Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 21:23, 28 cze 2026

Lidziu, bardzo dziękuję za miłe słowa. Jestem ciekawa, czy liliowiec zakwitnie, to że przeżyje, to jestem pewna. Jeżeli chodzi o lilie wodne, to są też odmiany do małych i płytszych oczek wodnych. Ta roślina o którą pytasz, to krwawnik kichawiec. Wysiałam go z nasion w tamtym roku i myślałam, że będzie niższy, a on wyrósł do 110 cm. Chyba za dużo dokarmiłam rośliny wiosną.

Asiu, Tobie też dziękuję za miłe słowa. To jest bardzo miłe i budujące, jak komuś podoba się to co tworzymy Jestem przerażona, bo jedna z ostróżek wyrosła na ponad dwa metry. Jutro rano muszę powbijać patyki i je podwiązać.

To ta po prawej stronie

Bujaczek już zagościł w ogrodzie. Musze uszyc jakąś poduszkę, żeby się wygodnie siedziało.

Baronessa - fajna róża

Noblesse - kolejna fajna róża

ewsyg 21:41, 28 cze 2026

Jak minął Wam ten gorący weekend ?
U nas były Dni naszego miasta i było sporo występów. Najbardziej podobał mi się koncert Dawida Kwiatkowskiego. Wspaniały, utalentowany i skromny młody artysta. Była też Pani Izabella Trojanowska. Chciałabym w wieku 71 lat wyglądać tak jak ona i być taka sprawna fizycznie i mentalnie. Piękna i bardzo zgrabna kobieta.

Pacific Blue

Spirit of Freedom

moja doniczkowa plantacja ogórków

Wafel 23:43, 28 cze 2026

Twoje róże nieźle sobie radzą w tych temperaturach. Ja wyszłam z domu dopiero po 17.00,ciężko było nawet pod parasolem, teraz jest ekstra , miły wiaterek, szkoda że deszcz przeszedł obok... Pacific Blue ma piękny ten kwiat, zdrowo rośnie? Zresztą u ciebie chyba wszystko zdrowo rośnie Ostróżka na dopalaczach