Po posianiu tak na drugi rok nabierają masy u mnie też nie wszystkie są ładne, niektóre są mniejsze, mam kilka, które są już kolejny rok ładne inne zamierają po kilku sezonach, ale wysiewają się nowe
Ja z dzieciństwa pamiętam, że moja Mama, która obchodzi imieniny 15 czerwca dostawała od sąsiadów bukiety: łubinowe, piwoniowe, irysowe i bzowe Te rośliny mi się z zapowiedzią wakacji kojarzą Floksów nie pamiętam, może u nas nikt nie miał w ogródku? Za to bodziszki pamiętam, ale chyba się na bukiety imieninowe nie nadawały
I takie różne
Ciekawe jak będzie jutro? W pogodzie zapowiadają nawet możliwe przymrozki, u nas, mamy czerwiec, podobno? może coś przykryję, sama nie wiem.
Cieszę się, że rośnie i kwitnie one w zależności od tego jak słońce świeci, kolor różnie wygląda, czasami bardzo ciemne są u mnie teraz takie pojedyńcze kwiaty mają, bo je w zeszłym roku rozsadzałm, żeby trochę je odmłodzić ale dziś sobie pomyślałam, że jeszcze ich dosadzę na tej rabacie, żeby tak prawie na całej były, tam później kwitną rudbekie, to razem się pogodzą