Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

hankaandrus_44 16:14, 30 wrz 2024

chryzantemy mi wyginęły tej zimy. została jedna- chyba arktyczna z podwójnym kwieciem wysoka. chyba ją od Ciebie Basiu mam. i jeszcze jakaś między marcinkami na żółto zakwitła, ale tylko jednym kwiatkiem, to nawet nie wiem czy zimę przeżyje.

Dalie na własne życzenie zostawiłam w ogrodzie na zimę i z całej palety mam 2 szt mizeroty.

Może to i dobrze, nie mam gdzie tego chować, a na zimę trzeba przytulać. Wg prognozy u mnie i październik i listopad będzie drętwo ze słońcem Trudno, Musi być równowaga, a nie tylko w jednym okręgu mortus, a w drugim pogodnie,

Trzymajcie się, i na maszt wciągajcie uśmiech i optymizm.
Basieksp 20:30, 30 wrz 2024

hankaandrus_44 napisał(a)
chryzantemy mi wyginęły tej zimy. została jedna- chyba arktyczna z podwójnym kwieciem wysoka. chyba ją od Ciebie Basiu mam. i jeszcze jakaś między marcinkami na żółto zakwitła, ale tylko jednym kwiatkiem, to nawet nie wiem czy zimę przeżyje.

Dalie na własne życzenie zostawiłam w ogrodzie na zimę i z całej palety mam 2 szt mizeroty.

Może to i dobrze, nie mam gdzie tego chować, a na zimę trzeba przytulać. Wg prognozy u mnie i październik i listopad będzie drętwo ze słońcem Trudno, Musi być równowaga, a nie tylko w jednym okręgu mortus, a w drugim pogodnie,

Trzymajcie się, i na maszt wciągajcie uśmiech i optymizm.

Haniu u nas też chłodno się zrobiło. W prognozach, podobno ma tak być do połowy października, potem trochę cieplej, no ale na takie super ładne ciepełko, to nie liczę, w końcu to październik. Pozdrawiam serdecznie
Agatorek 22:44, 30 wrz 2024

O kurczę, ale uczta zdjęciowa . I nie wiem, co najpierw chwalić, czy piękną córkę z grzybami, czy chryzantemy, marcinki, a może zieloności .
Widzę, że sezon ogrodowy zaliczysz chyba do udanych Basiu

Magara 22:58, 30 wrz 2024

Basia, tak mi smaka na te kanie zrobiłaś, że poszłam dziś właśnie w takie nawałnicowe tereny.
Kani zero. Ale dwanaście prawdziwków w jednym miejscu znalazłam
Kordina 23:01, 30 wrz 2024

Kanie jedne z lepszych grzybów, w panierce z pieprzem i solą, pychota!
Basieksp 10:52, 01 paź 2024

Magara napisał(a)
Basia, tak mi smaka na te kanie zrobiłaś, że poszłam dziś właśnie w takie nawałnicowe tereny.
Kani zero. Ale dwanaście prawdziwków w jednym miejscu znalazłam

To u Ciebie z kaniami, tak jak u nas z rydzami Ale kiedyś nauczę się je zbierać
Basieksp 10:55, 01 paź 2024

Agatorek napisał(a)
O kurczę, ale uczta zdjęciowa . I nie wiem, co najpierw chwalić, czy piękną córkę z grzybami, czy chryzantemy, marcinki, a może zieloności .
Widzę, że sezon ogrodowy zaliczysz chyba do udanych Basiu

Aga, tak krótko Ci odpiszę, bo wiesz, Agnieszki to takie fajne dziewczyny, no nie
Agatorek 10:55, 01 paź 2024

Basieksp napisał(a)

Aga, tak krótko Ci odpiszę, bo wiesz, Agnieszki to takie fajne dziewczyny, no nie

No tak! ❤️❤️❤️
Basieksp 10:56, 01 paź 2024

Kordina napisał(a)
Kanie jedne z lepszych grzybów, w panierce z pieprzem i solą, pychota!

Tak najczęściej robię A moja Aga to szczególnie je lubi
ElzbietaFranka 09:47, 02 paź 2024

Basiu wszystko piękne a najbardziej te prawdziwki pod krzaczkiem dębowym. Mam cztery deby pospolite na działce dosyć spore ale grzybów pod nimi brak.

Za to brzozy i sosny te to dają urodzaj grzybowy. Mam dużo koźlarzy, maślaków i teraz zaczęły się rydze. Jest dużo robaczywych, ale już przy zbieraniu robię selekcję.
Mam już sporo ususzonych. Też przygotowuje i mrozę na zupę jak znalazł.

Kani dużo było kiedyś u nas teraz to sporadycznie się trafiają.

Też piękny okres w ogrodzie jak kwitną marcinki i hryzantemy.
Bardzo ładne zakupki.