Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 11:30, 27 gru 2022

Obchód ogrodowy zaliczony, nie ma mrozu, ale przyjemnie też nie jest, zimno, mokro, roślinki na szczęście uśpione, nic się nie wychyla jeden kwiatek ciemiernika znalazłam, reszta w pąkach, wszystko w normie, jak narazie

Kordina 11:34, 27 gru 2022

Ciemierniki są niesamowite coraz bardziej chcę je ugościć na moim kawałeczku ziemi
Basieksp 11:38, 27 gru 2022

Kordina napisał(a)

Ha, ha, ha, Agnieszko ja dokładnie tak samo ostatnio to ciężki pień przytargaliśmy najpierw do auta z narażeniem progu a potem z auta na miejsce docelowe

Paprocisko z takimi pniami super by wyglądało ale tych nikt nie ruszy, zresztą to powalone pomniki, niech sobie tam leżą, mam nadzieję, że leśnicy też ich nie będą zabierali z tego miejsca fajnie wyglądają
Basieksp 11:42, 27 gru 2022

Kordina napisał(a)
Ciemierniki są niesamowite coraz bardziej chcę je ugościć na moim kawałeczku ziemi

Teraz będzie ich pełno w sprzedaży, warto coś sobie posadzić, ja kupiłam teraz białego, narazie jako dekoracja w donicy na święta na taras, potem go przesadzę na rabatę
Rojodziejowa 12:27, 27 gru 2022

Mam kilka, ale marniutkich i bardzo młodych ciemierników - brałam wszystko co było stacjonarnie Wszystkie nn. Jeden widzę, że ma pączek. Też mnie korci, żeby mieć ich więcej. Biały Double Ellen White mi się podoba i te, które mają ciemne liście i kwitną na ciemno też mi się podobają, tylko je to na mojej korze byłoby słabo widać...

Basiu a Ty masz już swoje długo?
Basieksp 12:55, 27 gru 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Mam kilka, ale marniutkich i bardzo młodych ciemierników - brałam wszystko co było stacjonarnie Wszystkie nn. Jeden widzę, że ma pączek. Też mnie korci, żeby mieć ich więcej. Biały Double Ellen White mi się podoba i te, które mają ciemne liście i kwitną na ciemno też mi się podobają, tylko je to na mojej korze byłoby słabo widać...

Basiu a Ty masz już swoje długo?

Ten największy mam już ladnych kilka lat, nawet nie pamiętam jak długo go mam, nawy też nie znam, inne mam krócej i one mają dużo mniej kwiatów zawsze, ale mam też pełno siewek, myślę, że niektóre w tym sezonie zakwitną pierwszy raz, no zobaczę czy będą miały takie same kwiaty
Rumianka 14:34, 27 gru 2022

Na swoich ciemiernikach wczoraj znalazłam też jeden pąk...
Basieksp 14:47, 27 gru 2022

Rumianka napisał(a)
Na swoich ciemiernikach wczoraj znalazłam też jeden pąk...

Tak w sam raz będą na wczesną wiosnę
Napia 16:43, 27 gru 2022

Niesamowity ten ciemiernik, u mnie zimą pokazują się tylko białe. Różowe czekają na wiosnę. Czyżby w tym roku wiosna miała przyjść szybo?
Basieksp 16:50, 27 gru 2022

Napia napisał(a)
Niesamowity ten ciemiernik, u mnie zimą pokazują się tylko białe. Różowe czekają na wiosnę. Czyżby w tym roku wiosna miała przyjść szybo?

Chyba nie, on w zeszłym roku też miał pojedyńcze kwiatki późną jesienią, ale pełen rozkwit miał jednak na wiosnę a białe u mnie mają tylko małe pąki