Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 22:42, 21 sie 2023

Makao napisał(a)

No to ja taka zawzięta co do kopania nie jestem. Poszerzałam pas łączki kwietnej na przedogrodziu to też podzieliłam prace na dwa dni
Nie lubię dzielić wyrywania chwastów. To najchętniej bym o jeden dzień zrobiła. Niestety nie da się

Ale ja tak mam jak mam jakiś fajny pomysł i wtedy jestem zadowolona z efektu a czasami chodzę po ogrodzie z czymś, na co nie mam pomysłu i tak chodzę, i chodzę po ogrodzie
Basieksp 22:22, 23 sie 2023

Takiego maluszka dziś spotkałam w ogrodzie Wypatrzyłam dwa, ale jak wróciłam z telefonem to jeden zdążył się schować pod świerkiem ciekawa jestem jak duża to rodzinka, czy są tylko te dwa maluszki? A wieczorem ich mama spacerowała po ogrodzie ale sama
Muszelka 22:31, 23 sie 2023

Słodziak
Basieksp 22:35, 23 sie 2023

Muszelka napisał(a)
Słodziak

Noo bardzo się ucieszyłam
Muszelka 23:01, 23 sie 2023

Mały zrobił pyszczek, jakby się zawstydził

U nas też jest rodzinka. Ale nie możemy wytropić, gdzie mają kryjówkę. Podejrzewamy, że za drewutnią.
Magara 23:15, 23 sie 2023

Basia, jeże pożądane w walce ze ślimakami a do tego słodziaki Ja chyba też mam bo kupy widzę chociaż jeża nie przyuważyłam
"Kupa jeża jest nieświeża, jak jest świeża to nie jeża" to tak dla przypomnienia, Mgduskowa przypowiastka

Basieksp 23:25, 23 sie 2023

Muszelka napisał(a)
Mały zrobił pyszczek, jakby się zawstydził

U nas też jest rodzinka. Ale nie możemy wytropić, gdzie mają kryjówkę. Podejrzewamy, że za drewutnią.

U nas maluszki pierwszy raz widzę
Basieksp 23:25, 23 sie 2023

Magara napisał(a)
Basia, jeże pożądane w walce ze ślimakami a do tego słodziaki Ja chyba też mam bo kupy widzę chociaż jeża nie przyuważyłam
"Kupa jeża jest nieświeża, jak jest świeża to nie jeża" to tak dla przypomnienia, Mgduskowa przypowiastka

No ślimaków za dużo nie mam kupy jeża są
Magara 23:37, 23 sie 2023

Basia, ja też myślałam, że ślimaki w tym roku odpuściły Ale półtorej godziny temu wyszłam z latarką bo szambelan przysłał smsa, że zaraz będzie Ślimaków masa Gdzie nie poświeciłam tam te badziewia widziałam
Basieksp 23:45, 23 sie 2023

Magara napisał(a)
Basia, ja też myślałam, że ślimaki w tym roku odpuściły Ale półtorej godziny temu wyszłam z latarką bo szambelan przysłał smsa, że zaraz będzie Ślimaków masa Gdzie nie poświeciłam tam te badziewia widziałam

U nas ostatnio znalazłam, dwa, czy trzy te gołe ślimory, to mnie trochę martwi, bo dawniej ich nie miałam, ani jednego, a teraz jak się pojawiły