Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

antracyt 17:10, 11 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

Zaraz idę zobaczyć Twoje pomidorki

O Krasawicę zaczynam się martwić ..dziwna ona jakaś

Porządek w foliaku to zapewne sytuacja chwilowa

A w donicach mam kanny ..przywlokłam je co by startować zaczęły ,ale czy coś z nich będzie ..nie wiem ..zimowały w nieogrzewanym pomieszczeniu i nie mam pewności czy przeżyły,chociaż karpy wyglądają ok ..zobaczymy

Pomidorów nie fociłam, wstawiłam tylko grzejnik do szklarni gdyby zapowiadany przymrozek miał nadejść.
Krasawica nie jest dziwna tylko kapryśna
Za kanny trzymam kciuki.
karo 19:52, 11 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

Aronie mam dopiero od zeszłego roku i jeszcze nie miałam okazji robić z niej soku

ale jak naczytałam się o jej cudownych właściwościach leczniczych to od razu zeżarłam wszystkie owoce z drzewka

Cierpkie jak diabli ja tego nie lubię
Ale właściwości zdrowotne to ma .
Witamina C w sporek dawce ale i tak mnie to nie moze przekonać.

Smacznego

P.S.
A co do jeżówek to policzę, policzę

Asia widziałam u Ciebie na rabacie razem z jeżówkami takie pomarańczowe kwiatuchy w kępkach coś na literę g ale nie pamiętam teraz ich nazwy. Czy one są wieloletnie?
karo 20:24, 11 maj 2020

Asiu czy inne odmiany jeżówek też tak się sieją czy tylko te różowe?
Chciałam dosadzić ale też fajnie by było jakby się wysiały ?

deszczowymaj 21:30, 11 maj 2020

karo napisał(a)

Asia widziałam u Ciebie na rabacie razem z jeżówkami takie pomarańczowe kwiatuchy w kępkach coś na literę g ale nie pamiętam teraz ich nazwy. Czy one są wieloletnie?

Mało mam pomarańczowych..Kurczę ..nie mam bladego pojęcia o co chodzi.. myślę myślę i nie wiem

pomarańczowo-zółte mam rudbekie ..zima łagodna to przezimowały bez problemu ,ale nie wiem czy o to chodzi ?

deszczowymaj 21:32, 11 maj 2020

karo napisał(a)
Asiu czy inne odmiany jeżówek też tak się sieją czy tylko te różowe?
Chciałam dosadzić ale też fajnie by było jakby się wysiały ?

Inne odmianowe (nie pełne) też się wysiewają ,ale nie zawsze powtarzają cechy rośliny matecznej, zazwyczaj są to kolory różowe, białe, malinowe
Johanka77 23:05, 11 maj 2020

Ja też robię końską nalewkę
Zawsze przywożę w wiadrach i to co mi zostaje na dnie rozcieńczam
Magara 23:15, 11 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

ps.znalazł się ktoś chętny na kotka ?

nie ale nadzieja umiera ostatnia
i nie na kotka ale na kocięta sztuk pięć (płeć nieznana, choć rudy to zapewne kocurek), a za chwilę szesnaście co najmniej, bo dwie kolejne ciężarówy w kolejce
jak z tych 16 co najmniej połowa czyli 8 okaże się kotkami, to za rok na wiosnę będzie 8+3 czyli 11 kotnych kotek, każda będzie miała po co najmniej 3 kocięta czyi nowych 33, a z tych 33 będzie połowa kotek, z których każda będzie miała...............
Asia, jak mnie milion kotów otoczy, to nie pytaj kiedy wątek założę a sprawdź czy mnie nie zjadły

EDIT: robiłam sok z aronii w zeszłym roku, jest pyszny i wcale nie cierpki, rozcieńczony z wodą - pycha podobno aronię trzeba przemrozić ale tego nie robiłam bo za późno doczytałam
Johanka77 23:18, 11 maj 2020

Sterylizacja...?
zszywka 23:43, 11 maj 2020

Dziewczyno jak Ty pędzisz

Idę nadrabiać

Kurczaki taka wichura za oknem, do tego okryłam rośliny i zastanawiam się czy prędzej się nie połamią od tego wiatru i tych tkanin niż by zmarzły
Magara 00:05, 12 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
Sterylizacja...?

Johanka, to nie takie proste w wolnej chwili Ci ew. priv napiszę, żeby Asi wątku nie śmiecić