Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

zawitka 19:03, 19 lut 2015

Aniu pochulałaś, polatałaś, pochorowałaś to trochę odpoczynku bo już już wiosna ha ha Bużka a moge piersiuwaeczkę podesłać z pigwóweczką a dobra oj dobra
Bogdzia 19:09, 19 lut 2015

Kiedy będziecie w Wojsławicach? Może sie spotkamy? Fajnie by było.
Zielona 20:04, 19 lut 2015

Aniu - jeszcze jedno pytanie do Ciebie zostawię. Które z niskich jeżówek kwitną w Twojej ocenie najdłużej i najobficiej?
butterfly 20:20, 19 lut 2015

Marta, Ania robiła na wątku przegląd swoich jeżówek - od str 2738 i potem trochę na str 2798
Ale chyba nie pisała które ile kwitną
Zielona 20:28, 19 lut 2015

butterfly napisał(a)
Marta, Ania robiła na wątku przegląd swoich jeżówek - od str 2738 i potem trochę na str 2798
Ale chyba nie pisała które ile kwitną

Dzięki, Motylku! Już tam lecę.
Mala_Mi 21:03, 19 lut 2015

Motylku - no to mnie zaskoczyłaś.. bo ja już sama nie pamiętam co i gdzie

Zielona - jeżówki kwitną podobnie, różnica jest w terminie kiedy zaczynają, ale 10 dni w jedną czy drugą już nie robi różnicy, może to też zależeć od stanowiska. Termin kwitnienia jest podobny w długości. Kieruj się raczej urodą A jak chcesz na zimę ładne zaschnięte szyszki to kupuj jeżówki z tradycyjnym środkiem - jeżem. Środek jest twardy i ma koszyczek w środku twardy.. jak jeż z kolcami. Te fikuśne nie zasychają na zimę.
Na górze rozpadają się koszyczki, a na dole się trzymają całą zimę..

Bogdzia - do Wojsławic bym chciała na liliowce.. bo na różaneczniki wolę jechać do Ciebie

Zawitka - byłam taka do niczego, że pojechałam z piersiówką z nią wróciłam A teraz dziubię w pracy i co chwila podnoszę psisko... Jak się wykuruję to zapraszam z nalewką... bo piję w towarzystwie W dobrym towarzystwie
Mala_Mi 21:20, 19 lut 2015

Wieloszka - plan powstał już jesienią jak wracałyśmy z Wojsławic, i że mus tam wrócić Ekipa ustalona, termin z grubsza też Jak wyrobimy czasowo to bardzo chętnie byśmy zwiedziły mały ogród Wielkiej Ogrodniczki Zaproszenie przyjmuję w imieniu całej ekipy.... tylko nie obiecuję, że się uda.... ale marzyć można Oczywiście zaproszenie w drugą stronę odwzajemniam.

Mariusz - dlaczego w dzieciństwie?? Na narty zawsze jest pora. Popatrz na Anę Art.. w tym roku zaczęła się uczyć, a znam ludzi po 60-tce co zaczęli. Masz w Przemyślu górkę z wyciągiem, do Arłamowa też blisko. Problemem nie jest wiek, a .. kasa Teraz ponownie stają się modne skitury.. czyli narty i foki.. czyli wszytko na własnych nogach.

Agania - żałuj bo taka pogoda i warunki nie często się zdarzają Ale znów czmychniesz w Dolomity i będę Ci zazdrościć .

Jola - z naprawa gorzej.. miało być dziś przełożyli na jutro... łapie się na weekend, bo w soboty nie puszczają do domu.... pokręcone to wszytko...

Zielona - z werbeną to zawsze jest zagadka nie do odkrycia.. raz po tygodniu a innym razem po 2 miesiącach. Z tych samych nasion potrafi zachowywać się różnie. Na pewno musi być dobrze przechłodzona.. bo inaczej nie zastartuje szybko. Swoją trzymałam 3 tygodnie w lodówce w dolnej szufladzie, temp. ok 0.

Irenka - storczyki nie lubią przeciągów z zimnego powietrza.. zrzucą pąki od razu.

Pies tęskni za panem .. i non stop się drze.. chyba dostanę fioła ... do poniedziałku ogłuchnę ..

Patyczakowo.... (oczywiście tylko cześć, bo reszta na innych oknach)

W kuchni królują miniaturki.. zapalniczka dla porównania wielkości
Madzenka 21:45, 19 lut 2015

W nawigację już wpisuj Madżenie ogrodnika bylebyś nie była na przełomie czerwca i lipca !! Bo ja mam plan urlopowy wtedy...
Zielona 21:50, 19 lut 2015

Anek. Dziękuję za info o jeżówkach. Twoje rady bezcenne jak zawsze. Co do werbeny to zbierałam swoje nasionka dopiero teraz, po całej zimie, tak więc przechłodzone są. Ciekawe, co mi z tego wyjdzie. Na rabatach z werbeną nie mam kory, więc liczę na siewki. Poza tym krzaczki mam zielone, więc chyba przetrwały zimę.
I widzisz jak to jest? Rok temu dostałam od Ciebie, dzisiaj sama wysyłam nasionka
Luki 22:27, 19 lut 2015

Aniu ja mam nadzieję, że te Wojsławice to w lipcu na liliowce Nie wyobrażam sobie spacerku (oczywiście nie jednego) autostradą liliowcową bez Twojego towarzystwa
Ja nawet jak by się waliło i paliło na Hemeromanię muszę jechać w tym roku, już dwa lata odwlekam.