Ostatnich swoich dni dożyły stoliki z pniaczków zrobione pod orzechem i koło ogniska, trzeba było pomyśleć o nowych
Do tego na wierzch użyliśmy desek ze stodoły
i taki stoliczek mamy
U mnie jeżeli Bonifacy i Zośka nie przymrozi to ok tygodnia trzeba czekać na kwitnienie azalii wszystkich. Clondyge kwitnie bo wcześniej na balkonie oszklonym stały.
Pisałaś u mnie, że przycinasz rododendrony i azalie. Raz się na przycięcie skusiłam też wyczytałam aby przycinać wtedy się zagęszczają. Mimo przycięcia nie zauwazylam aby się zagęściły. Jak będziesz przycinalam proszę zrób fotki przed przycięciem i po wrzuć na watek aby pokazać. Pewnie nie tylko ja chętnie popatrzymy jak to robisz i późniejsze efekty tego przycięcia.
Czekam na kwitnięcie u ciebie rododendronów ej.
Piwonie piękne muszę też zakup zrobic.
Pytałaś o jarzębinę mam je od 7 lat te z szarymi liśćmi więc tak prawdę mówiąc to dopiero w tym roku będą dobrze kwitły. U mnie rosną powoli ale myślę, że to problem gleby miały za mokro. Teraz lata suche i lepiej rosną.
Na Ursynowie jest posadzonych bardzo dużo jarzębina różnych. Są też te o szarych liściach całe aleje i rosną bardzo dobrze teren piaszczysty.
Kwitną świetnie owoców ptaki maja od groma. Zresztą na moim osiedlu też posadzili jarzebiny w zeszłym roku.
Teraz jest bardzo dużo nasadzeń różnych drzew przy drogach w parkach gdzie się da to sądzą. Za osiedlem posadzili piękne czerwone i zielone wysokie klony widzę, że się przyjęły.
Kup Miluś ptaki lubią jarzębiny szczególnie jak przemrożone.
Właśnie tego się obawiałam. I dlatego u mnie hakone rośnie już w donicy. Co prawda dopiero od kilku dni. Gdy zobaczyłam jej coraz szersze rozłogi to postanowiłam ją usunąć z rabat do donic. Może tam też będzie ładnie zdobić.
Na wszelki wypadek, co nieco pookrywałam włókniną bądź doniczkami.Ale chyba przymrozku u mnie nie było, żadnych oznak nie zauważyłam.
Szkoda byłoby np. ziemniaczków.
Mnie z jałowców zostały dwa. Za jeden już się zabrałam, tego drugiego na razie nie ruszam. Wygląda jako tako i nie przeszkadza. Ale i na niego przyjdzie czas.
Cieszę się z obfitego kwitnienia borówek. Pewnie i plony będą znaczne.
Rozwijają się zawilce wielkokwiatowe. Zaczynają anektować coraz większy teren. Na razie aktualne umiejscowienie mile widziane.
Trudne do poskromienia; szczególnie konwalia, z dąbrowką już latwiej.
Wow, 16 lat, wychodzący był? Moje dwa dachowce przygarnięte zginęły (jeden nie wrócił, drugi zginął pod kołami w bardzo krótkim czasie), teraz zdecydowałam się na rasowego, bo stwierdziłam, że nie będzie wychodzić na wioskę.
Bukowy spam Tricolor - wiosenny ulubieniec...
Kolumnowy też fajny Na przedwiośniu zmienił nieco proporcje, ale mam nadzieję, że wyjdzie mu to na dobre.
Aniu, błagam o nazwę tej żółto-zielonej hosty lub choćby 1 kieł do rozmnożenia.... U nas nie można kupić takich odmian, od lat szukam też Regal Splendor, zawsze wyprzedana ... Może wiesz gdzie można takie dostać ?
Będę wdzięczna za jakieś info.
Areału zazdroszczę w części sadowo - warzywnej. Cudownie mieć coś swojego.