Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

antracyt 10:02, 30 cze 2020

Proponuję zacząć od wyznaczenia na żywo zaprojektowanych części (wąż ogrodowy, jakiś spray). Na spokojnie zastanowisz się co dasz radę i w jakim tempie zrobić. Ja też sporo sama robię w ogrodzie i doskonale rozumiem Twoje dylematy Będzie pięknie
Dominika11 10:06, 30 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

wszystko od razu nie będzie na pewno ..nie wyrobie sama będę wszystko przekopywać ,więc jak zawsze zresztą ..glebogryzarka by mi się przydała bardzo ,znowu może wypożyczę

i tak się zastanawiam od czego by tu zacząć , myślałam nad przeniesieniem rabaty hortensjowej ..ale chyba sensowniej będzie zacząć od osłonięcia przyszłej części warzyno-owocowej od reszty -czyli żywopłot

z jednej strony współczuję takiej rewolucji, ale potem bedzie pieknie
sama to znam i wiem jak to jest, bo robiłam to w tym roku - w sumie dzieki pandemii mi sie udało praktycznie wszystko skończyc, u mnie jeszcze tylko małe zmiany kosmetyczne i troszke muszę wyżej podnieść rosliny przy chodniku, bo jednak poziomy wyszły wyzej - ale jest git i u ciebie tez tak będzie.
na poczatek obmyśl sobie dobrze całą strategię, co gdzie i jak i kiedy, żeby nie stracic roslin - trzymam kciuki za metamorfozę, bede patrzec na zmiany, zresztą jak zawsze obież sobie początek i od niego konsekwentnie sie musisz przesuwać ze zmianami, nie rób wyskokowo, bo nie wyjdzie, no chyba, że dokładnie sobie rozrysujesz z wymiarami to wtedy tak
deszczowymaj 10:08, 30 cze 2020

Kawa napisał(a)
o mamo
trzeci plan super Asia !!!

teraz musisz sobie przemyśleć i zweryfikować co czasem nie jest łatwe
heheh

No właśnie ..spać nie mogłam

dzisiaj pojedziemy na działkę i będzie próba manewrowania samochodem aby sprawdzić czy ta rabata między podjazdem a okrągłym trawnikiem może tam być

eM to by najlepiej chciał mieć cały środek działki pusty aby móc wjeżdżać na działkę wielkim ciężarowym autem teraz to rozumiem bo remont itd..ale później po co mu taki plac manewrowy? ehh faceci
Dominika11 10:10, 30 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)
eM to by najlepiej chciał mieć cały środek działki pusty aby móc wjeżdżać na działkę wielkim ciężarowym autem teraz to rozumiem bo remont itd..ale później po co mu taki plac manewrowy? ehh faceci
skąd ja to znam
deszczowymaj 10:12, 30 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Ci faceci to do siebie podobni decyzje spychaja na babe a potem jak cos nie dziala, to bedzie: no przeciez sama tak chcialas U mnie podobnie, rob jak chcesz

O właśnie to to rób co chcesz ..a jak zacznę to będzie : a po co Ty to tu robisz ?
Kawa 10:17, 30 cze 2020

faceci mają inne spojrzenie bardziej techniczne niż estetyczne
ale widzę po moim że czasem mają rację
deszczowymaj 10:18, 30 cze 2020

Mgduska napisał(a)
Ufff, już chciałam pisać do Makadamii o zlitowanie, żebyś nie musiała całego ogrodu wywalać do góry nogami, a tu zlitowanie samo przyszło
Projekt jest fajny, na żywo zaznacz sobie, gdzie altana najlepiej się sprawdzi, a resztę do tego dopasujesz. Z altaną nie będziesz potem latać po ogrodzie, te podstawowe rzeczy musisz mieć dobrze przemyślane funkcjonalnie. Okrągły trawnik z jabłonią będzie piękny
A ta altana rzeczywiście jest Ci potrzebna? Przystosowany gospodarczy nie wystarczy? Wiesz, chodzi mi o to, że prawie nie widuję w ogrodach ludzi w tych wszystkich altanach, imprezy z reguły toczą się tam, gdzie najwygodniej - przed domem, na tarasie, a te wszystkie ogrodowe ustrojstwa stoją puste, ot, ładny mebel

Na szczęście Makadamia tak fajnie wkomponowała projekt w rabaty albo rabaty w projekt,że nie muszę przewalać całego ogrodu myślę że nie będzie tak źle , chyba dam radę ogarnąć?..chyba

pojadę ,zaznaczę wszystko,pomyślę ..zobaczę jakby ta altana tam na żywo się wpasowała ..w sumie altana to pikuś , nie wiem czy konieczna ale zawsze chciałam ją mieć ale jak nie będzie to też przeżyję
deszczowymaj 10:22, 30 cze 2020

antracyt napisał(a)
Proponuję zacząć od wyznaczenia na żywo zaprojektowanych części (wąż ogrodowy, jakiś spray). Na spokojnie zastanowisz się co dasz radę i w jakim tempie zrobić. Ja też sporo sama robię w ogrodzie i doskonale rozumiem Twoje dylematy Będzie pięknie

Tak zrobię ,dzięki jedyna rzecz która mnie martwi to zrywanie tej darni ,tyle namęczyłam się przy łezce a gdzie reszta ...yyyyy
Dominika11 10:22, 30 cze 2020

Kawa napisał(a)
faceci mają inne spojrzenie bardziej techniczne niż estetyczne
ale widzę po moim że czasem mają rację
muszę się z tym zgodzić
Dominika11 10:23, 30 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Tak zrobię ,dzięki jedyna rzecz która mnie martwi to zrywanie tej darni ,tyle namęczyłam się przy łezce a gdzie reszta ...yyyyy
mnie też to czeka przy klonach, ale może zaangażuję synusia