Rośliny będą w donicach z dziurami obłożone kamieniami. Zobaczę co z tego wyjdzie,bo nie mam żadnego doświadczenia.
A pomidory eM prowadzi na jeden pęd. Obcina liście stopniowo pod gronami. Gdy mają 5-6 gron, eM obcina im tez czubki, by więcej nie rosły. Nie robiłam tak z koktajlowymi, one są oflawiane później, bo im więcej gron dojrzeje. Zasadę ta stosuje tak trochę w zależności od odmiany, bo nie wszystkie zdążą dojrzeć, dlatego są ogławiane, a niektóre później.
J
I jeszcze trochę kamieniami, z przodu chciałabym w miarę płaskie, ale narazie takich nie mam. Zaglądam pod każdy krzak w ogrodzie w poszukiwaniu kamieni
Aż musiałam się zalogować, by pochwalić pracę z kamieniami☺️
Szkoda że nie mieszkasz bliżej, bo u mnie kamieni dostatek ☺️
Pozdrawiam niedzielne Basiu☺️
U nas też są, tylko trzeba na jakieś przydrożne tory, wśród pół sie wybrać A narazie to co mam to wszystko z ogrodu, sama jestem zaskoczona ile kamieni nazbieralam. Trochę będzie mi brakowało, bo lubię jak na rabatach są jakies kamienie, tak różnie poukładane, ale uzupelnie to sobie
Dziękuję Basiu za wyjaśnienia i zdjęcia, u mnie pierwsze grono zawiązały jeszcze w domu, ale były wyciągnięte i drugie jest dopiero na wysokości metra , czy moje zawiążą tyle co u was, chyba będą pod samym sufitem