Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 19:05, 25 sie 2023

Kordina napisał(a)
Moje jeże regularnie przychodzą wieczorami na kocie żarcie zarówno chrupki jak i mokre z puszki.

Mam i kocia karmę i dla psów też a wczoraj gotowałam dla Azy kurczaka z ryżem, to dla jeża trochę samego kurczaka zostawiłam i sucha karmę mu daję, też zjada wyczytałam, że gotowane na twardo jajko też może być a dziś mam mięso i wątróbkę drobiową, gotowaną
Muszelka 21:43, 25 sie 2023

Jeeeeeej! Cudny widok!
Kordina 21:44, 25 sie 2023

Basieksp napisał(a)

Mam i kocia karmę i dla psów też a wczoraj gotowałam dla Azy kurczaka z ryżem, to dla jeża trochę samego kurczaka zostawiłam i sucha karmę mu daję, też zjada wyczytałam, że gotowane na twardo jajko też może być a dziś mam mięso i wątróbkę drobiową, gotowaną

Ło! jakie menu! To Ty już restaurację dla jeży otwierasz
Basieksp 21:54, 25 sie 2023

Kordina napisał(a)

Ło! jakie menu! To Ty już restaurację dla jeży otwierasz

No właśnie przed chwilą syn mi zasugerował, żebym ich nie przekarmiała. Ale maluszki chyba jeszcze nie zajadają mięsa, a ich mama trochę mała mi się wydaje. No i nie mają czaly czas jedzenia, raz dziennie, tak sobie wymyśliłam
Basieksp 21:57, 25 sie 2023

Muszelka napisał(a)
Jeeeeeej! Cudny widok!

No i one pozwalają się obserwować, tak z dość bliska chciałam trawnik kosić, tam gdzie one są nie koszę, trudno i tak nie mam ładnej trawy bo one nie są w jakimś kącie, tylko tak jakby na początku, trochę na środku ogrodu pod tym świerkiem, gdzie rdest, mam tam takie cegły i chyba im taka skrytka pasuje

Z drugiej strony mają jeżowki
Magara 23:18, 25 sie 2023

Kordina napisał(a)
Moje jeże regularnie przychodzą wieczorami na kocie żarcie zarówno chrupki jak i mokre z puszki.

Ja wczoraj w kociej misce w nocy ślimora przyuważyłam, golasa wielkiego, blee
Alija 18:28, 26 sie 2023

Basiu, ale masz fajnych lokatorów w ogrodzie. Grażynka Gogo zna się na jeżowych sprawach, ja wiem tylko, że nie wolno dawać im mleka, bo mogą tego nie przeżyć. Powodzenia.
Basieksp 00:36, 27 sie 2023

Alija napisał(a)
Basiu, ale masz fajnych lokatorów w ogrodzie. Grażynka Gogo zna się na jeżowych sprawach, ja wiem tylko, że nie wolno dawać im mleka, bo mogą tego nie przeżyć. Powodzenia.

No właśnie o Grażynce pomyślałam, tylko trochę cichutko u niej. A maluszków jest coraz więcej na początku były dwa, dziś w dzień zauważyłam cztery, a wieczarem wyszło z pod świerka pięć Dziś mama dostała jajko na twardo , odrobinę kurczaka i wątróbkę drobiową, wszystko ugotowane zobaczę rano co zjadła. A maluszki jeszcze nie próbują zajadać Będę je obserwować jak rosną eM już myśli o domku dla jeży
Basieksp 00:38, 27 sie 2023

Magara napisał(a)

Ja wczoraj w kociej misce w nocy ślimora przyuważyłam, golasa wielkiego, blee

Dziś żartowałam z eM, że jak całą piątka naszych jeżyków z mamą jeżykową na czele wtruszą na ogród to niewiele robaków zostanie
Magara 00:29, 28 sie 2023

Miejsca na żarty nie ma - trzeba o dobytek dbać