Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 21:23, 28 cze 2026

Lidziu, bardzo dziękuję za miłe słowa. Jestem ciekawa, czy liliowiec zakwitnie, to że przeżyje, to jestem pewna. Jeżeli chodzi o lilie wodne, to są też odmiany do małych i płytszych oczek wodnych. Ta roślina o którą pytasz, to krwawnik kichawiec. Wysiałam go z nasion w tamtym roku i myślałam, że będzie niższy, a on wyrósł do 110 cm. Chyba za dużo dokarmiłam rośliny wiosną.

Asiu, Tobie też dziękuję za miłe słowa. To jest bardzo miłe i budujące, jak komuś podoba się to co tworzymy Jestem przerażona, bo jedna z ostróżek wyrosła na ponad dwa metry. Jutro rano muszę powbijać patyki i je podwiązać.

To ta po prawej stronie

Bujaczek już zagościł w ogrodzie. Musze uszyc jakąś poduszkę, żeby się wygodnie siedziało.

Baronessa - fajna róża

Noblesse - kolejna fajna róża

ewsyg 21:41, 28 cze 2026

Jak minął Wam ten gorący weekend ?
U nas były Dni naszego miasta i było sporo występów. Najbardziej podobał mi się koncert Dawida Kwiatkowskiego. Wspaniały, utalentowany i skromny młody artysta. Była też Pani Izabella Trojanowska. Chciałabym w wieku 71 lat wyglądać tak jak ona i być taka sprawna fizycznie i mentalnie. Piękna i bardzo zgrabna kobieta.

Pacific Blue

Spirit of Freedom

moja doniczkowa plantacja ogórków

Wafel 23:43, 28 cze 2026

Twoje róże nieźle sobie radzą w tych temperaturach. Ja wyszłam z domu dopiero po 17.00,ciężko było nawet pod parasolem, teraz jest ekstra , miły wiaterek, szkoda że deszcz przeszedł obok... Pacific Blue ma piękny ten kwiat, zdrowo rośnie? Zresztą u ciebie chyba wszystko zdrowo rośnie Ostróżka na dopalaczach
LIDKA 23:53, 28 cze 2026

Baronesska rzeczywiście fajna . Potwierdzam i mam z Twojego Polecenia!!!
Moje 3 szt oberwały wiosną przymrozkami. Musiałam je obciąć do ziemi. A tak ładnie się pozbierały. Kwitną mi na bogato. Będę domawiać jesienią 3 szt kolejne i 2 marieterski. Posadzę je w rządkach równoległych na mijankę . W towarzystwie szałwi i wysokiej kocimiętki jako tło. Będę sobie na nie patrzeć z mojej ławeczki.

Bardzo ładny ten biujak. Czy on jest wygodny i z jakiego materiału ?

Życzę Ci czasu na przesiadywanie w nim . ❤️❤️❤️
LIDKA 23:56, 28 cze 2026

To jeszcze coś powiem.
Byłam na koncercie Dawida kilka lat temu z siostrzenicą jako opiekunka i też mi się podobało.
Ma talent i rzeczywiście jest skromny. Obserwuje go od tamtego czasu i dojrzał . Z chłopca wyroósl fajny facet.
ewsyg 12:31, 29 cze 2026

Wafel napisał(a)
Twoje róże nieźle sobie radzą w tych temperaturach. Ja wyszłam z domu dopiero po 17.00,ciężko było nawet pod parasolem, teraz jest ekstra , miły wiaterek, szkoda że deszcz przeszedł obok... Pacific Blue ma piękny ten kwiat, zdrowo rośnie? Zresztą u ciebie chyba wszystko zdrowo rośnie Ostróżka na dopalaczach

Faktycznie, jestem zaskoczona stanem większości róż przy tych upałach. Nawet nieźle sobie radzą.
Różę Pacyfik Blue ja bym drugi raz nie kupiła. Kapryśna jest, mało kwiatów. Za dużo dobra wiosną dostały rośliny i teraz niektóre zbytnio wybujały. Ogrodnik uczy się całe życie.
ewsyg 12:38, 29 cze 2026

LIDKA napisał(a)
Baronesska rzeczywiście fajna . Potwierdzam i mam z Twojego Polecenia!!!
Moje 3 szt oberwały wiosną przymrozkami. Musiałam je obciąć do ziemi. A tak ładnie się pozbierały. Kwitną mi na bogato. Będę domawiać jesienią 3 szt kolejne i 2 marieterski. Posadzę je w rządkach równoległych na mijankę . W towarzystwie szałwi i wysokiej kocimiętki jako tło. Będę sobie na nie patrzeć z mojej ławeczki.

Bardzo ładny ten biujak. Czy on jest wygodny i z jakiego materiału ?

Życzę Ci czasu na przesiadywanie w nim . ❤️❤️❤️

U mnie Baronessa i Mariatheresa nie obmarzły nawet na milimetr. Zapewne dlatego, że są u mnie długo. Twoje to młode sadzonki i jeszcze dobrze się nie ukorzeniły. Lidzia, będziesz miała piękny widok z ławeczki. Szkoda, że nie mam więcej czasu na siedzenie i podziwianie. Kolejne miejsca czekają do realizacji tego co mam w głowie.
Bujak jest z metalowy. Muszą być poduszki, żeby prędki nie uwierały w pewne części ciała
ewsyg 12:39, 29 cze 2026

LIDKA napisał(a)
To jeszcze coś powiem.
Byłam na koncercie Dawida kilka lat temu z siostrzenicą jako opiekunka i też mi się podobało.
Ma talent i rzeczywiście jest skromny. Obserwuje go od tamtego czasu i dojrzał . Z chłopca wyroósl fajny facet.

To mamy podobne odczucia
Joku 16:58, 29 cze 2026

Mnie zainteresowały ogórki w donicach. Z pomidorami dałam sobie spokój ale od jakiegoś czasu myślę o uprawie ogórków w ten sposób. Przypatrywałam się donicom, wyglądają na spore. W jakiej ziemi rosną ogórki i czy sadziłaś sadzonki czy hodujesz od nasionka?
Dorota321 18:12, 29 cze 2026

Ewo kosaćce miałaś piękne, pokazujesz przepiękne zestawienia roślin. Powiem Ci, że pozapominałam nazwy niektórych roślin, a kiedyś je znałam.
Sweterek już na mnie zrobił duże wrażenie, pięknie się zapowiada.
Ostróżki i róże zawsze u Ciebie były prześliczne. Zachwycam się całym ogrodem.