kilka lat nie zwracał uwagi. Od zeszłego roku dopiero cieszę się jego urodą, coraz pełniejszy się robi
Fajne jesienne słoneczne kadry warto zatrzymać te chwile i zimą do nich wracać, trochę uporządkować. Dębolistna to hortensja, która lubi klimaty leśne, jestem nią zachwycona, nawet spróbowałam zrobić sadzonki.