BEATA_S
09:01, 19 wrz 2011
Kochani, próbuję na wszystkie sposoby ale brakuje mi weny w obmyśleniu planu nasadzeń tej rabaty. Znajduje się ona niejako w centrum ogrodu. Rośnie na niej sosna, ostatnio posadziłam też cyprysika nutkajskiego. W związku z tym, że w przyszłości raczej wytniemy sosnę. Wiem, wiem... że szkoda, ale nie jest ona jakoś szczególnej urody, sypią sie igły itp. Myślałam, aby zrobić z niej jakieś bonsai, bo jest lekko krzywa i mogłoby to dobrze wyglądać,a le póki co zaniechałam tego pomysłu.
Ale wracając do rzeczy..... Tuż obok tej rabaty jest wysypane koło żwirowe (pod basen, trampolinę dla dzieci). Aby to wyglądało lepiej myślałam też, aby je połączyć np takimi kamiennymi płytami, ale to ewentalnie nastąpi później. Teraz najważniejsze są nasadzenia.
Chciałabym ograniczyć tam ilość roślin - najwyżej 5 gatunków. To zdjęcie jest starsze. Nie ma już thuji smaragdów. W tym miejscu rośnie Cyprysik nutkajski.
Reszta roślin będzie przesadzona w inne miejsce. Zostaje tylko sosna i Cyprysik.
Ale wracając do rzeczy..... Tuż obok tej rabaty jest wysypane koło żwirowe (pod basen, trampolinę dla dzieci). Aby to wyglądało lepiej myślałam też, aby je połączyć np takimi kamiennymi płytami, ale to ewentalnie nastąpi później. Teraz najważniejsze są nasadzenia.
Chciałabym ograniczyć tam ilość roślin - najwyżej 5 gatunków. To zdjęcie jest starsze. Nie ma już thuji smaragdów. W tym miejscu rośnie Cyprysik nutkajski.

Reszta roślin będzie przesadzona w inne miejsce. Zostaje tylko sosna i Cyprysik.