Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 21:58, 18 kwi 2026

Magara napisał(a)
Fajne widoczki ogrodowe Dziś i u nas super pogoda była
Basia, u nas też sucho niemiłosiernie, nie pamiętam kiedy deszcz był jakiś, wydaje mi się, że tej wiosny nie było w ogóle

U nas podobnie, sucho. Dziś ładnie ciepło, ale do tej pory to raczej chłodno było. Ale w zeszłym roku chyba było podobnie. Wiosna była raczej zimna i sucha, a potem to często padało. Coś mi się tak przypomina. Tylko zimy takiej nie było.
LIDKA 22:32, 18 kwi 2026

Basieksp napisał(a)

Mój sadzony w zeszłym roku żyje, cieszę się, bo bardzo byłoby mi go szkoda. Raczej nie będę musiała go ciąć, może jakieś końcówki gałązek, taka mała korekta. Ale ten mój starszy, jest już ładnie zapączkowany. On jest coraz większy, przycięłam mu jedną całą gałąź, bo już w zeszłym roku przeszkadzała, trochę się zastanawiałam czy ciąć, obcięłam nic mu nie jest

Pani która choduje judaszki i ma wielką szkółke mówi że one urodzone do cięcia. Aleksandra Miczka. Szkółka Przytok na Fejsie. Ona znana jest w gronie hodowców. Ma duzą wiedzę. I jest tylko 11 km ode mnie.
Dorota321 21:32, 19 kwi 2026

Piękna prawdziwa i kolorowa wiosna u Ciebie. Pierwiosnki bardzo lubię i mam ich trochę, ale chyba muszę je porozsadzać, bo chyba mi marnieją.
Ewa777 14:50, 20 kwi 2026

Sporo masz tego wiosennego kwiecia. Bardzo ładna magnolia.
Judaszek już się szykuje do kwitnienia. Ja mam bardzo młodziutkiego. W ubiegłym roku miała jeden kwiatuszek, ale cieszył bardzo. W tym roku na razie nie zauważyłam pączków.
Alija 18:47, 20 kwi 2026

Basiu, piękne łany pierwiosnków, bardzo kolorowo i wiosennie masz już w ogrodzie, wszystko teraz rośnie,
jak na drożdżach
Ulina 19:04, 20 kwi 2026

Basieksp napisał(a)
Dziś ładny, pogodnych Dziś ogrodowy Trochę sprzątałam, coś posadziłam, jakieś drobiazgi. Ogólnie jest sucho, wydawało by się, ze będzie więcej wilgoci po zimie, a robi się coraz bardziej sucho.
Coś tam kwitnie

Pierwiosnki na pewno sama rozmnażałaś, fajne rzeczki. Jeszcze do kolekcji przydałby Ci się mój biały. Wart zachodu, mogę Ci wysłać.
Basieksp 20:21, 20 kwi 2026

LIDKA napisał(a)

Pani która choduje judaszki i ma wielką szkółke mówi że one urodzone do cięcia. Aleksandra Miczka. Szkółka Przytok na Fejsie. Ona znana jest w gronie hodowców. Ma duzą wiedzę. I jest tylko 11 km ode mnie.

Oo to dobra wiadomość Byłam dziś zobaczyć rośliny w naszym wioskowym ogrodzie. Zmarzł chyba jeden mały judaszek, pozostałe wyglądają ok.
Basieksp 20:27, 20 kwi 2026

Dorota321 napisał(a)
Piękna prawdziwa i kolorowa wiosna u Ciebie. Pierwiosnki bardzo lubię i mam ich trochę, ale chyba muszę je porozsadzać, bo chyba mi marnieją.

Ja ma trzy rodzaje pierwiosnków, właśnie w weekend trochę ich porozsadzałam. Fajnie wyglądają jako takie obwódki.
Basieksp 20:36, 20 kwi 2026

Ewa777 napisał(a)
Sporo masz tego wiosennego kwiecia. Bardzo ładna magnolia.
Judaszek już się szykuje do kwitnienia. Ja mam bardzo młodziutkiego. W ubiegłym roku miała jeden kwiatuszek, ale cieszył bardzo. W tym roku na razie nie zauważyłam pączków.

Ja mam trzy judaszki. Jeden ten najstarszy rośnie u mnie już 6 rok, to będzie jego trzecie kwitnienie. A drugi sadzony w zeszłym roku, bordowy, miał kwiaty jak go sądziłam, czy w tym będzie miał, nie jestem pewna, on wolniej startuje. Trudno mi rozpoznać czy to pąki, czy listki. A trzeci to dzikusek, odbitka z podkładu, bordowego, który złamał się w miejscu szczepienia. Był źle zaszczepiony, góra nie przyjęła się ale z dołu wyrósł młody zwykły, rośnie sobie.
Basieksp 20:37, 20 kwi 2026

Alija napisał(a)
Basiu, piękne łany pierwiosnków, bardzo kolorowo i wiosennie masz już w ogrodzie, wszystko teraz rośnie,
jak na drożdżach

Pierwiosnki zdobią, bez nich nie było by tak kolorowo.