Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 00:13, 12 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wiem, wiem co szykujesz przy "ulubionej altanie" w towarzystwie Artemisek i powiem szczerze, że ten pomysł bardzo mi się podoba.
No miałabyś w czym wybierać, bo grabów pan miał tam 200 szt.
Staram się regularnie podglądać, choć czasu mniej na wpisywanie się.
Jesień proszę Pani, jesień - na szafeczce nocnej pojawiły się książki i skutecznie konkurują z O.

200 sztuk? - Pewnie pół dnia bym wybierała Postaram się u "swojego Pana" zamówić na wiosnę (na wiosnę mam pozwolenie) On wie że ja marudzę przy roślinach i zawsze się dla mnie stara. Mam nadzieję, że uda się mu dla mnie przywieźć bo inaczej poziom wkurzenia wzrośnie... Szkoda, że do tej Twojej szkółki mam tak daleko..
Udanej lektury! (Co czytasz?)
Tu ma być ogród :) 22:53, 11 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Moje graby bardzo nierówno rosną, ten sam wiek a rozmiary rózne.

Ależ stylowa blondyna do mnie zawitała - zazdroszcze tego dzisiejszego spotkania, widzialam, że tym razem trochę babskich tematów przemycilyscie pomiędzy te ogrodowe.

Nie da się żeby wszystko było od linijki i nie ma co się tym przejmować, nie na wszystko mamy wpływ.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:48, 11 paź 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)

Tyle słońca w całym mieście Ale dziś mimo słoneczka, zimny wiatr. Zdjęcia natomiast pełne ciepłych kolorów

Takie kolorki za oknem to na pewno niezły zastrzyk energii na cały dzien.
Niesamowita ta Twoja jesień w ogrodzie!
Moja codzienność - ogród Oli 19:59, 11 paź 2015

Do góry
Mysza posadź koniecznie, ja go uwielbiam

lindsay80, Beatko, Dorotko, Magdo, Jolu, Aga, Iwonko, Ewa, Poli, Asisko_2005, Marto dziękuję serdecznie :*********** ogromnie mnie cieszą Wasze słowa

nicol21 tak to 7 metrów Red Barona

Marzenko, Kasiu nie da rady nie mam pozwolenia

Janinko pod bukiem uratowana od turkuci sesleria jesienna

Ewa, nawigatorka samo to się na pewno nie zrobiło

waldek727 napisał(a)

Olu.
W naszych ogrodach dobiega końca czas wegetacji dlatego mogę sobie już pozwolić na małe podsumowanie sezonu. Umieszczam Cię pośród kilku koleżanek z forum na podium i wręczam Ci e-dyplom w kategorii: ,,Największa metamorfoza ogrodu 2015".
Gratuluję Ci, że w tak krótkim czasie dokonałaś tak wielu pozytywnie ocenianych metamorfoz.
Twoje podejście do ogrodu i do ogrodnictwa niech będzie dobrym przykładem dla innych adeptów tej sztuki.
Jeżeli komuś brakuje motywacji do zmian, to niech prześledzi uważnie wątek Oli.
Pozdrawiam.

Waldku zatkało mnie na dobre normalnie nie wiem co powiedzieć jak mnie puści to może coś napiszę a tymczasem dziękuję !

Filemon, frezja, Konieczki, Juzia ma rację na etapie projektu miało zostać stare oczko a Danusia oprawiła go w proste ramy. Jednak zimą wymyśliłam ściankę wodną, prostokątne oczko i placyk z płyt, mąż wymyślił corten i zrobił z niego wszystkie elementy nasadzenia rzecz jasna zmieniłam i w sumie to z tyłów ogrodu zgadzają się linie rabat w 85%

proszę nie cytować
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:38, 11 paź 2015

Do góry
w taki zimny dzień zupka z dyni jak najbardziej, ja też chętnie
Mały ogród Kasi 17:30, 11 paź 2015

Do góry
Przykro mi Kasiu, też byłabym mega wściekła... trzeba będzie jak najszybciej o tym incydencie zapomnieć żeby się nie denerwować.
Miałam kiedyś podobną sytuację w centrum Katowic, zaparkowaliśmy na parkingu przy jednej z głównej ulic miasta i okazało się, że to był teren prywatny Spółdzielni - chwilę po odejściu od auta przyczepili bilecik z info o konieczności wpłaty 150 zł, tylko czekają na takie sytuacje obserwując z kamer jak ktoś zaparkuje - skandal w biały dzień... eh
Typografia ogrodu 17:19, 11 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
gapię się na ten wianek z podziwem - masz talent i świetny gust i jeszcze piękne materiały na stworzenie takiego cudeńka.

Ogród nadal piękny i jakie niebo masz dziś czyste, niebieskie - u mnie szaro, tym bardziej przyjemnie mi się ogląda takie widoki

Pogoda wyglada kuszaco ale wiatr strasznie zimny.

A na zakup materialow do wienca mialam jakies 20minut bo bylam z dziecmi,a do tego tlumy ludzi.ale mialam jakis kolorystycznostylistyczy plan a to bardzo ulatwia poszukiwania. I tak wlasciwie to moj pierwszy wieniec na taka okolicznosc.
Typografia ogrodu 17:15, 11 paź 2015

Do góry
gapię się na ten wianek z podziwem - masz talent i świetny gust i jeszcze piękne materiały na stworzenie takiego cudeńka.

