Filip ale one będą mnie strasznie denerwować takie poczochrane i zamiast cieszyć się, że je mam będę je omijać wzrokiem Może pozwolisz chociaż ciut je uciąć jak radzi Madżenka?
Idę Oli zameldować o dobrych informacjach nt.Jej grabów
Te roze mają zupełnie inne kwiaty i kolor i z żadnej bym nie zrezygnowała. Mimo chrowitości Williama planuję drugiego dokupic... Wot myśle oczami a nie rozumem
Masz lato na oglądanie tych roż w realu w czasie kwitnienia na wątkach różanych aby podjąć najlepszą decyzje
Nie zamelduję jaka pogoda była u mnie... Bo nie widziałam.... Ja w pracy ślepa i głucha na aurę jestem ale za to w weekend :
U Ciebie dzisiaj ma byc cieplutkie, wiosna wkracza w tewe regiony
Na zlewozmywak bym się antracytowy nie zdecydowała....mam czarny blat i lodówkę i nich je.... Biały i metalowy zlewozmywak są ok, nie wydać osadu z wody.... A na blacie przy zlewozmywaku tragedia... Ale nie wyobrażalam sobie innego blatu niz czarny... Roboczy mam biały
Ha niemal nic nie masz do korekty jakieś marne 40 ja"owców to sie przecież w przypadku nie liczy
Ja sie muszę wybrać do po platany i dlatego łamię się tym 7 marca bo własnie na wtedy zaplanowałam tam wizytę...
Mozesz sypać wszędzie tam gdzie masz posadzone rosliny lubiące glebę wapienną Np : lawenda, perovskia , ciemiernik i trawnik. Ale ja w tym roku sypnę tylko na trawnik aby odkwasić glebę
Jeszcze nikt nie wymyślił jaką czesc pampersa wsadzić do doniczki Jeśli nie masz wyczucia i nie potrafisz działać "na oko" kup hydrożel ogrodniczy z dokładną istrukcją stosowania nie sugeruj się starymi wyjadaczkami
Wiem, ze musisz bo sie udusisz
nikt Cie nie traktuje jak idiotkę tylko jak nasze guru bylinowe. Chyba nie zdajesz sobie sprawy z siły twego oddziaływania. Stad jedno zdanie u Ciebie wywołuje lawinę wpisow masz potencjał na właścicielkę szkółki bylinowej!
Nawet jesli napiszę, ze sypie granulki tylko do doniczek z jednorocznymi to rozgorzała dyskusja nt toksyn. I mogę pisać drukowanymi literami, że w ogrodzie nie bede ich stosowac tylko w doniczkach to dyskusja i tak nadal sie toczy. Po trzech latach codziennej bytności na forum i różnorodnych dyskusjach nie ekscytuję sie tym. Robię to co uwazam za stosowne dla mnie i mego ogodu.
Tampony używam chemię uzywam , w kominku palę aczkolwiek cenie ludzi promujących wersje eco bo wiem, ze troszczą sie o naturę.... Ale z drugiej strony czy ktoś będzie sprzedawał wode mineralna w butelkach szklanych , nie będzie pakował porcjowanego miesa w plastikowe tacki a młode mamy nakłonimy do powrotu do pieluch tetrowych? Nie i smog w naszych miastach staje się udręka...
To tyle tytułem wspomnianej dyskusji.... A w Biedrze były tylko takie duże paki pampersow....