Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Nowa12 15:54, 19 sie 2020

Czyli konkurs kto bardziej zaniedba ogród . Może ktoś ma jeszcze róże nie przycięte, szałwie i lawendy nieskrócone, bukszpany bez gładkiej fryzury etc. etc. Ja w tym konkursie nie mam szans bo jestem za swieżym i za bardzo napalonym ogrodnikiem ale za parę lat to kto wie... .
sylwia_slomc... 15:59, 19 sie 2020

Nowa12 napisał(a)
Czyli konkurs kto bardziej zaniedba ogród . Może ktoś ma jeszcze róże nie przycięte, szałwie i lawendy nieskrócone, bukszpany bez gładkiej fryzury etc. etc. Ja w tym konkursie nie mam szans bo jestem za swieżym i za bardzo napalonym ogrodnikiem ale za parę lat to kto wie... .

Poza przyciętymi buksami to ja, podnoszę palec do góry, mam nie skoszone, nie oplewione, nie przycięte( dużo), ale upał był to podlewałam, a że sucho nadal to pewnie dalej będzie nie zrobione sporo bo podlewania cd
KasiaBawaria 17:04, 19 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)

No jakieś szanse masz ale nadal to Mało ..mało ...coś jeszcze ? nie wyrwane chwasty ? nie przycięte przekwitłe kwiatostany ? a może nie podlewałaś ? To by było coś

Chyba wszystko chwasty usuwam w sumie tylko wiosna, kwiatostanow nie przycinam, chyba ze sie sieja na potege albo lapia grzyba.Podlewac tez nie podlewalam. Chyba szanse mam Staram sie delektowac ogrodem a nie byc jego niewolnikiem. Wole nature
lilarose 23:21, 19 sie 2020

ja Wam powiem dziewczyny, że ja to w tym moim ogródku to głównie teraz myślę- chodzę, chodzę i planuję tetrisy aż mi czacha dymi
Czyli wychodzi mi na to, że nie lenię się, jak niektóre tutaj
Wobec tego nie startuję w ogłoszonej w tym wątku konkurencji
MiluniaB 00:46, 20 sie 2020

Nie robicie, a pokazujecie piękne ogrodowe miejsca - rozumię, że tam gdzie robota nadgoniona?

Każdego dopada niemoc ogrodowa - coś o tym wiem. Moja niemoc trwała bardzooooo długo
deszczowymaj 10:39, 20 sie 2020

Juzia napisał(a)

Nie może tylko na pewno!
Tylko avatara nie zmieniaj na tamto zdjęcie, bo mnie będziesz rozpraszać

Juzia
deszczowymaj 10:42, 20 sie 2020

Nowa12 napisał(a)

Tak tak jeszcze wszystko przed Tobą

Ja w początkowej fazie posiadania ogrodu (a właściwie to jednej rabatki ) chuchałam na nią dmuchałam ..tam nie miał prawa rosnąć żaden chwast równiuteńko wygrabione a teraz ...wyrywam tylko te chwasty na brzegu rabaty albo te które przekroczyły 150cm wzrostu hehheee
deszczowymaj 10:47, 20 sie 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Poza przyciętymi buksami to ja, podnoszę palec do góry, mam nie skoszone, nie oplewione, nie przycięte( dużo), ale upał był to podlewałam, a że sucho nadal to pewnie dalej będzie nie zrobione sporo bo podlewania cd

Dobra Sylwia ..zakwalifikowałaś się wybaczam podlewanie ale to tylko dlatego bo duży areał masz
i nie możesz tak całkowicie jednocześnie olać wszystkiego
deszczowymaj 11:01, 20 sie 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Chyba wszystko chwasty usuwam w sumie tylko wiosna, kwiatostanow nie przycinam, chyba ze sie sieja na potege albo lapia grzyba.Podlewac tez nie podlewalam. Chyba szanse mam Staram sie delektowac ogrodem a nie byc jego niewolnikiem. Wole nature

Wyszłaś na prowadzenie

a ja tak...na chwasty już przymykam oko wyrywam tylko te najbardziej widoczne
przekwitłe kwiatostany ..niestety ale przycinam ale skupiam się głównie na jeżówkach
podlewać..podlewam ..ale.. leje tylko pod te rośliny które mdleją , no i oczywiście pod warzywa

deszczowymaj 11:04, 20 sie 2020

lilarose napisał(a)
ja Wam powiem dziewczyny, że ja to w tym moim ogródku to głównie teraz myślę- chodzę, chodzę i planuję tetrisy aż mi czacha dymi
Czyli wychodzi mi na to, że nie lenię się, jak niektóre tutaj
Wobec tego nie startuję w ogłoszonej w tym wątku konkurencji

O a takiego myśliciela to też często mam pojadę do ogrodu na 3 godzinki ..z czego przez połowę tego czasu stoję z założonymi na biodra rękoma i ...myślę patrzę i myślę