U nas podobnie, sucho. Dziś ładnie ciepło, ale do tej pory to raczej chłodno było. Ale w zeszłym roku chyba było podobnie. Wiosna była raczej zimna i sucha, a potem to często padało. Coś mi się tak przypomina. Tylko zimy takiej nie było.
Pani która choduje judaszki i ma wielką szkółke mówi że one urodzone do cięcia. Aleksandra Miczka. Szkółka Przytok na Fejsie. Ona znana jest w gronie hodowców. Ma duzą wiedzę. I jest tylko 11 km ode mnie.
Sporo masz tego wiosennego kwiecia. Bardzo ładna magnolia.
Judaszek już się szykuje do kwitnienia. Ja mam bardzo młodziutkiego. W ubiegłym roku miała jeden kwiatuszek, ale cieszył bardzo. W tym roku na razie nie zauważyłam pączków.
Ja mam trzy judaszki. Jeden ten najstarszy rośnie u mnie już 6 rok, to będzie jego trzecie kwitnienie. A drugi sadzony w zeszłym roku, bordowy, miał kwiaty jak go sądziłam, czy w tym będzie miał, nie jestem pewna, on wolniej startuje. Trudno mi rozpoznać czy to pąki, czy listki. A trzeci to dzikusek, odbitka z podkładu, bordowego, który złamał się w miejscu szczepienia. Był źle zaszczepiony, góra nie przyjęła się ale z dołu wyrósł młody zwykły, rośnie sobie.