Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

karo 09:38, 18 maj 2020

mirkaka napisał(a)
Na długiej rabacie masz dużo jeżówek, a jakieś wiosenne byliny? Zeby za chwilę już coś mogło kwitnąć, wtedy nabierze wcześniej kolorków
Bodziszka popielatego Balerina mam, pięknie rósł ale po dwóch latach zaczął marnieć, przesadziłam w inne miejsce, rozdzieliłam na trzy, ze dwa lata zbierał się , nie kwitł, teraz wygląda trochę lepiej, ale nie wiem, on chyba jest krótkowieczy ?

No to mnie nie pocieszyłaś Mirko tym bodziszkiem, ale u mnie ma dopiero miesiąc więc mam nadzieje się nim nacieszyć
karo 09:39, 18 maj 2020

Basia_KRK napisał(a)
Ja mam bodziszka Rozanne, cudny jest i kwitnie u mnie do listopada!

Cześć Basiu
Chętnie zobaczę ale nie mogę do Ciebie trafić , nie masz podpisu kochana.

deszczowymaj 19:35, 18 maj 2020

karo napisał(a)
Mam bodziszka popielatego Ballerina póki co to maleństwa. Drugi to Rosemoor ten ładnie się rozrasta. Ostatnio spodobały mi się tiarelle mam jedną i chyba się skuszę i zamówię inne. U ciebie też widziałam ).

O właśnie tego Rosemoor chciałam kupić..no ale Ballerina cudowna ,ale też braki w szkółkach ...ehh ciekawe kto je wszystkie wykupił ?
deszczowymaj 19:37, 18 maj 2020

Basia_KRK napisał(a)
Ja mam bodziszka Rozanne, cudny jest i kwitnie u mnie do listopada!

A masz może zdjęcie ? on się rozłazi czy rośnie w kupie ?
deszczowymaj 19:38, 18 maj 2020

popcorn napisał(a)
Bodziszki... kupuj i próbuj. Jedne sa fajne inne mniej. Część się rozłazi. Te które rosną w upie trudno podzielić za to Zawsze jakieś ale hahaha

pozdrawiam

Tak zrobię jeszcze z kocimiętką będę próbować bo mi fioletów i niebieskości brakuje
deszczowymaj 19:49, 18 maj 2020

mirkaka napisał(a)
Na długiej rabacie masz dużo jeżówek, a jakieś wiosenne byliny? Zeby za chwilę już coś mogło kwitnąć, wtedy nabierze wcześniej kolorków
Bodziszka popielatego Balerina mam, pięknie rósł ale po dwóch latach zaczął marnieć, przesadziłam w inne miejsce, rozdzieliłam na trzy, ze dwa lata zbierał się , nie kwitł, teraz wygląda trochę lepiej, ale nie wiem, on chyba jest krótkowieczy ?

Ach ta długa rabata ..zmora początkowo była przechowalnikiem ..walczę z nią i walczę i do ładu dojść nie mogę

Masz rację ,najwięcej zdecydowanie jest tam jeżówek ale są też lilie ,dosadziłam kilka krzaczków róż,są ostrogowce które już zaczynają kwitnąć ,srylion firletek i ogólnie to chyba wszystko co chcesz ale fakt na niej dzieje się dużo..od lipca

Brakuje czegoś na maj-czerwiec no i niebieskości i fioletu chciałam tam dorzucić ..
makadamia 20:36, 18 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
No tak Perowskia że ja o niej nie pomyślałam , dzięki Waldku

Przetacznikowca mam , ale u mnie strasznie się pokłada ..chyba zbyt żyzna gleba ?

Podobno przetacznikowiec pokłada się, jak nie ma pełnego słońca. czyli bite 10 godzin bezpośredniego nasłonecznienia. U mnie z tego powodu się pokładał i dlatego w końcu znikł

czy tiarella u Ciebie bardzo długo kwitnie? u mnie w zeszłym roku chyba z miesiąc. w tym roku było przesadzanie, więc się nie spodziewam...
makadamia 20:38, 18 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

ogólnie to mam zbyt mało niebieskiego w ogrodzie ..ciągle czaję się na zakup kłosowców, bodziszków i coś tam jeszcze chciałam

baptysja

brałabym ją w ciemno, gdyby nie to, że mnie właśnie niebieski nie pasuje
Ania111 20:44, 18 maj 2020

Hop hop hop.

No jestem
I widzę,że szalejesz
agapant 20:46, 18 maj 2020

Ja bym poleciła bodziszka żałobnego ten się nie rozłazi i ma ozdobne liście.
Ja też kupuję i próbuje któren jest ok.