Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Alija 06:33, 17 cze 2025

Basia, piękne zdjęcia, ale czego się dziwić jeśli ogród jest zachwycający. Jaśminowiec bardzo ładny i dobrze rośnie, mojego mam już parę lat, ale jeszcze nie zakwitł
Gosialuk 10:02, 17 cze 2025

U mnie w tym roku też ślimaków mniej. I dobrze, bo ileż można. Tego jaśminowca aureusa też mam. Jeszcze mały ok metra. Jak ty planuję go ciąć.
Basieksp 19:27, 17 cze 2025

Alija napisał(a)
Basia, piękne zdjęcia, ale czego się dziwić jeśli ogród jest zachwycający. Jaśminowiec bardzo ładny i dobrze rośnie, mojego mam już parę lat, ale jeszcze nie zakwitł

No ogród może nie jest aż tak bardzo zachwycający, ale mi się podoba, coraz bardziej jestem zadowolona Chociaż mam jeszcze trochę miejsc do poprawienia No i nie pokazuję tych gorszych miejsc
Basieksp 19:30, 17 cze 2025

Gosialuk napisał(a)
U mnie w tym roku też ślimaków mniej. I dobrze, bo ileż można. Tego jaśminowca aureusa też mam. Jeszcze mały ok metra. Jak ty planuję go ciąć.

Ja mojego będę tylko korygować, by jakieś przejście było. Muszę poczytać kiedy, się go przycina, bo tego zwykłego napewno muszę przyciąć.
Joku 19:59, 17 cze 2025

Ja też tych gorszych i bałaganiarskich miejsc nie pokazuję. Pewnie większość z nas tak robi .
Basieksp 22:03, 17 cze 2025

Joku napisał(a)
Ja też tych gorszych i bałaganiarskich miejsc nie pokazuję. Pewnie większość z nas tak robi .

Ostatnio, trochę dużo takich miejsc mi się zrobiło ale jak zrobimy oczko wodne to wtedy ogarnę resztę, no i kompostowniki są tez do zrobienia, bo stare się rozpadają powoli. I jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia i napewno czasu nam zabraknie. Ale ja już tak się nie spinam, jak coś nie zrobię to trudno
Makao 22:10, 17 cze 2025

Fajne masz roślinki. Musiałam sobie przybliżać bo co chwila któraś w oko mi wpadała. Ciekawe inspiracje
ElzbietaFranka 22:55, 18 cze 2025

Basieksp napisał(a)
Szaleje czarny bez, a za nim, trochę nad nim, zaczyna kwitnąć zwykły jaśminowiec, razem fajnie wyglądają, tylko trochę trudno mi uchwycić to na zdjęciu

Basiu bardzo ładnie tu jest.
Jak ja lubię taka różnorodność kolorystyczna.
Miałam też kilka takich ciemnych bzów został mi tylko jeden i to taka nędza.
Twój widzę posadzony w słońcu pewnie dlatego tak ładnie wygląda mój w półcieniu.

Masz bardzo ładnie.
Basieksp 18:46, 23 cze 2025

Makao napisał(a)
Fajne masz roślinki. Musiałam sobie przybliżać bo co chwila któraś w oko mi wpadała. Ciekawe inspiracje

Dziękuję Mam raczej takie zwykłe popularne rośliny Niektóre trochę inaczej rosną u mnie niż bym chciała i planuję. Posadziłam, przywieziony z lasu przegorzan, rósł tak na uboczu, posadziłam u siebie, zagłuszył mi chryzantemy i sadźca czekoladwego. Już teraz sięga mi do pasa a jeszcze nie kwitnie. No zaskoczył mnie
Basieksp 18:54, 23 cze 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Basiu bardzo ładnie tu jest.
Jak ja lubię taka różnorodność kolorystyczna.
Miałam też kilka takich ciemnych bzów został mi tylko jeden i to taka nędza.
Twój widzę posadzony w słońcu pewnie dlatego tak ładnie wygląda mój w półcieniu.

Masz bardzo ładnie.

Dziękuję, mam napewno trochę ciasno
Ten bez co roku na wiosnę jest mocno cięty a i tak w sezonie robi się ogrom Chociaż trochę sezonów musiałam czekać, aż zaczął tak rosnąć. Długo stał w miejscu. Mam też gdzieś takiego tyci niby z żółtymi liśćmi i go wcale nie widać, chyba muszę go przesadzić, bo wcale nie rośnie. Prawie o nim zapomniałam