Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 19:45, 24 paź 2022

Alija napisał(a)

Basiu, mnie też to wygląda na opieńki, bardzo smaczne grzyby, mają taki specyficzny zapach, mnie przypomina delikatny serek pleśniowy, my zbieramy.
Kalina rzeczywiście pięknie się przebarwia, astry pięknie kwitną, za rok będzie już niezły fioletowy żywopłocik.

Chyba się skusimy na te opieńki te astry mają taki fajny kolor, bardzo je lubię, nie potrafię uchwycić ich koloru, na zdjęciach wychodzi bardziej ciepły kolor, a one takie bardziej chłodny fiolet są
Basieksp 20:41, 24 paź 2022

olciamanolcia napisał(a)
Basiu kalina u Ciebie przepiękna . Mam dwie kaliny jedna z białymi pomponami a druga z koralami na chwilę obecną obydwie muśnięte jesienią czekam bo ta pierwsza w zeszłym roku była cudowna - prawie jak Twoja

Jeśli Twoja była cudna w zeszłym roku, to w tym będzie jeszcze ładniejsza ja tylko żałuję, że mojej nie mogę podziwiać z okien salonu, czy z tarasu, no ale sama ją w kącie posadziłam
tuberculosa 23:22, 24 paź 2022

Dzięki temu ogrodowi chyba zakochałam się w kalinie i dzikiej róży! Zazdroszczę tych ogrodowych przestrzeni
gogo 02:46, 27 paź 2022

Niezmiennie chwalę kolorową jesień
Bardzo ładne te astry
Mnie one nie lubią, miałam i co roku łapały mączniaka i schły im liście od dołu i się ich pozbyłam.
Ale jak widzę u innych takie piękności, to mnie kuszą i kto wie...

Kalinę masz piękną, miałam i mi zmarzła w 2017 roku - zima bez śniegu i z mrozem do - 30 stopni
I to nie była jedyna strata, roślin było 28 sztuk

Ciekawa jestem tych plastrów z drewna.

Uśmiałam się z piesków na gigancie
Basieksp 10:49, 27 paź 2022

tuberculosa napisał(a)
Dzięki temu ogrodowi chyba zakochałam się w kalinie i dzikiej róży! Zazdroszczę tych ogrodowych przestrzeni

Ja nie mam dużego ogrodu, przynajmniej tak mi sie wydaje, no i brakuje im miejsca Ta róża i kalina, które mam u siebie takie najzwyklejsze są, nawet nie znam ich nazw, ale bardzo je lubię, róża jak kwitnie to swoim zapachem zagłusza wszystkie inne pachnące kwiaty w jej sąsiedztwie
Basieksp 11:10, 27 paź 2022

gogo napisał(a)
Niezmiennie chwalę kolorową jesień
Bardzo ładne te astry
Mnie one nie lubią, miałam i co roku łapały mączniaka i schły im liście od dołu i się ich pozbyłam.
Ale jak widzę u innych takie piękności, to mnie kuszą i kto wie...

Kalinę masz piękną, miałam i mi zmarzła w 2017 roku - zima bez śniegu i z mrozem do - 30 stopni
I to nie była jedyna strata, roślin było 28 sztuk

Ciekawa jestem tych plastrów z drewna.

Uśmiałam się z piesków na gigancie

U mnie też mączniaka w tym sezonie się tak jakoś rozbujał, przez to floksy musiałam szybciej wycinać, mimo oprysku a astry od dołu też nie są takie ładne, ale te, które mam na rabatach są zasłonięte innymi roślinami i nie drażni mnie to, a te pod płotem mogą takie być, tam i tak nic nie byli tylko podgranicznik szalał z pieńkami muszę trochę poczekać, bo tylko weekendy zostają nam na cięcie drewna, ale powoli to się da ogarnąć
Gruszka_na_w... 12:44, 27 paź 2022

Kiedy się ogląda jesienne zdjęcia z Twojego ogrodu, to można się tylko utwierdzić w przekonaniu, że warto pokochać jesień.
Pies cudny!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 13:35, 27 paź 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kiedy się ogląda jesienne zdjęcia z Twojego ogrodu, to można się tylko utwierdzić w przekonaniu, że warto pokochać jesień.
Pies cudny!

Ja byłam trochę zła w tym sezonie na jesień, bo lato tak jakoś szybko mi uciekło w tym roku, ale jak zaczęły się przebarwiać rośliny to przestałam się gniewać a tu spóźniona jeżówka
eda 18:58, 27 paź 2022

Basieksp napisał(a)
Moja kalina, no nie mogę sobie darować, że ileś lat temu posadziłam ją w gospodarczej części a nie w ogrodowej, jest ładna, duża, pieknie kwitnie no i przebarwia się

Perukowiec też nabiera kolorów

Wszystko piękne a kalina wymiata bardzo ją lubię u mnie też taki kolorek cudny
macham
daszum 19:30, 27 paź 2022

Piękna, kolorowa jesień, zazdroszczę czerwieni

Poczytałam opowieści o pieskach i przypomniały mi się ucieczki mojego jamnika. Raz na spacerze nagle zniknął, wokół były małe zagajniczki. Chodziłam, wołałam, szukałam, to był luty. Po 4 godzinach patrzę a mój Ego biegnie polną drogą cały brudny z ziemi. Byłam tak szczęśliwa, że się odnalazł, że nawet go nie ochrzaniłam.
Za kilka dni powtórka z rozrywki, pies jest i nagle znika. Okazało się, że pies dosłownie zapadał się pod ziemię, ponieważ właził do lisich nor i spod ziemi słychać było jedynie stłumione szczekanie
Jak się zorientowałam co to za atrakcja, zmieniłam trasę spacerów, ale i tak czasami zdarzało mu się zwiać, żeby odwiedzić lisy