Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 16:07, 11 maj 2020

Johanka77 napisał(a)

No ale tego zdjęcia to ja nie mogę pominąć!
Bardzo mi się podoba ta żwirowa ścieżka wewnątrz foliaka!
Masz taki trendy foliak

Zgadzam się ..Trendy Cool

tylko much mi od groma do niego naleciało ..chyba z końskiej kupy się przeniosły ..bo sem świeżutkiej pachnącej przyniesłam taczkę

A właśnie a propos kupy ..zrobiłam z niej zalewajkę w sensie do wiadra 10l wrzuciłam 3 kupy i zalałam wodą hmmmm delicioza i chce tego cuda użyć do podlewania min warzyw ..to chyba wypadałoby jeszcze rozcieńczyć ? bo teraz owa zalewajka wygląda jak czekolada do picia
deszczowymaj 16:09, 11 maj 2020

karo napisał(a)

100 jeżówek no ładnie ...
Muszę u siebie policzyć haha

Policz i daj znać

deszczowymaj 16:12, 11 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Zazdraszczam foliaka.Ja biegam i zakrywam co chwile swoje podwyzszona rabate bo znow kilka dni zimna.

Uwielbiam hosty o tej porze roku

Nawet jakieś tam drobne przymrozki w nocy zapowiadają ..bryyyy miejmy nadzieję ,że się nie sprawdzi

Makao_J 16:12, 11 maj 2020

Zapowiadają przymrozki w tym tygodniu. Jak ochronisz pomidory w foliaku? Masz jakiś plan?
deszczowymaj 16:16, 11 maj 2020

karo napisał(a)

I aronia juz kwitnie u mnie moze za dwa tygodnie bo eMuś tak przyciął , że same konary zostały ale żyje
Robisz soki z aronii? Ja robiłam ale co z tego jak nikt nie chce pić to takie cierpkie w smaku.
A może masz jakiś ciekawy przepis jak to przerobić?

Aronie mam dopiero od zeszłego roku i jeszcze nie miałam okazji robić z niej soku

ale jak naczytałam się o jej cudownych właściwościach leczniczych to od razu zeżarłam wszystkie owoce z drzewka
deszczowymaj 16:22, 11 maj 2020

BKosimkArt napisał(a)
Super ściezka! Napracowaliscie się. Nie myślałaś o tym żeby trochę cenentu dać na podbudowę? Dłużej by było i nie przerastało trawą.
W tunelu masz elegancko... u mnie już zielsko na potęgę rośnie już nie mówiąc o srylionach siewek pomidorów z zeszłego roku...

Nie nie chciałam cementu dawać ..tam blisko mam posadzone rośliny ..no i nie chciałam

Jak ścieżka się rozpadnie ..trudno płakać nie będę ..nie ta to inna

na razie dobrze trzyma się ..po podlaniu zyskała na stabilności a teraz po deszczach mam nadzieję ,że ją zaśsie czy przyśsie wiesz o co chodzi

U mnie w tunelu jak nie mrówki to muchy ..zwariować można
deszczowymaj 16:24, 11 maj 2020

Makao_J napisał(a)
Moje hosty dopiero kły wypuściły. opóźnienie nizłe jest - co? A tylko 250 km nas dzieli

No dziwne to bardzo ..u mnie jedna to już zaraz zakwitnie
deszczowymaj 16:31, 11 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jeśli drewno liściaste to trzy sezony powinna być ładna jak iglaste to dłużej, chyba, ze dąb lub akacja to o wiele dłużej. W trzecim sezonie u nas po deszczu było ślisko. Ale wyszło rewelacyjnie, podniosło poziom rabaty raz dwa bardzo się zrobiło przytulnie i elegancko jednocześnie, a nadal rustykalnie

Sylwia nie mam pojęcia co to za drewno ..wiesz na babcinym strychu wynalezione pewnie leżało tam z 50lat

Nieważne ..ważne ,że jest ścieżka a jak długo posłuży ? nie wiem zobaczymy

Myślę ,że całkiem szybko zrobi się śliska tam jest pół cień..w sumie to więcej cienia niż słońca i chyba szybko mchem obrośnie fajnie to może wyglądać..gorzej z funkcjonalnością
deszczowymaj 16:36, 11 maj 2020

antracyt napisał(a)

Cwana Krasawica czeka na koniec ochłodzenia
Moje pomidowy też już powolutku zaczynają pokazywać kwiaty, chociaż niezłe z nich mikrusy na razie.
A w foliaku to jakieś zdjecie wzorcowe, za idealnie proszę Pani
ps. co tam w doniczkach masz fajnego?

Zaraz idę zobaczyć Twoje pomidorki

O Krasawicę zaczynam się martwić ..dziwna ona jakaś

Porządek w foliaku to zapewne sytuacja chwilowa

A w donicach mam kanny ..przywlokłam je co by startować zaczęły ,ale czy coś z nich będzie ..nie wiem ..zimowały w nieogrzewanym pomieszczeniu i nie mam pewności czy przeżyły,chociaż karpy wyglądają ok ..zobaczymy
deszczowymaj 16:38, 11 maj 2020

Makao_J napisał(a)
Zapowiadają przymrozki w tym tygodniu. Jak ochronisz pomidory w foliaku? Masz jakiś plan?

A wiesz ,że nie mam muszę coś wykombinować ...