Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Dorota123 01:36, 04 paź 2020

U Ciebie cały sezon jakieś zawieruchy ogrodowe. Najpierw walczyłaś z trawnikiem i robiłaś nową rabatkę, a teraz taka ogromna demolka że aż koparka była potrzebna. Kawał roboty zrobiliście.
Basieksp 10:26, 04 paź 2020

Kawał dobrej roboty dobrze że te murki są poniżej gruntu będziesz mogła jakieś roślinki tam posadzić, coś co się nie korzeni zbyt głęboko
Waclaw 22:24, 05 paź 2020

deszczowymaj napisał(a)

Dziewczyny w tym miejscu będzie rabata
Zaraz spróbuję zaznaczyć na planie

I powiadam Wam ta dziura normalnie spadła mi z nieba
Wrzuciłam tam wszystko to co nie mieściło się w kompostowniku
I tak do wiosny będę uzupełniać.. później dosypie ziemi i na to rośliny

Sprzątnięte

No i super
deszczowymaj 10:45, 06 paź 2020

ElzbietaFranka napisał(a)

Jeżeli chodzi o Jeżówki o których mowa to rzecz gustu. Marcelle znam z obrazka pewnie jest piękna, ale Delcious Candy mam kupiłam w tym roku 25 szt i są przepiękne pod każdym względem. Kupiłam maleństwa posadziłam w połowie lipca a one uwily sobie wszystkie piękne krzaczki i kwitna. Rosną w ziemi kompostowej.

Fundamenty można dobrze wykorzystac. Gruz przysypać ziemią i posadzić co nieco, to tylko moje rozważania co ja bym zrobiła. Pewnie masz w głowie swój plan.

Pozdrawiam

Elu bardzo mi miło ,że do mnie zaglądasz

Delicious Candy w takiej masie musi wyglądać zjawiskowo masz może zdjęcia u siebie jak to wygląda ? szukałam ale jakoś znaleźć nie mogę (znalazłam zdjęcie jednej ) ..pewnie gapa ze mnie

Gruz te największe kawałki wybraliśmy ..jakaś tam drobnica na dnie została niech jest ..może zwiększy przepuszczalność
Resztę przysypuję wszystkim tym co wylądowałoby na kompostowniku ..
deszczowymaj 10:54, 06 paź 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dobrze przemyślane będzie na długie lata źródłem składników pokarmowych dla tego co w głąb korzeniami sięgnieDobrze myśl wierzę w Ciebie

Hehe Dzięki Sylwia

Sylwia a jak myślisz ? dobrze co którąś warstwę przysypywać ziemią ? bo taki mam plan ..żeby to wszystko szybciej osiadło ?
popcorn 10:55, 06 paź 2020

Asia... o rany. Szacunek! Ale będzie miodzio już w następnym sezonie!!!!
deszczowymaj 10:57, 06 paź 2020

Dorota123 napisał(a)
U Ciebie cały sezon jakieś zawieruchy ogrodowe. Najpierw walczyłaś z trawnikiem i robiłaś nową rabatkę, a teraz taka ogromna demolka że aż koparka była potrzebna. Kawał roboty zrobiliście.

No w sumie racja i może właśnie przez to ,że cały sezon miałam zajęcie tak szybko mi ten czas zleciał ..że nawet nie miałam kiedy nacieszyć się ogrodem ..już nawet zatęskniłam za zwykłym wyrywaniem chwastów
deszczowymaj 11:10, 06 paź 2020

Basieksp napisał(a)
Kawał dobrej roboty dobrze że te murki są poniżej gruntu będziesz mogła jakieś roślinki tam posadzić, coś co się nie korzeni zbyt głęboko

Przy nasadzeniach mam zamiar omijać murki

Ta rabata jest od strony ulicy i chcę aby osłaniała resztę ogrodu ..w związku z tym planuje tam wyższe nasadzenia ..drzewa,krzewy ..wysokie trawy ,na brzegach jakieś niższe byliny
deszczowymaj 11:15, 06 paź 2020

Waclaw napisał(a)

No i super

Na zdjęciu mało co widać ..ale może to i dobrze bo nawet po sprzątnięciu nie wygląda ciekawie wiadomo.. jeszcze daleka droga

Pozdrawiam
deszczowymaj 11:15, 06 paź 2020

popcorn napisał(a)
Asia... o rany. Szacunek! Ale będzie miodzio już w następnym sezonie!!!!

Oj liczę na to Karolcia