200 sztuk? - Pewnie pół dnia bym wybierała Postaram się u "swojego Pana" zamówić na wiosnę (na wiosnę mam pozwolenie) On wie że ja marudzę przy roślinach i zawsze się dla mnie stara. Mam nadzieję, że uda się mu dla mnie przywieźć bo inaczej poziom wkurzenia wzrośnie... Szkoda, że do tej Twojej szkółki mam tak daleko..
Udanej lektury! (Co czytasz?)
Ależ stylowa blondyna do mnie zawitała - zazdroszcze tego dzisiejszego spotkania, widzialam, że tym razem trochę babskich tematów przemycilyscie pomiędzy te ogrodowe.
Nie da się żeby wszystko było od linijki i nie ma co się tym przejmować, nie na wszystko mamy wpływ.
lindsay80, Beatko, Dorotko, Magdo, Jolu, Aga, Iwonko, Ewa, Poli, Asisko_2005, Marto dziękuję serdecznie :*********** ogromnie mnie cieszą Wasze słowa
nicol21 tak to 7 metrów Red Barona
Marzenko, Kasiu nie da rady nie mam pozwolenia
Janinko pod bukiem uratowana od turkuci sesleria jesienna
Ewa, nawigatorka samo to się na pewno nie zrobiło
Waldku zatkało mnie na dobre normalnie nie wiem co powiedzieć jak mnie puści to może coś napiszę a tymczasem dziękuję !
Filemon, frezja, Konieczki, Juzia ma rację na etapie projektu miało zostać stare oczko a Danusia oprawiła go w proste ramy. Jednak zimą wymyśliłam ściankę wodną, prostokątne oczko i placyk z płyt, mąż wymyślił corten i zrobił z niego wszystkie elementy nasadzenia rzecz jasna zmieniłam i w sumie to z tyłów ogrodu zgadzają się linie rabat w 85%
Przykro mi Kasiu, też byłabym mega wściekła... trzeba będzie jak najszybciej o tym incydencie zapomnieć żeby się nie denerwować.
Miałam kiedyś podobną sytuację w centrum Katowic, zaparkowaliśmy na parkingu przy jednej z głównej ulic miasta i okazało się, że to był teren prywatny Spółdzielni - chwilę po odejściu od auta przyczepili bilecik z info o konieczności wpłaty 150 zł, tylko czekają na takie sytuacje obserwując z kamer jak ktoś zaparkuje - skandal w biały dzień... eh
A na zakup materialow do wienca mialam jakies 20minut bo bylam z dziecmi,a do tego tlumy ludzi.ale mialam jakis kolorystycznostylistyczy plan a to bardzo ulatwia poszukiwania. I tak wlasciwie to moj pierwszy wieniec na taka okolicznosc.
Jola - są platany, ale nie ma odmiany Alphen's Globe.
Na pewno nie będzie widoczne - zresztą drzewa nie rosną idealnie równo, więc jak wybierzesz takie same to kiedyś niekoniecznie będą wyglądać identycznie.
Wczoraj właśnie Pan pokazał mi dwa graby Fastigiata posadzone przed swoim domem, sadzone 2 takie same, a po 5 latach różnica w wysokości ok 70 cm.
Czekamy aż drzewka przejdą w stan spoczynku i zrzucą liście, wtedy najlepiej kopać - czyli jakieś 2 tygodnie jeszcze (tak długo czekałam, że różnicy mi to już żadnej nie zrobi).
Zimno okrutnie, ale przymrozek jeszcze nie zaatakował i oby jeszcze nas omijał.
Wiem, wiem co szykujesz przy "ulubionej altanie" w towarzystwie Artemisek i powiem szczerze, że ten pomysł bardzo mi się podoba.
No miałabyś w czym wybierać, bo grabów pan miał tam 200 szt.
Staram się regularnie podglądać, choć czasu mniej na wpisywanie się.
Jesień proszę Pani, jesień - na szafeczce nocnej pojawiły się książki i skutecznie konkurują z O.
Wiesz ja też i bardzo żałuję, że nie wiedziałam o niej wiosną jak kupowałam 25 serbów i 8 umberek - miałabym tak samo ładne okazy w dużo lepszej cenie.
byłoby znacznie przyjemniej, gdyby było cieplej, a tak to starałam się jak najszybciej przebiec pole z moją 6-latką, żeby szybko do cieplutkiego domku wrócić
Ale przyznaję, z wyborów jestem usatysfakcjonowana.