Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

tulucy 13:00, 24 cze 2025

Basieksp napisał(a)

A wariactwo ma swój urok, napewno jesteśmy przez to szczęśliwsze, pogodniejsze Ja tam zawsze powtarzam, że każdy ma swoje wariactwa, różne, Ci co ich nie mają, są smutni.

I to piękne jest.
Alija 21:23, 24 cze 2025

Basieksp napisał(a)

Ja mam dorosłe dzieci i z żartem mi wypominają, że jak ścieżkę robiłam, to jak gdzieś na spacer się wybierali, na łąki, pola to z kamieniami wracali No tak średnio zawsze dwa ciekawe kamienie każdy przynosił

A wariactwo ma swój urok, napewno jesteśmy przez to szczęśliwsze, pogodniejsze Ja tam zawsze powtarzam, że każdy ma swoje wariactwa, różne, Ci co ich nie mają, są smutni.

Basiu, czytam i śmieję się pod nosem, bo jakbym o sobie czytała. Moje dzieci są już mocno dorosłe, ale tak to właśnie wyglądało, wszędzie widziałam kamienie do zabrania do domu. Oczko też sama kopałam, potem koncepcje się zmieniały, w miejscu oczka był skalniak.
Masz rację, przez te nasze wariactwa, mamy ciekawsze życie i dużo przyjemności.
Początki Twojego oczka bardzo obiecujące, trzymam kciuki, na pewno będzie super.
Judith 21:33, 24 cze 2025

A ja uważam, ze to nie żadne wariactwo . To pasja, a ona czyni życie piękniejszym .

Basiu, oczko - co ja widzę, ale fajnie . Mnie tez jakiś wodny element chodzi po głowie, ale to temat na późniejszą rozkminkę.
Nieźle pokopałaś, ciekawa jestem efektu końcowego, idę po popcorn .
hankaandrus_44 21:33, 24 cze 2025

Trzymam kciuki za super oczko, bo takie je wyobrażam, z kamieniami, oczywiście. Miłego lata, Basiu i Romku!
Basieksp 22:32, 24 cze 2025

Alija napisał(a)

Basiu, czytam i śmieję się pod nosem, bo jakbym o sobie czytała. Moje dzieci są już mocno dorosłe, ale tak to właśnie wyglądało, wszędzie widziałam kamienie do zabrania do domu. Oczko też sama kopałam, potem koncepcje się zmieniały, w miejscu oczka był skalniak.
Masz rację, przez te nasze wariactwa, mamy ciekawsze życie i dużo przyjemności.
Początki Twojego oczka bardzo obiecujące, trzymam kciuki, na pewno będzie super.

Ja tylko zaczęłam kopanie, jak to u nas przy większych pracach bywa, ja zaczynam eM kończy i czasami poprawia po mnie teraz czekamy deszcz ,bo prawie całą deszczówkę zużyliśmy do oczka. Jak zrobić sie cieplej, to będziemy powoli układać kamienie, bo narazie folia trochę sztywna.
Basieksp 22:39, 24 cze 2025

Judith napisał(a)
A ja uważam, ze to nie żadne wariactwo . To pasja, a ona czyni życie piękniejszym .

Basiu, oczko - co ja widzę, ale fajnie . Mnie tez jakiś wodny element chodzi po głowie, ale to temat na późniejszą rozkminkę.
Nieźle pokopałaś, ciekawa jestem efektu końcowego, idę po popcorn .

Mam nadzieję, że będzie co pokazywać Sama się zastanawiam co z tego wyjdzie. Teraz czekamy na pompkę, jest zamówiona, na początek taka z tańszych, jak będzie źle to wtedy kupi się coś lepszego. Tym akurat eM się zajmuje, ja się na pompkach nie znam. Narazie zbieram z ogrodu prawie wszystkie kamienie, myję je. I chcę zamówić jakieś rośliny, ale tak by nie szły do mnie przez weekend, bo to wodne, tak sobie pomyślałam. Jutro zrobię zdjęcie jak jest wjuz woda, ale jeszcze nie wykończone
Basieksp 22:41, 24 cze 2025

hankaandrus_44 napisał(a)
Trzymam kciuki za super oczko, bo takie je wyobrażam, z kamieniami, oczywiście. Miłego lata, Basiu i Romku!

Będzie z kamieniami i małe ciurkadełko,takie pspływające po kamieniach, ale nie duże. Nie chcę jakieś dużej kaskady, tak tylko po jednym ,dwóch kamieniach. Zobaczę jak będziemy je układać Pozdrawiam Haniu
anabuko1 23:02, 24 cze 2025

Sama kopałaś oczko ?
No, no brawo.
Ja w takich pracach to juz mężem się wyręczam

Brawo Basiu
Basieksp 23:21, 24 cze 2025

anabuko1 napisał(a)
Sama kopałaś oczko ?
No, no brawo.
Ja w takich pracach to juz mężem się wyręczam

Brawo Basiu

Nie do końca, wykopałam tak na około 80 cm głębokie, resztę eM kopał, stwierdził, że za płytko Ja to co lżejsze, bo do gliny się nie dokopałam. Ale nie było twardo do kopania, ziemia była nawet dość mokra, dobrze się kopało. Teraz trzeba zagospodarować tą wykopaną ziemię , będzie dodatkowa skrzynia na warzywniku, to część sie razsypie.
Magara 23:32, 24 cze 2025

Basia, a macie już pomysł na rośliny do oczka?
Jeżeli pisałaś już, a mi umknęło to sorki, ale tyle wpisów dziennie, to ciężko ogarnąć

Skojarzyło mi się bo sama dziś zamówiłam salvinię pływającą do misek. Czekałam aż się cieplej zrobi, ale uznałam, że się nie doczekam