Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 09:44, 07 sie 2020

A nie wiem.. już patrze wszystkie , do Adagio podobny ..w sumie bardzo tylko mój wyższy ..hmm

a tak swoją drogą ..to gdzie kupić prawdziwe Gracki ?
popcorn 09:50, 07 sie 2020

Nie wiem, kupiłam w wojsławicach specjalnie, 20 szt, i wszystkie to nie gracki. Powinnam ich nie kupić ale uwierzyłam sprzedawcy - znanemu i lubianemu na forum!!!!
Kwitły, oni wtedy na to że to dlatego że w doniczkach i że przesuszone i że ze szklarni... teoretycznie możliwe...

Oryginały nigdy mi nie kwitły... dostałam dwa duże od Krysi i teraz dzielę, dzielę... a te adagio czy fontanny czy cholera wie upychem też, w sumie podobne ale niższe?
deszczowymaj 10:01, 07 sie 2020

Karola a pokaż jak wyglądają te Twoje prawdziwe Gracki
KasiaBawaria 10:06, 07 sie 2020

U siebie mam i kleine fontäne i adagio, gracek jeszcze w doniczce.Jak go kiedys mialam na rabacie to rosl ogromny.Daj znac czy usunac.

deszczowymaj 10:14, 07 sie 2020

KasiaBawaria napisał(a)
U siebie mam i kleine fontäne i adagio, gracek jeszcze w doniczce.Jak go kiedys mialam na rabacie to rosl ogromny.

No to proszę o fotki
KasiaBawaria 10:23, 07 sie 2020

To sa fotki z 2012 roku, po tym jak przejelam ''ogrod'' kwitl kilka razy.

sylwia_slomc... 10:28, 07 sie 2020

Dziewczyny gracki też kwitną, większość traw zakwita bo sie tym sposobem między innymi rozmnażają. Do tej pory nie kwitły bo zimy były i sezon krótszy, jak zim nie ma i sezon wydłużył zaczęły zakwitać , ja tak miałam i z grackami i z Morning Lightem Też niby nie kwitnie, a dwa lata temu zakwitł na całego, rok temu już znowu nie, ciekawe w tym roku co będzie. W ubiegłym sezonie nie zakwitły mi wcale giganteusy, które mi do tej pory kwitły zawsze, zależy od sezonu, miały za sucho nie kwitły i tyle
deszczowymaj 10:33, 07 sie 2020

KasiaBawaria napisał(a)
To sa fotki z 2012 roku, po tym jak przejelam ''ogrod'' kwitl kilka razy.

Piękny wielkolud
deszczowymaj 10:34, 07 sie 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziewczyny gracki też kwitną, większość traw zakwita bo sie tym sposobem między innymi rozmnażają. Do tej pory nie kwitły bo zimy były i sezon krótszy, jak zim nie ma i sezon wydłużył zaczęły zakwitać , ja tak miałam i z grackami i z Morning Lightem Też niby nie kwitnie, a dwa lata temu zakwitł na całego, rok temu już znowu nie, ciekawe w tym roku co będzie. W ubiegłym sezonie nie zakwitły mi wcale giganteusy, które mi do tej pory kwitły zawsze, zależy od sezonu, miały za sucho nie kwitły i tyle

No tak Sylwia ..ale nawet gdyby mój pseudo Gracek był Grackiem to kwitłby jednak później niż teraz ?
Kawa 10:38, 07 sie 2020

no to juz nie wiem
u mnie Klaine fntane w kwitnieniu jakieś 150-170 cm
pióra białe w rozkwicie
Edytka ma KF na przedpłociu o tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=2022