Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 09:38, 15 wrz 2020

Magleska napisał(a)
Asia
podziałałaś rewelacyjnie

pięknej rabaty trochę szkoda ,ale całkowicie rozumiem zmiany
owocowe przy foliaku -to dobre miejsce ....

a nowa rabata obsadzona bardzo fajnie ,gustownie ....
już czaruje ,a co dopiero w przyszłym sezonie ....
Brawo

Madzia wiesz co ? ta nowa rabata nie dawno obsadzona ..a już mi się nie podoba serio ..coś mi na niej nie gra , ta sesleria jesienna wcale mi tam nie pasi , ona zbyt stercząca , zdecydowanie bardziej wolę trawy pokładające się lub zwiewne

Hmm sesleria wyleci ona chyba wcale do mojego ogrodu nie pasuje ..
deszczowymaj 09:44, 15 wrz 2020

andzia458 napisał(a)
Asia, no petarda jesteś.
Mnie niemoc ogaemrnęła przez tą moją rabatę i nawet przekopywanie darni na przechowalnik jakoś mi nie idzie.

Niemoc ogrodowa każdego dopada..prędzej czy później

ale nie martw się, bo po takiej niemocy przychodzi podwójny power

Ja już nie raz miałam tak ,że zastanawiałam się ..po co w ogóle mi ten ogród ? nie lepiej sama trawa i tuje ? mniej roboty itd... ale na szczęście szybko mi mijały takie chore myśli
deszczowymaj 09:46, 15 wrz 2020

antracyt napisał(a)
No przesadziłaś z tą pracą normalnie Jak tak można, tyle pracy w dwa dni? To niezdrowo

Trochę przesadziłam to fakt ..ale jaka satysfakcja .. a ile jeszcze przesadzania mnie czeka
deszczowymaj 09:48, 15 wrz 2020

kasiek napisał(a)
Ale szalejesz - ale super Ci ten wał wychodzi - jeszcze 2-3 sezony i będzie szał

Oj za 2-3 sezony to może się okazać ,że za dużo nasadziłam i znowu będzie przesadzanie ogródka mi nie starczy
deszczowymaj 09:49, 15 wrz 2020

Rojodziejowa napisał(a)
o następny tytan pracy!

mnie by z tym miesiąc zeszło

Oj tam ..to tylko tak się wydaje jak człowiek chwyci za rozgrzany szpadel to samo idzie
deszczowymaj 09:51, 15 wrz 2020

Helen napisał(a)
Asia, bardzo dobre posunięcie A nowa rabatka w przyszłym roku już będzie czarować

Też myślę że to dobra decyzja ..cały kącik owocowo-warzywny będzie w jednym miejscu w sumie to tak powinno być od początku ..nie wiem co ja miałam w głowie zakładając tam rabatę
deszczowymaj 09:53, 15 wrz 2020

Magara napisał(a)

Działasz Muszą Ci jakieś siły nadprzyrodzone pomagać
Asia, co to za rozchodnik, ten ciemny? On zawsze taki wyprostowany, niepokładający się, czy tak akurat mu wyszło?

Ten rozchodnik to Chocolate drop .. tak on jest sztywny tu już trochę łysy bo nabrałam badyli na sadzonki
deszczowymaj 09:56, 15 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Asia Poszalałaś, gdybym nie wiedziała po co to robisz to bym przez kolano przełożyła za tą rabatkę Cudna była, ale będzie jeszcze znowu tylko w innych miejscach. Fajnie się takie dorodne rośliny sadzi w nowych założeniach nie?Od razu efekt jest nie trzeba czekać kilku lat, aż się rozrosną, za rok będzie znowu miodzio, a nawet lepiej
Roślinki czekają na jutrzejsze pakowanie, nie wiedziałam ile czego, więc tak na oko wzięłam ukopałamJa dziś uskuteczniałam dosadzanki w łące, całą taczkę roślin wysadziłam w niej i udeptałam ją przy okazji okropnie, ale za rok czekam na efekty

Sylwia ..rabata była ładna no ale sama wiesz , nie to miejsce ..no nic, nie pierwsza nie ostatnia ..zapewne

Cieszę się na roślinki Sylwia jak coś będziesz chciała ode mnie to wal prosto z mostu

Achhhh ta Twoja łączka ..jeszcze bardziej będzie czarować
anabuko1 09:58, 15 wrz 2020

Czytam oglądam twoje ostatnie poczynania. Zmiany, nowe rabaty, nowe miejscówki dla roślin.
No no pracusiu, wielkie brawa!!
Pozdrawiam
deszczowymaj 09:58, 15 wrz 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Niezle sie napracowalas zmiany beda super. Zostaw miejsce, bo jak sie wszystko rozrosnie, to zniw bedziesz przesadzac. Bardzo podoba mi sie pomysl z pomaranczowa jezowka.

No właśnie tak ..staram się to miejsce zostawić ale z bylinami jest tak ..że prędzej czy później i tak zabierają za dużo miejsca i mus rozsadzać