Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 15:07, 26 sie 2020

sarenka napisał(a)
Asia, smaczne macie pomidory? U nas średnio dobre. W przyszłym roku trzeba wybrać sprawdzoną odmianę

Powiem Ci ,że smaczne ..nawet bardzo ja co prawda posadziłam tylko 5 odmian i jak na razie z jednej jestem nie zadowolona ..Bawole serce w smaku ok ale krzak wielgachny a tam aż 2 pomidory idą następne ale porównując do innych to i tak słabo.
A mój faworyt to Krakus ..przepyszne, nie zbyt duże pomidorki , słodkie Malinowe też są mniamnuśne Baron też bardzo smakowity aaaa i Tomsk , fajna odmiana ..krzak aż ugina się od owoców w smaku łagodny , dużo miąższu mało pestek
deszczowymaj 15:14, 26 sie 2020

makadamia napisał(a)
Nadrabiam zaległości.

Niczego sobie te wykopki u Ciebie.

Moje chłopaki już by się w wojnę bawili w tych okopach

No nareszcie cieszę się bardzo że Cię (widzę)

mój najmłodszy chodzi z łopatką i stara się zasypywać wykopki na wojnę jeszcze chyba za mały

..idę do Cię
Basieksp 15:26, 26 sie 2020

Widzę że pomidorki obrodziły u mnie za chwilę będzie po pomidorach wykopki niezłe, a na początku była mała łezka pozdrawiam
popcorn 16:44, 26 sie 2020

Pomidorki boskie! Wykopków nie zazdroszczę! Oj nie nudzisz się tam Asia! Buziolki!
sylwia_slomc... 16:51, 26 sie 2020

Domyślam się, że te wykopki to już nie Twoja robota, ale skoro zasypane to można by od razu pod rośliny wykorzystać? Czy w tamtym miejscu to akurat chodnik ma być?
nicol21 20:18, 26 sie 2020

Piękne te jeżówki masz! i tyle fajnych kolorów. Ta dwukolorowa mi się spodobała. U mnie ciasno i tylko te różowe dają radę, ale i tak z nich się cieszę.

Dobrze, że 'zabawa" z pienkiem już skonczona!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
deszczowymaj 07:54, 27 sie 2020

Basieksp napisał(a)
Widzę że pomidorki obrodziły u mnie za chwilę będzie po pomidorach wykopki niezłe, a na początku była mała łezka pozdrawiam

U mnie pomidory jakoś tak późno dojrzewają ..chłodne noce zrobiły swoje , ale nie ma tego złego na te sklepowe patrze z obrzydzeniem haha jak to się szybko człowiekowi w tyłku poprzewraca
deszczowymaj 08:00, 27 sie 2020

popcorn napisał(a)
Pomidorki boskie! Wykopków nie zazdroszczę! Oj nie nudzisz się tam Asia! Buziolki!

Nudy nie ma
zawsze coś
a teraz to już w ogóle ..coraz szybciej robi się ciemno to i czas ograniczony , wczoraj popołudniu szybkie szkolne zakupy ..
na godzinkę do ogrodu i na szybkensa udało mi się przesadzić Perełkowca

mam nadzieje że przeżyje ..korzenie z lekka mu szpadlem uciachałam ehh no nie szło inaczej , niby małe drzewko a korzenie daleko powędrowały ..no nic zobaczymy
popcorn 08:12, 27 sie 2020

Powodzenia! Ja się staram niczego nie ruszać jeszcze, poczekam z miesiąc. A póki co miejsce pod rabatę chcę przygotować, ale rzeczywiście ósma i ciemno, buuuu
Może dzisiaj, jest dośc chłodno, ale osa mnie ugryzła w palucha i pół ręki jak sparaliżowane heh

pozdro miłego dnia!!!
deszczowymaj 08:14, 27 sie 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Domyślam się, że te wykopki to już nie Twoja robota, ale skoro zasypane to można by od razu pod rośliny wykorzystać? Czy w tamtym miejscu to akurat chodnik ma być?

Sylwia te wykopki to na szczęście nie moja sprawka nie dałabym rady ..w życiu ..tam kamień na kamieniu ..a swoją drogą , to prawie cała działka obsadzona jest kamieniami ,mury kamienne pod ziemią tam gdzie kiedyś był chlew,gnój .. ..no i wszędzie śmieci ..nie wiem co Ci ludzie kiedyś mieli w głowach żeby śmieci zakopywać

Sylwia tam po części będzie chodnik a i część rabaty ..ale na razie tam nie ruszam ,chce ogarnąć najpierw lewą stronę