Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 23:07, 24 kwi 2026

Magara napisał(a)
Basia - u nas w prognozach minusy w nocy od niedzieli do końca następnego tygodnia Lipa totalna Ale w sumie to norma
Cudne masz te tulipany
I sasanka - zazdro Miałam - nie mam

P.S. Zauważyłam dzisiaj, że kompostownia, do której jeździmy jest przy drodze na Chojnice. Nie wiem jak daleko to od Ciebie, ale gdybyś chciała namiary to pisz Kompost pierwsza klasa

Tulipany u mnie maja tak, że jak nie dosadzę nowych to jest ich coraz mniej. Jakieś tam jeszcze mam ale w zeszłym roku nie dosadzałam nowych.
Sasanki lubią słońce, kiedyś miałam ich więcej. Muszę sobie je rozmnożyć, mało ich mam.
Kompost by się przydał ale narazie muszę go sobie odpuść. Kupiliśmy drewno na opał, nie mam miejsca na kompost. Ale będę miała nowe pieńki do ogrodu
Ogólnie mamy tyły ze wszystkim, zima nas przytrzymała, potem pożegnaliśmy bliską osobę, a teraz wychodzimy z jakiegoś paskudnego przeziębienia. Ale powoli wszystko wraca do normy
Em ratuje pomidory i sadzi je już do tunelu, zaczęły nam przysychać w doniczkach, ciekawe czy się uda je wyprowadzić na prostą. Jakoś nam czasu na to wszystko zabrakło, by przypilnować. Ale czasami tak to już bywa.
Kordina 23:08, 24 kwi 2026

Basieksp napisał(a)

Ale cudeńka wiośniane u Ciebie
U mnie bardziej jak u Magarka, nawet przymrozki ...
Magara 23:15, 24 kwi 2026

Basia, no życie codzienne modyfikuje plany, ogrodowe też. Trzymam kciuki za powrót do normy

Też bym chętnie się pozbyła pomidorów z domu ale się boję
W planach kupno grzejnika do szklarni
Basieksp 23:53, 24 kwi 2026

Magara napisał(a)
Basia, no życie codzienne modyfikuje plany, ogrodowe też. Trzymam kciuki za powrót do normy

Też bym chętnie się pozbyła pomidorów z domu ale się boję
W planach kupno grzejnika do szklarni

My mamy nagrzewnicę z termostatem, załącza się tylko wtedy gdy temperatura spada poniżej chyba 9 stopni.
Basieksp 23:55, 24 kwi 2026

Kordina napisał(a)

Ale cudeńka wiośniane u Ciebie
U mnie bardziej jak u Magarka, nawet przymrozki ...

Ja bym bardzo chciała by popadało, jest naprawdę sucho. W beczkach prawie nie mam juz deszczówki. Fajnie, że rośliny dają radę