Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

antracyt 07:40, 30 wrz 2024

Basieksp napisał(a)

Ta biała i różowe są wieloletnie. Ta też ma taka być, to są te takie wysokie, ona ma około 80 cm wysokości. Ale kolor bardzo mi się podoba Jak ją kupowałam, babka mówiła, że jest to ciemno różowa, bo jeszcze w pąkach była, no i teraz rozkwitła na czerwono Chyba sobie jeszcze je dokupię, teraz mam dwie.

A pamiętasz nazwę odmiany?
Monika83 08:56, 30 wrz 2024

Basieksp napisał(a)
Dziś rano zrobiłam kilka zdjęć z ogrodu kupiłam taką chryzantemy, jest dość wysoka, kolor miał być czerwony i jest taki, bardzo mi się podoba, narazie powoli zaczyna kwitnąć

Mam też różową, ta jeszcze nie kwitnie i białą
Cudne ❤ Basia stacjonarnie chryzanteme kupiłaś? U mnie w okolicy nie ma nigdzie chryzantem ogrodowych w sprzedaży, są tylko te na groby...
Basieksp 09:21, 30 wrz 2024

Monika83 napisał(a)
Cudne ❤ Basia stacjonarnie chryzanteme kupiłaś? U mnie w okolicy nie ma nigdzie chryzantem ogrodowych w sprzedaży, są tylko te na groby...

Stacjonarnie, niedaleko nas jest taka szkółka Herbariusz w Młynkach. Mają też sprzedaż wysyłkową. Tylko nie wiem jak wysyłają. Sadzonki mają ładne. Ale jak wysyłka u nich wyglada to nie wiem. Na stronie mają te chryzantemy

To jest z tych wysokich, kwiatów też ma trochę mniej niż te na groby. Kiedyś posadziłam do gruntu taką co na groby, jedną zimę mi przeżyła i zakwitła, ale potem zginęła.
Basieksp 09:28, 30 wrz 2024

antracyt napisał(a)

A pamiętasz nazwę odmiany?

Na stronie szkółki mają nazwę chryzantema czerwona Złocień Duchess of Edynburgh
Monika83 09:33, 30 wrz 2024

Basieksp napisał(a)

Stacjonarnie, niedaleko nas jest taka szkółka Herbariusz w Młynkach. Mają też sprzedaż wysyłkową. Tylko nie wiem jak wysyłają. Sadzonki mają ładne. Ale jak wysyłka u nich wyglada to nie wiem. Na stronie mają te chryzantemy
O to muszę sprawdzić ich stronę dzięki!
antracyt 09:41, 30 wrz 2024

Dzięki
Gruszka_na_w... 10:19, 30 wrz 2024

Basiu, z tym bukietem kań wyglądasz cudownie.
Syn mi podrzucił mnóstwo kań podczas weekendu. Oprócz tradycyjnie smażonych w panierce z bułki tartej, zrobiłam po raz pierwszy kaniowe flaczki. Wyszły przepyszne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 10:57, 30 wrz 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Basiu, z tym bukietem kań wyglądasz cudownie.
Syn mi podrzucił mnóstwo kań podczas weekendu. Oprócz tradycyjnie smażonych w panierce z bułki tartej, zrobiłam po raz pierwszy kaniowe flaczki. Wyszły przepyszne.

A dziękuję ale to nie jestem ja tylko moja córka, mówią, że podobna do mnie a o flaczkach nie pomyślałam muszę wypróbować
Ewa777 11:43, 30 wrz 2024

Piękne zbiory grzybów
Chryzantemy też. Nie mam żadnej w ogrodzie.
Basieksp 13:58, 30 wrz 2024

Ewa777 napisał(a)
Piękne zbiory grzybów
Chryzantemy też. Nie mam żadnej w ogrodzie.

Ja ma teraz trzy, tą czerwoną, podobną różową i tą białą pełną ze zdjęcia. Miałam białą z pojedyńczymi płatkami, ale albo ją przez pomyłkę komuś wydałam, albo gdzieś ją zmarnowałam, przez przypadek. Czasami gubię tak rośliny