Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

popcorn 12:06, 30 cze 2020

Dasz radę Ale powoli i metodycznie. Ja też chcę wszystko już i teraz. I się zniechęcam jak końcówka i efekt daleko. Krótkodystansowiec Dlatego najlepiej etapami. I zanim wykopiesz rośliny miej dla nich miejsce gdzie indziej, doniczkowanie to masakra a potem z powrotem sadzenie... przerabiałam i nie polecam

trzymam kciuki dasz radę!!!
Juzia 12:10, 30 cze 2020

Czasem trzeba i przydoniczkować

Ja mam aktualnie z 50 doniczek nadwyżek
Juzia 12:17, 30 cze 2020

Napiszę Ci jak ja robiłam.

Bierzesz wąż i wyznaczasz rabaty. Ja miałam jeszcze szpilki do mocowania ekobordów to sobie wbijałam co 20 cm przy wężu, zabierałam węża (bo wiadomo, że się czasem przydaje do podlewania )a szpilki zostawały tak długo aż zdarłam całą darń. Bez pośpiechu sobie mogłam kopać

Albo wykopywałam tylko darń na brzegu rabaty na szerokość szpadla i tak miałam zaznaczoną linię rabaty. I dalej też po kawałku kopałam.

Jak wyznaczysz wszystkie rabaty, to możesz kombinować z miejscem na altanę. Będziesz widziała co i jak

Później leć z żywopłotami, bo to najpilniejsze do urośnięcia od strony płotów i od warzywnika itp.

Po tym możesz uporządkować to co masz, posadzić już na miejsca docelowe... i na końcu dokupujesz i dosadzasz resztę.

Żadnej filozofii
popcorn 12:19, 30 cze 2020

Zgadzam się w całej rozciągłości Buziam!
Dominika11 12:25, 30 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Wcale się nie dziwię ,że jesteś zadowolona , bo masz pięknie
Dziekuję Ci bardzo

powiem Ci na pocieszenie, że ja miałam jeszcze do zbierania żwir, a było tego troche ojjjj było - masakra - i poszło, choc do teraz jeszcze gdzieniegdzie go wybieram

a z doniczkowaniem to robiłam tak - ponieważ i tak bede zmieniac trawnik, więc wszystkie nadwyzki wsadzałam tam
Mgduska 13:19, 30 cze 2020

Juzia napisał(a)
Napiszę Ci jak ja robiłam.

Bierzesz wąż i wyznaczasz rabaty. Ja miałam jeszcze szpilki do mocowania ekobordów to sobie wbijałam co 20 cm przy wężu, zabierałam węża (bo wiadomo, że się czasem przydaje do podlewania )a szpilki zostawały tak długo aż zdarłam całą darń. Bez pośpiechu sobie mogłam kopać

Albo wykopywałam tylko darń na brzegu rabaty na szerokość szpadla i tak miałam zaznaczoną linię rabaty. I dalej też po kawałku kopałam.

Jak wyznaczysz wszystkie rabaty, to możesz kombinować z miejscem na altanę. Będziesz widziała co i jak

Później leć z żywopłotami, bo to najpilniejsze do urośnięcia od strony płotów i od warzywnika itp.

Po tym możesz uporządkować to co masz, posadzić już na miejsca docelowe... i na końcu dokupujesz i dosadzasz resztę.

Żadnej filozofii

Jasne, jak masz plan na papierze, możesz w każdym momencie wykonać jego kawałek, łatwizna Tylko trzymaj się planu

Się mądrzymy troszkę, ale to tak na zachętę
deszczowymaj 15:07, 30 cze 2020

Dziubaski kochane dziękuję za słowa wsparcia i pomysły wszelakie i cenne rady

Karolcia z doniczkowaniem roślin nie będę miała większego problemu ..bo Asik mi takie rabaty strzeliła ,że tam mało co z istniejących rabat (teraz) muszę przenosić z przenosin większych to ta rabata pod płotem hortensjowa przesunie się na przód a owocowa powędruje w jej miejsce i tyle jak już wytyczę rabaty ,przygotuje teren ..to wtedy mogę się bawić z resztą roślin ze (starych rabat) i je przesadzać Qurczę jak to się łatwo mówi

Juzia a wiesz ,że właśnie o takim rozwiązaniu myślałam ..wytyczyć rabaty,oznaczyć teren czymś (na stałe) i sukcesywnie działać , chyba najlepiej byłoby właśnie zdjąć darń na brzegu rabat i pomału dziubać szpilki też byłby by fajnym rozwiązaniem ale mam 3,5 latka który za pewne by mi je przestawiał i się o nie potykał

Domi noo powiem ci ,że pocieszyłaś mnie

Madziu ti ti mądralo
Juzia 15:34, 30 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Juzia a wiesz ,że właśnie o takim rozwiązaniu myślałam ..wytyczyć rabaty,oznaczyć teren czymś (na stałe) i sukcesywnie działać , chyba najlepiej byłoby właśnie zdjąć darń na brzegu rabat i pomału dziubać szpilki też byłby by fajnym rozwiązaniem ale mam 3,5 latka który za pewne by mi je przestawiał i się o nie potykał

To wycięcie darni na brzegu będzie najlepszym rozwiązaniem
Pewnie na starym wątku mam nawet jakieś foty z moich działań

O patrz znalazłam jakąś fotę

Moja wykuszowa rabata Agentkowa
Mgduska 15:40, 30 cze 2020

I jest czas, żeby koncepcja rabaty dojrzała!
galgAsia 15:41, 30 cze 2020

Asiul, spokojnie Za chwilę rollercaster się zatrzyma, ręce i nogi przestaną drżeć, w uszach nie będzie szumieć... I będziesz mogła się wziąć do roboty

W/w objawy to coś absolutnie normalnego w przypadku bliskiego kontaktu z Asią M. i jej projektowaniem. Czadzior po prostu Ma baba ten talent i trzeba dziękować tylko, że się z nami nim dzieli

Dziewczyny dobrze mówią, i ja też tak zrobiłam - jak już opadł kurz bitewny, wzięłam karteczkę, ołóweczek i długo myślałam... Potem powstał "plan pięcioletni" i powoli go realizuję Koniecznie musi być pięcioletni, albo chociaż trzyletni , bo wtedy się nie dołujesz, że za wolno, ale wręcz się cieszysz, że tak szybko