Ja z tymi obwódkami trochę się zastanawiałam, bo mam taki bardziej naturalistyczny ogród i zastanawiałam się czy będzie mi to pasować, ale nie jest źle, nawet mi się podoba a mam sporo polbruku, bo gmina robiła nam wjazdy przy robieniu drugi i rozbieraliśmy nasze stare wjazdy
Ja za to zawsze patrzę i czekam aż u mnie zakwitnie to co u innych dziewczyn już kwitnie a u mnie jeszcze często w pąkach
A ta hosta narazie u mnie jest największa, jeśli chodzi o liście. Mam jeszcze kilka mocno rozrośniętych, ale ta liście ma największe, chyba? Muszę dokładnie zobaczyć te inne a ślimaki jej akurat nie ruszają, obok niej rośnie dużo kopytnika, kiedyś czytałam, że go akurat ślimaki nie lubią, może je trochę odstrasza?
Basiu, jak patrzę na Twoje rabaty to mi się chce buszu na moich.
Dużo bym musiała zdjęć cytować, bo wszystkie piękne, a najbardziej oko mi przyciągnął Judaszek. Pewnie dlatego, że niedawno posadziłam u siebie i zachwycam się jego listkami
Też tak lubię, jak jest dużo Jak wcześniej obserwowalam ogrody tu na Ogrodowisku, tak sobie myślałam, kiedy u mnie rabaty się zapełnią Już tak powoli coraz bardziej się zapełniają, ale są jeszcze miejsca, które chciałbym trochę pozmieniać
Mój judaszowiec, u siebie mam chyba trzeci sezon, taki nieduży sadziłam. W tym roku zrobił się taki ładny, fajnie wystartował I miał pierwsze pojedyńcze kwiatki ale tak jak piszesz, mi też najbardziej podobają się jego liście Chciałbym mieć jeszcze takiego z ciemnymi liśćmi, ale trochę brakuje mi miejsca
Będziecie dogrzewać szklarnię w najbliższe noce? Czy u Was nie ma tak drastycznych prognoz?
U nas w okolicach 7 prognozy mówią, wiem, że z reguły prognoza niedoszacowana i jest zimniej. Martwię się o pomidory w foliaku, on ciepła nic a nic nie trzyma