Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

karo 06:23, 12 maj 2020

Asia już wiem jak one się nazywają Gailardie

KasiaBawaria 07:27, 12 maj 2020

Piekne rundbeckie. Kiedys nieznosilam zoltego koloru w ogrodzie. a teraz lacze go z niebieskim taka swiezosc daje
Kasya 07:28, 12 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Piekne rundbeckie. Kiedys nieznosilam zoltego koloru w ogrodzie. a teraz lacze go z niebieskim taka swiezosc daje

Dokładnie
popcorn 07:31, 12 maj 2020

Hehe. Też się przepraszam z żółtym i pomarańczowym Trudno sterylizować bezpańskie koty, u nas to kosztuje 300 zł/szt. Heh...
Jeżówki od Ciebie w paczkomacie, jadę za chwilę!!! Buziaki!!!

pozdrawiam!!!
sarenka 09:14, 12 maj 2020

Dawno nie zaglądałam i takie już wszystko dużo u Ciebie! Te 100 jezowek - będę czekała na nie latem u Ciebie
Ja narazie rozdaje sadzonki jezowek tych zwykłych co takie wysokie rosną,bo mam chyba ze 30 sadzonek
Moje funkie dopiero kiełkują,ale one w cieniu siedzą- część dzieci mi stratowały i nie wiem czy dadzą się odratować, przesadze je na nową rabatę, przynajmniej te o mniejszych gabarytach
deszczowymaj 09:31, 12 maj 2020

popcorn napisał(a)
Hehe. Też się przepraszam z żółtym i pomarańczowym Trudno sterylizować bezpańskie koty, u nas to kosztuje 300 zł/szt. Heh...
Jeżówki od Ciebie w paczkomacie, jadę za chwilę!!! Buziaki!!!

pozdrawiam!!!

No nareszcie równy tydzień w paczce

Karolcia daj zdjęcie koniecznie ..jestem ciekawa co z nich zostało ..trzęsę gaciami
deszczowymaj 09:35, 12 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
Ja też robię końską nalewkę
Zawsze przywożę w wiadrach i to co mi zostaje na dnie rozcieńczam

Oj to te moje trzy bobki na wiadro to chyba dużo na pewno będę rozcieńczać

już widzę busz w ogrodzie po tej zalewajce
deszczowymaj 10:22, 12 maj 2020

Magara napisał(a)

nie ale nadzieja umiera ostatnia
i nie na kotka ale na kocięta sztuk pięć (płeć nieznana, choć rudy to zapewne kocurek), a za chwilę szesnaście co najmniej, bo dwie kolejne ciężarówy w kolejce
jak z tych 16 co najmniej połowa czyli 8 okaże się kotkami, to za rok na wiosnę będzie 8+3 czyli 11 kotnych kotek, każda będzie miała po co najmniej 3 kocięta czyi nowych 33, a z tych 33 będzie połowa kotek, z których każda będzie miała...............
Asia, jak mnie milion kotów otoczy, to nie pytaj kiedy wątek założę a sprawdź czy mnie nie zjadły

EDIT: robiłam sok z aronii w zeszłym roku, jest pyszny i wcale nie cierpki, rozcieńczony z wodą - pycha podobno aronię trzeba przemrozić ale tego nie robiłam bo za późno doczytałam

Ach noo ..współczuję Ci takiej ilości futrzaków ..co zrobić ? sterylizacja.. u nas z tego co wiem nie ma dofinansowania ale już w sąsiedniej gminie tak..
taka ilość kociaków to już troszkę kasy na to potrzeba ..no ale co zrobisz ,chyba nie ma wyjścia ,później nie ogarniesz 33 i jeszcze więcej

Wyczuwam zbliżającą się chwilę założenia wątku ? jupiii

deszczowymaj 10:25, 12 maj 2020

zszywka napisał(a)
Dziewczyno jak Ty pędzisz

Idę nadrabiać

Kurczaki taka wichura za oknem, do tego okryłam rośliny i zastanawiam się czy prędzej się nie połamią od tego wiatru i tych tkanin niż by zmarzły

A ja jestem ciekawa czy w nocy był przymrozek ? i czy moje pomidory przeżyły ..
nie byłam wczoraj na działce ..trochę się boje ,wieczorem u nas były tylko 3st bryyy zimno
deszczowymaj 10:28, 12 maj 2020

karo napisał(a)
Asia już wiem jak one się nazywają Gailardie

Aaaaa one nie są pomarańczowe wiesz ? czerwone chociaż na zdjęciu to różnie mogą wyglądać
Gailardia Arizona Red Shades ..to bylina ,zimuje u mnie bez problemu kwitnie aż do przymrozków