Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 11:23, 16 maj 2020

Makao_J napisał(a)
Tiarellę masz w słońcu czy cieniu?

Półcień
deszczowymaj 11:25, 16 maj 2020

Dorii napisał(a)
Ale gdzieś konkretnie?

różnie ale najczęściej Albamar.. i Podkarpackie sady
zszywka 11:28, 17 maj 2020

U mnie większych strat przymrozkowych nie ma, jeden rodek dostał po kilku paczkach reszta okej, i jeden rodek zaczął przekwitać w tym czasie. Klony tez wyglądają okej także moje duszki na rabacie przyniosły efekt

Fajny asortyment mają w szkółce z Rudnika Małego, wszystko rośnie jak na drożdżach sporo roślin od nich mam i dobrze rosną.
deszczowymaj 12:43, 17 maj 2020

U mnie na szczęście też obeszło się bez strat mrozowych

Widziałam Twoje duszki fajne

Wczoraj pomidory dostały pierwszą porcję płynnej końskiej kupy yyyyy.. bardzo mocno rozcieńczałam ..strach jednak jest dostało się też innym i hortensje i pisardii i owocowe ..zobaczymy co z tego będzie liczę ,że dostaną mega kopa
karo 18:16, 17 maj 2020

Cześć Asiu,
czytam, że polujesz na bodziszki.
Mnie się udało jakieś miesiąc wcześniej zakupić w szkólce Albamar a teraz faktycznie w trakcie produkcji.

Pozdrawiam, Karolina
deszczowymaj 23:17, 17 maj 2020

Na razie na próbę zamówiłam jednego więcej ciekawych odmian nie było ..w sensie wykupione wzięłam też kocimiętki Six Hills i Walker's Low ,zobaczę jak one będą się u mnie sprawować

a jakie bodziszki kupiłaś ?

coraz częściej czytam o nich ,że jednak nie są takie fajne jak myślałam no nic..jak nie spróbuję to się nie dowiem
karo 06:30, 18 maj 2020

Mam bodziszka popielatego Ballerina póki co to maleństwa. Drugi to Rosemoor ten ładnie się rozrasta. Ostatnio spodobały mi się tiarelle mam jedną i chyba się skuszę i zamówię inne. U ciebie też widziałam ).
Basia_KRK 07:56, 18 maj 2020

Ja mam bodziszka Rozanne, cudny jest i kwitnie u mnie do listopada!
popcorn 08:14, 18 maj 2020

Bodziszki... kupuj i próbuj. Jedne sa fajne inne mniej. Część się rozłazi. Te które rosną w upie trudno podzielić za to Zawsze jakieś ale hahaha

pozdrawiam
mirkaka 08:37, 18 maj 2020

Na długiej rabacie masz dużo jeżówek, a jakieś wiosenne byliny? Zeby za chwilę już coś mogło kwitnąć, wtedy nabierze wcześniej kolorków
Bodziszka popielatego Balerina mam, pięknie rósł ale po dwóch latach zaczął marnieć, przesadziłam w inne miejsce, rozdzieliłam na trzy, ze dwa lata zbierał się , nie kwitł, teraz wygląda trochę lepiej, ale nie wiem, on chyba jest krótkowieczy ?