Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Kokesz 20:32, 04 wrz 2020

Super zbiory
Ja mam tylko koktajlowe a też już rozdaje
Cała micha wjeżdża codziennie na śniadanie, jako przegryzka w ciągu dnia i na wieczór do piwa
Jemy do oporu bo zaczynają pękać od deszczu, Ty jednak masz lepiej, bo w szklarni i pod daszkiem. Muszę wymyśleć jak je uchronić przed deszczem w przyszłym roku i jakiś daszek wykombinować I tak się cieszę, że w gruncie bez żadnych oprysków dały radę tfu tfu, żeby nie zapeszyć
antracyt 20:43, 04 wrz 2020

Wiesz co, te moje duże szklarniowe też pękają. Ciekawe od czego.
Koktajlowe też jemy w ilościach hurtowych i rozdajemy Te ze zdjęcia idą na przecier. Chyba będę musiała jutro dokupić słoiki

Zastanawiałam się, który z nowych nabytków wybrać jako przesłonę i ostatecznie posadziłam oba
antracyt 12:43, 05 wrz 2020

U mnie już jesień rozpoczęła się na 100%.
Po raz pierwszy w tym roku obudził mnie o świcie basowy ryk jeleni. Rykowisko rozpoczęte Uwielbiam ten czas, te ryki i siłę natury

mrokasia 12:48, 05 wrz 2020

O mamo, budzi Cię ryk jeleni???
Nie wiem czy mnie to zachwyca czy przeraża .
antracyt 14:49, 05 wrz 2020

Hehe, główne rykowisko odbywa się na drugim brzegu rzeki
Czasami jakiś pojedyńczy byk zapuszcza się bliżej. Pewnej jesieni przez kilka nocy słychać było takiego "amanta" wyjątkowo blisko i głośno, ale to był wyjątek. Po prostu ryki są tak głośne, że potrafią być słyszalne z kilku kilometrów Mnie to nie przeraża, bardziej zachwyca. Czasami podjeżdżam samochodem pod samą rzekę posłuchać jak kilka jeleni jednocześnie prowadzi swoisty "dialog".
achimee 16:12, 05 wrz 2020

Ale super miejscówka...
Kokesz 17:18, 05 wrz 2020

antracyt napisał(a)
Dzisiaj między załatwianiem dwóch spraw zrobiło mi się godzinne okienko i oczywiście zajrzałam do szkółki. Znalazłam klon Ginnala, ale przy okazji przepięknie pachnące Heptakodium Chińskie.

Jenak klona tatarskiego nie kupiłaś?

antracyt 17:34, 05 wrz 2020

Kokesz napisał(a)

Jenak klona tatarskiego nie kupiłaś?

Kupiłam klona tatarskiego ginnala
Cena 10pln
antracyt 17:38, 05 wrz 2020

achimee napisał(a)
Ale super miejscówka...

Jeszcze przez jakiś czas super. Niestety wszędzie dookoła ziemia jest już przekształcona na budowlaną, domy rosną jak grzyby po deszczu...
Kasya 18:27, 05 wrz 2020

antracyt napisał(a)
Wiesz co, te moje duże szklarniowe też pękają. Ciekawe od czego.
Koktajlowe też jemy w ilościach hurtowych i rozdajemy Te ze zdjęcia idą na przecier. Chyba będę musiała jutro dokupić słoiki

Zastanawiałam się, który z nowych nabytków wybrać jako przesłonę i ostatecznie posadziłam oba

Podoba mi się decyzja