Ogród nadal piękny i jakie niebo masz dziś czyste, niebieskie - u mnie szaro, tym bardziej przyjemnie mi się ogląda takie widoki
Tu ma być ogród :) 15:19, 11 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Cudne te graby, że też te wszystkie fajne szkółki są tak daleko, dla mnie nie problem jechać gdy coś małego trzeba przywieźć, z drzewami to już większy problem na dach nawet za duże

No trzeba transport zamówić, ja też innej opcji nie mam, chociaż tyle, że jest blisko i koszt będzie do przełknięcia.
Tu ma być ogród :) 13:39, 11 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A u mnie przymrozek już któryś dzień z rzędu

U nas spadło do 0 C tej nocy, na razie wszystko żyje, tylko sucho przeraźliwie.
Ale jutro ma coś popadać.
Tu ma być ogród :) 13:37, 11 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
kobitko Ty to masz nosa ja na te graby napatrzec sie nie moge )) ceny tez dostepne ....

były tam platany moje? moj przyjezdza 16 tego ale bedzie troche cienszy w pniu ech ...moze za tym murem to nie bedzie tak widoczne

Jola - są platany, ale nie ma odmiany Alphen's Globe.

Na pewno nie będzie widoczne - zresztą drzewa nie rosną idealnie równo, więc jak wybierzesz takie same to kiedyś niekoniecznie będą wyglądać identycznie.

Wczoraj właśnie Pan pokazał mi dwa graby Fastigiata posadzone przed swoim domem, sadzone 2 takie same, a po 5 latach różnica w wysokości ok 70 cm.
Mały ogród Kasi 12:57, 11 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
niezła operacja się odbyła.
Nie tylko Wam zdarza się robić w ogrodzie rzeczy niekoniecznie w dobrej kolejności, wiem coś o tym niestety
potwierdzam
Tu ma być ogród :) 09:31, 11 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Czekamy aż drzewka przejdą w stan spoczynku i zrzucą liście, wtedy najlepiej kopać - czyli jakieś 2 tygodnie jeszcze (tak długo czekałam, że różnicy mi to już żadnej nie zrobi).
Zimno okrutnie, ale przymrozek jeszcze nie zaatakował i oby jeszcze nas omijał.

A u mnie przymrozek już któryś dzień z rzędu
Tu ma być ogród :) 00:02, 11 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ale zmówienie zrobiłaś!!!
To kiedy sadzisz?

U mnie dziś zimno było ...

Czekamy aż drzewka przejdą w stan spoczynku i zrzucą liście, wtedy najlepiej kopać - czyli jakieś 2 tygodnie jeszcze (tak długo czekałam, że różnicy mi to już żadnej nie zrobi).
Zimno okrutnie, ale przymrozek jeszcze nie zaatakował i oby jeszcze nas omijał.
Tu ma być ogród :) 23:54, 10 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)
O, takich grabików w ilości 3 sztuk właśnie potrzebuję...
Po takim wyjeździe M by się ze mną rozwiódł na bank - nie dałabym rady przemycić ich cichaczem

Wiem, wiem co szykujesz przy "ulubionej altanie" w towarzystwie Artemisek i powiem szczerze, że ten pomysł bardzo mi się podoba.
No miałabyś w czym wybierać, bo grabów pan miał tam 200 szt.
Staram się regularnie podglądać, choć czasu mniej na wpisywanie się.
Jesień proszę Pani, jesień - na szafeczce nocnej pojawiły się książki i skutecznie konkurują z O.
Tu ma być ogród :) 23:52, 10 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Obłęd miałabym w oczach w takiej szkółce!

Wiesz ja też i bardzo żałuję, że nie wiedziałam o niej wiosną jak kupowałam 25 serbów i 8 umberek - miałabym tak samo ładne okazy w dużo lepszej cenie.
Tu ma być ogród :) 23:48, 10 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
przepiękne drzewa masz rację z tego miejsca na pewno nie da się wyjść z pustymi rękami

Oj ile tego było..., pokazałam tylko to co mnie interesowało, ale innych gatunków całe mnóstwo.
Tu ma być ogród :) 23:47, 10 paź 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Bylaś chyba w raju dla ogrodomaniaków też bym chętnie odwiedzila takie miejsce żeby chociaź oczy nacieszyć

byłoby znacznie przyjemniej, gdyby było cieplej, a tak to starałam się jak najszybciej przebiec pole z moją 6-latką, żeby szybko do cieplutkiego domku wrócić
Ale przyznaję, z wyborów jestem usatysfakcjonowana.
Mały ogród Kasi 23:41, 10 paź 2015

Do góry
niezła operacja się odbyła.
Nie tylko Wam zdarza się robić w ogrodzie rzeczy niekoniecznie w dobrej kolejności, wiem coś o tym niestety
Spotkanie w ogrodach Kapias 10.10.2015 21:00, 10 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
O jak pięknie ogród wygląda (znacznie lepiej się prezentuje niż w Wojsławicach).
Z całej grupy Jolcię tylko znam no i Gosię, której na razie nie ma na fotkach - tych dwóch z obiektywem w roli głównej nie liczę

Nie zmarzliście?

Zgadzam sie piekniej niz w wojslawicach och szkoda ze dla mnie za daleko i za poxno bylo na spontanuczny zryw.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies