Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

inag 22:17, 10 paź 2015

O, takich grabików w ilości 3 sztuk właśnie potrzebuję...
Po takim wyjeździe M by się ze mną rozwiódł na bank - nie dałabym rady przemycić ich cichaczem
ren133 22:48, 10 paź 2015

Ale zmówienie zrobiłaś!!!
To kiedy sadzisz?

U mnie dziś zimno było ...
lindsay80 23:47, 10 paź 2015

Kuba napisał(a)
Bylaś chyba w raju dla ogrodomaniaków też bym chętnie odwiedzila takie miejsce żeby chociaź oczy nacieszyć

byłoby znacznie przyjemniej, gdyby było cieplej, a tak to starałam się jak najszybciej przebiec pole z moją 6-latką, żeby szybko do cieplutkiego domku wrócić
Ale przyznaję, z wyborów jestem usatysfakcjonowana.
lindsay80 23:48, 10 paź 2015

leon60 napisał(a)
przepiękne drzewa masz rację z tego miejsca na pewno nie da się wyjść z pustymi rękami

Oj ile tego było..., pokazałam tylko to co mnie interesowało, ale innych gatunków całe mnóstwo.
lindsay80 23:52, 10 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Obłęd miałabym w oczach w takiej szkółce!

Wiesz ja też i bardzo żałuję, że nie wiedziałam o niej wiosną jak kupowałam 25 serbów i 8 umberek - miałabym tak samo ładne okazy w dużo lepszej cenie.
lindsay80 23:54, 10 paź 2015

inag napisał(a)
O, takich grabików w ilości 3 sztuk właśnie potrzebuję...
Po takim wyjeździe M by się ze mną rozwiódł na bank - nie dałabym rady przemycić ich cichaczem

Wiem, wiem co szykujesz przy "ulubionej altanie" w towarzystwie Artemisek i powiem szczerze, że ten pomysł bardzo mi się podoba.
No miałabyś w czym wybierać, bo grabów pan miał tam 200 szt.
Staram się regularnie podglądać, choć czasu mniej na wpisywanie się.
Jesień proszę Pani, jesień - na szafeczce nocnej pojawiły się książki i skutecznie konkurują z O.
lindsay80 00:02, 11 paź 2015

ren133 napisał(a)
Ale zmówienie zrobiłaś!!!
To kiedy sadzisz?

U mnie dziś zimno było ...

Czekamy aż drzewka przejdą w stan spoczynku i zrzucą liście, wtedy najlepiej kopać - czyli jakieś 2 tygodnie jeszcze (tak długo czekałam, że różnicy mi to już żadnej nie zrobi).
Zimno okrutnie, ale przymrozek jeszcze nie zaatakował i oby jeszcze nas omijał.
ren133 09:31, 11 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Czekamy aż drzewka przejdą w stan spoczynku i zrzucą liście, wtedy najlepiej kopać - czyli jakieś 2 tygodnie jeszcze (tak długo czekałam, że różnicy mi to już żadnej nie zrobi).
Zimno okrutnie, ale przymrozek jeszcze nie zaatakował i oby jeszcze nas omijał.

A u mnie przymrozek już któryś dzień z rzędu
lojalna_ 09:42, 11 paź 2015

kobitko Ty to masz nosa ja na te graby napatrzec sie nie moge )) ceny tez dostepne ....

były tam platany moje? moj przyjezdza 16 tego ale bedzie troche cienszy w pniu ech ...moze za tym murem to nie bedzie tak widoczne

lindsay80 13:37, 11 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
kobitko Ty to masz nosa ja na te graby napatrzec sie nie moge )) ceny tez dostepne ....

były tam platany moje? moj przyjezdza 16 tego ale bedzie troche cienszy w pniu ech ...moze za tym murem to nie bedzie tak widoczne

Jola - są platany, ale nie ma odmiany Alphen's Globe.

Na pewno nie będzie widoczne - zresztą drzewa nie rosną idealnie równo, więc jak wybierzesz takie same to kiedyś niekoniecznie będą wyglądać identycznie.

Wczoraj właśnie Pan pokazał mi dwa graby Fastigiata posadzone przed swoim domem, sadzone 2 takie same, a po 5 latach różnica w wysokości ok 70 cm.