Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Margerytka40 08:42, 21 sie 2020

Pniaka nie zazdroszczę, szczególnie po wczorajszym. My do takiej roboty używaliśmy piły łańcuchowej. Odkopywaliśmy najgłębiej jak się dało i ostre rżnięcie
Dominika11 08:46, 21 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)
Dzisiaj znowu kawałeczek

Taka przeszkoda stanęła na mojej drodze.. jutro się z nią rozprawie
trzymasz się kurczowo planu, czy cos zmieniasz ???
deszczowymaj 09:40, 21 sie 2020

Dorii napisał(a)
Piękności pokazujesz a pniaka nie zazdroszczę.

Z pniakiem myślę że pójdzie szybko to nie pierwszy i nie ostatni ..niestety ..mamy do wycięcia jeszcze starą gruszę (w sumie to dwie) i jabłoń którą prawie w całości pożarła jemioła ..ehh
deszczowymaj 09:45, 21 sie 2020

Margerytka40 napisał(a)
Pomału, pomału i do przodu. Fajny etap jak widać powstające kształty rabaty. Pamiętam moją pierwszą rabatę jaka była ekscytacja

Jest fajnie pomalutku do przodu ..i zaczynam przyzwyczajać się do większych rabat dlaczego ja tak od razu nie zrobiłam ?

szkoda tylko że nie mam jeszcze trawnika ładniutkiego równiutkiego ..wtedy efekt też byłby lepszy ..a tak jak zawsze wszystko robię od doopy strony trawnik na końcu
Margerytka40 09:51, 21 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)

Jest fajnie pomalutku do przodu ..i zaczynam przyzwyczajać się do większych rabat dlaczego ja tak od razu nie zrobiłam ?

szkoda tylko że nie mam jeszcze trawnika ładniutkiego równiutkiego ..wtedy efekt też byłby lepszy ..a tak jak zawsze wszystko robię od doopy strony trawnik na końcu

Też trawnik zawsze na końcu robię. Przy rewolucji i tak by miał przerąbane a tak to jest oóźniej taka kropeczka nad i
deszczowymaj 09:55, 21 sie 2020

Helen napisał(a)
Asia, przychodzę z prośbą
Czy mogłabyś pokazać kwiatuchy wszystkich swoich pomarańczowych jeżówek (pomarańczowo-morelowych, morelowo-różowych itd.)? Jakoś nagle zapadłam na delikatny pomarańcz

I tu będzie problem bo mam prawie same żarówy z delikatnych to tylko Rainbow Marcella
Tu widać jak się zmienia
Teraz ona jest blado ròżowa
I jedna taka śliczna morelowy róż ale tą mam z siewu

A tu żarówy Orange skipper i siewki
deszczowymaj 09:57, 21 sie 2020

Margerytka40 napisał(a)

Też trawnik zawsze na końcu robię. Przy rewolucji i tak by miał przerąbane a tak to jest oóźniej taka kropeczka nad i

A noo to fantastycznie czyli jednak cieszę się że jeszcze nie mam tego trawnika
deszczowymaj 10:02, 21 sie 2020

popcorn napisał(a)
Dżisas Aśka jaki pień... chyba bym nie dała rady!

Limki boskie, jeżówy wypas! Miłgo dnia i weekendu!

Karola właśnie mi się przypomniało że eM ma takie zmyślne urządzenie ..wyrywaliśmy nim pnie po świerkach ..tylko jak to się nazywa ? to jest łańcuch ..z jednej strony podczepiamy go do pieńka a z drugiej o np.drzewo .I machamy taką łapką i ten łańcuch się zaciska (zmniejsza długość) ..wyrywając jednocześnie pomału pieniek.. Ha ha
deszczowymaj 10:03, 21 sie 2020

Dominika11 napisał(a)
wymiatają

Hihi wielkie kwiatostany mają ..wszystkie przechodnie je podziwiają to pewnie po tej końskiej kupie takie urosły
deszczowymaj 10:05, 21 sie 2020

Margerytka40 napisał(a)
Pniaka nie zazdroszczę, szczególnie po wczorajszym. My do takiej roboty używaliśmy piły łańcuchowej. Odkopywaliśmy najgłębiej jak się dało i ostre rżnięcie

Ha ha ..też miałam plan na ostre rżnięcie ale właśnie mi się przypomniało że eM ma taki super ekstra łańcuch co praktycznie sam wyrywa wszystko co do niego podczepisz