Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

galgAsia 23:23, 18 maj 2020

Mogłybyście się podzielić... U mnie w ub. roku w maju spadło 140l wody/m2, w tym - niewiele ponad 20... Wezmę trochę od Was
Magara 23:33, 18 maj 2020

galgAsiu, ja bym Ci chętnie wysłała nadmiary
no fajnie, że pada, super, super, super, ale na mojej glinie, nawet z tą nawiezioną przez poprzednich właścicieli warstwą "lepszego" to już bym mogła śmiało ryż sadzić
a w dole wykopanym pod Gienkę (no czas by ją było w końcu posadzić) jakieś 40cm wody stoi
KasiaBawaria 07:14, 19 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Na razie na próbę zamówiłam jednego więcej ciekawych odmian nie było ..w sensie wykupione wzięłam też kocimiętki Six Hills i Walker's Low ,zobaczę jak one będą się u mnie sprawować

a jakie bodziszki kupiłaś ?

coraz częściej czytam o nich ,że jednak nie są takie fajne jak myślałam no nic..jak nie spróbuję to się nie dowiem

A co myslalas? Sa rozne i ja kiedys ich nie cierpialam, bo mialam tylko te rozlazace sie A te rosnace w kepkach sa super
Makao_J 07:16, 19 maj 2020

Hahaha a ja dopiero zauważyłam "deszczowymaj".
antracyt 08:02, 19 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

A czy ten punkt kulminacyjny można zobaczyć ?

Jakiś czas temu wstawiłam zdjecie u siebie, ale jak wyskoczę po rzodkiewki na śniadanie to cyknę fotę i u Ciebie wstawię
antracyt 09:32, 19 maj 2020

Pooglądaj i usuń
Zobacz, że pąków ma cały czas sporo, tylko rozwijają się sukcesywnie.

A tak wygląda z góry. Kwiaty są mniej widoczne, bo skierowane lekko w dół. Może ta odmiany tak mają. U mnie tło jest dość pstrokate i kwiaty z tej perspektywy giną w gąszczu siewek wszelakich i kory.

agapant 11:53, 19 maj 2020

Moje mają jeszcze ciemną plamkę na liściu, jak wrócę do domu to i ja cyknę zdjęcie.
Dominika11 11:59, 19 maj 2020

a może wiesz czy rudbekie sieje sie od razu do gruntu ???
antracyt 12:12, 19 maj 2020

agapant napisał(a)
Moje mają jeszcze ciemną plamkę na liściu, jak wrócę do domu to i ja cyknę zdjęcie.

To pewnie odmiana Samobor
sarenka 12:15, 19 maj 2020

Magara napisał(a)
galgAsiu, ja bym Ci chętnie wysłała nadmiary
no fajnie, że pada, super, super, super, ale na mojej glinie, nawet z tą nawiezioną przez poprzednich właścicieli warstwą "lepszego" to już bym mogła śmiało ryż sadzić
a w dole wykopanym pod Gienkę (no czas by ją było w końcu posadzić) jakieś 40cm wody stoi
a nie masz możliwości wkopania zbiornika na wodę? My mamy i od tamtej pory nie ma powodzi na podwórku