Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 20:53, 18 maj 2020

makadamia napisał(a)

Podobno przetacznikowiec pokłada się, jak nie ma pełnego słońca. czyli bite 10 godzin bezpośredniego nasłonecznienia. U mnie z tego powodu się pokładał i dlatego w końcu znikł

czy tiarella u Ciebie bardzo długo kwitnie? u mnie w zeszłym roku chyba z miesiąc. w tym roku było przesadzanie, więc się nie spodziewam...

Oj to muszę przetacznikowca przesadzić,jest na słonecznej rabacie ale trochę (na tyłach) więc może faktycznie za mało słońca do niego dociera

Tiarella z miesiąc kwitnie na pewno ,chyba nawet dłużej (muszę to zmierzyć) po przycięciu powtarza delikatnie

Twoja powinna zakwitnąć ..z mojej (z miesiąc temu) pobierałam sadzonki i one też już kwitną
deszczowymaj 21:00, 18 maj 2020

Ania111 napisał(a)
Hop hop hop.

No jestem
I widzę,że szalejesz

Cieszę się bardzo,że jesteś pokazuj co tam masz szybciutko
deszczowymaj 21:03, 18 maj 2020

agapant napisał(a)
Ja bym poleciła bodziszka żałobnego ten się nie rozłazi i ma ozdobne liście.
Ja też kupuję i próbuje któren jest ok.

Żałobny jak do tej pory uzyskał chyba największą liczbę punktów ale on chyba krótko kwitnie ?
antracyt 21:08, 18 maj 2020

Mój żałobny kwitnie prawie cały czas do końca lata. Teraz ma punkt kulminacyjny (jak na niego cały w kwiatach), potem tak bardziej oszczędnie. Ale to wg mnie nie jest bodziszek zdobny z kwiatów. One są takie delikatne do całej rośliny. Kwiaty są ciemne, nie najmniejsze, ale na cienkich długich łodyżkach. Do cienia i półcienia jest idealny. Bardzo go lubię, chociaż nie jest królem rabaty.
Mam dwie odmiany - obie pomylone, nazw nie podam Może są inne, bardziej kwieciste.
Zana 21:09, 18 maj 2020

Z dużym opóźnieniem, ale dołączam do wyrazów uznania za ścieżkę
Magara 22:38, 18 maj 2020

A ja w temacie "deszczowy maj" mam pytanko - długo to jeszcze padać u nas będzie??? bo opóźnienie mam mega w pracach ziemnych na deszczu robić nie będę bo to nie czas na przeziębienia, choroby i latanie po doktorach
Fajnie, że pada w kontekście globalnej suszy, ale ja poproszę o jakąś rzetelną prognozę, która mi pozwoli kalendarz robót ustanowić - Asia, no chyba się czujesz odpowiedzialna, choć trochę?
deszczowymaj 22:42, 18 maj 2020

antracyt napisał(a)
Mój żałobny kwitnie prawie cały czas do końca lata. Teraz ma punkt kulminacyjny (jak na niego cały w kwiatach), potem tak bardziej oszczędnie. Ale to wg mnie nie jest bodziszek zdobny z kwiatów. One są takie delikatne do całej rośliny. Kwiaty są ciemne, nie najmniejsze, ale na cienkich długich łodyżkach. Do cienia i półcienia jest idealny. Bardzo go lubię, chociaż nie jest królem rabaty.
Mam dwie odmiany - obie pomylone, nazw nie podam Może są inne, bardziej kwieciste.

A czy ten punkt kulminacyjny można zobaczyć ?
deszczowymaj 22:43, 18 maj 2020

Zana napisał(a)
Z dużym opóźnieniem, ale dołączam do wyrazów uznania za ścieżkę

Ścieżka dziękuje
deszczowymaj 22:49, 18 maj 2020

Magara napisał(a)
A ja w temacie "deszczowy maj" mam pytanko - długo to jeszcze padać u nas będzie??? bo opóźnienie mam mega w pracach ziemnych na deszczu robić nie będę bo to nie czas na przeziębienia, choroby i latanie po doktorach
Fajnie, że pada w kontekście globalnej suszy, ale ja poproszę o jakąś rzetelną prognozę, która mi pozwoli kalendarz robót ustanowić - Asia, no chyba się czujesz odpowiedzialna, choć trochę?

Wiesz ..mój nick nie wziął się znikąd tak już jest od kilku ładnych lat,że maj jest deszczowy ..serio..cały maj noo może z malutkimi przerwami ..także jeszcze chwilkę musimy wytrzymać
Magara 23:18, 18 maj 2020

eeeee, ściemniasz, taki deszczowy dawno nie był wyciągaj z kąta szklaną kulę, czarnego kota, spluń przez lewe ramię i gadaj prawdę