Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 09:21, 21 sie 2023

Magara napisał(a)
Basia, też soczystość podziwiam U nas prognozy na bakier z realem Dziś było znowu ponad 30 ale wiaterek chociaż wiał, więc jako tako do wytrzymania, ale do prac wszelakich - nijak Wydawało mi się, że po tych deszczach, które nas trzy tygodnie lipcowo/sierpniowe zaszczyciły to wszystko mokre, ale gdzie tam Usiłowałam dziś posadzić irysy, które dostałam od sąsiadki, na usiłowaniu się skończyło Suchość na rabatach wymagająca młota pneumatycznego, żeby coś posadzić

U nas dziś trochę chłodniej, ma być jakieś 25 stopni. Wczoraj poszłam do południa do ogrodu trochę popielic, ale tylko chwilę dałam radę i tylko w cieniu. U nas w ogrodzie narazie tragedii z suszą jeszcze nie ma, jest trochę cienia i ziemia u nas dość mocno wilgoć trzyma. A w pogodzie deszcz z dnia na dzień się przesuwają
Gosialuk 17:16, 21 sie 2023

Ja jeszcze sadzić, przesadzać nawet nie próbuję przy takich upałach. Wkurzające jest to trochę, bo teraz jestem najwięcej na działce i akurat mogłabym podziałać, a tu pogoda nie współpracuje.
sylwia_slomc... 17:39, 21 sie 2023

Ja podobnie jak Gosia ten tydzień się wstrzymuję z sadzeniem, najprędzej zacznę po jakimś deszczu.
Basieksp 18:26, 21 sie 2023

Gosialuk napisał(a)
Ja jeszcze sadzić, przesadzać nawet nie próbuję przy takich upałach. Wkurzające jest to trochę, bo teraz jestem najwięcej na działce i akurat mogłabym podziałać, a tu pogoda nie współpracuje.

Taki trochę zmarnowany czas, przez te upały też mam trochę planów ogrodowych, ale czekam, może pod koniec tygodnia popada?
Basieksp 18:29, 21 sie 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja podobnie jak Gosia ten tydzień się wstrzymuję z sadzeniem, najprędzej zacznę po jakimś deszczu.

Dziś przynajmniej trochę chłodniej u nas narazie też nie sądzę, trochę popieliłam wczoraj, ale długo nie dałam rady, nawet w cieniu się nie dało, za gorąco było
Makao 20:37, 21 sie 2023

Podobno jutro ma być chłodniej dziewczęta
Ja dziś zaczęłam tą nową rabatę kopać i w połowie stwierdziłam że resztę zrobię jutro. Oby było chłodniej bo nie chcę tej połowy dzielić na kolejną połowę
Alija 20:54, 21 sie 2023

Basieksp napisał(a)
Rdest bardzo ładnie w tym sezonie kwitnie I rozrósł się trochę

Rzeczywiście dobrze rośnie, bardzo go lubię, świetna roślina. Widoczki piękne.
U nas dziś strasznie gorąco, nic na razie się nie zmienia w pogodzie.
Basieksp 21:53, 21 sie 2023

Makao napisał(a)
Podobno jutro ma być chłodniej dziewczęta
Ja dziś zaczęłam tą nową rabatę kopać i w połowie stwierdziłam że resztę zrobię jutro. Oby było chłodniej bo nie chcę tej połowy dzielić na kolejną połowę

U nas już jest chłodniej takie robienie na raty trochę wkurzające jest ja jak coś sobie wymyślę, to często do ciemnego robię, o głodzie i chłodzie a tu teraz tyle dni uciekło przez te upały
Basieksp 22:03, 21 sie 2023

Alija napisał(a)

Rzeczywiście dobrze rośnie, bardzo go lubię, świetna roślina. Widoczki piękne.
U nas dziś strasznie gorąco, nic na razie się nie zmienia w pogodzie.

Dziekuję Trochę czekałam aż zacznie mi tak rosnąć na szczęście w tym miejscu może rosnąć sobie do woli, bo chyba będzie go coraz więcej
Makao 22:20, 21 sie 2023

Basieksp napisał(a)

U nas już jest chłodniej takie robienie na raty trochę wkurzające jest ja jak coś sobie wymyślę, to często do ciemnego robię, o głodzie i chłodzie a tu teraz tyle dni uciekło przez te upały

No to ja taka zawzięta co do kopania nie jestem. Poszerzałam pas łączki kwietnej na przedogrodziu to też podzieliłam prace na dwa dni
Nie lubię dzielić wyrywania chwastów. To najchętniej bym o jeden dzień zrobiła. Niestety nie da się